Een leeftijdsbeperking instellen voor je eigen video's

Als een van je video's niet geschikt is voor alle leeftijden, kun je een leeftijdsbeperking toevoegen. Dit type leeftijdsbeperking stel je zelf in en is niet het resultaat van een beoordeling door YouTube.

Video's met een leeftijdsbeperking kunnen alleen worden bekeken door ingelogde kijkers van achttien jaar of ouder. In bepaalde delen van YouTube worden deze video's niet getoond. Bij video's met een leeftijdsbeperking worden standaard geen advertenties weergegeven. Ook kun je er geen inkomsten mee genereren.

Wanneer je bepaalt of video's een leeftijdsbeperking moeten krijgen, moet je rekening houden met meerdere factoren. Bijvoorbeeld:

• Geweld
  • Schokkend beeldmateriaal
  • Naaktheid
  • Seksueel suggestieve content
  • Beelden van gevaarlijke activiteiten

Ga naar ons artikel over leeftijdsbeperkingen voor meer informatie.

Video's waarop de gebruiker die de video heeft geüpload zelf al een leeftijdsbeperking heeft toegepast, moeten nog steeds aan de communityrichtlijnen van YouTube voldoen. Als YouTube bepaalt dat een video een leeftijdsbeperking moet krijgen, wordt er een permanente leeftijdsbeperking toegepast. Dit gebeurt ook als de gebruiker die de video heeft geüpload een beperking voor de video heeft ingesteld.

Gebruik dit type leeftijdsbeperking niet als de geüploade video als advertentie bedoeld is. Dit zorgt ervoor dat de weergave van advertenties permanent wordt afgekeurd

How to age-restrict your videos that are not appropriate for all audiences on YouTube

Een leeftijdsbeperking voor een video instellen

Een leeftijdsbeperking toevoegen wanneer je een video uploadt

1. Selecteer Uploaden  om een video naar YouTube te uploaden.
  2. Voer de gegevens van je video in.
  3. Ga naar het tabblad 'Geavanceerde instellingen' en vouw het vak 'Aanvullende opties' uit.
  4. Vink het selectievakje aan naast 'Leeftijdsbeperking inschakelen'.
  5. Volg de aanwijzingen om het uploadproces te voltooien.

Een leeftijdsbeperking toevoegen aan geüploade video's

1. Ga naar de pagina Video's in de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik op de titel van de video die je wilt bewerken.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. Vink onder 'Aanvullende opties' het selectievakje aan naast Leeftijdsbeperking inschakelen.

In de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken bij de video waarvoor je een leeftijdsbeperking wilt instellen.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerde instellingen.
  4. Vink onder 'Leeftijdsbeperkingen' het selectievakje aan naast Leeftijdsbeperking inschakelen.