Je eigen video een leeftijdsbeperking meegeven

Dit type leeftijdsbeperking wordt ingesteld door de gebruiker die de video uploadt, niet naar aanleiding van een beoordeling door YouTube. Je kunt deze functie gebruiken om een leeftijdsbeperking mee te geven aan je video's die mogelijk niet voor alle leeftijden geschikt zijn.

Video's met een leeftijdsbeperking kunnen alleen worden bekeken door ingelogde kijkers van achttien jaar of ouder. In bepaalde delen van YouTube worden deze video's niet getoond. Bij video's met een leeftijdsbeperking worden standaard geen advertenties weergegeven. Ook kun je er geen inkomsten mee genereren.

Wanneer je bepaalt of video's een leeftijdsbeperking moeten krijgen, moet je rekening houden met zaken als geweld, schokkende beelden, naaktheid, seksueel suggestieve content en de weergave van gevaarlijke of illegale activiteiten. Lees ons Helpcentrum-artikel over leeftijdsbeperkingen voor meer informatie.

Video's waarop de gebruiker die de video heeft geüpload zelf al een leeftijdsbeperking heeft toegepast, moeten nog steeds aan de communityrichtlijnen van YouTube voldoen. Als YouTube bepaalt dat een video een leeftijdsbeperking moet krijgen, wordt er een permanente leeftijdsbeperking toegepast, ongeacht of er al een beperking was ingesteld door de gebruiker die de video heeft geüpload.

Gebruik dit type leeftijdsbeperking niet als de geüploade video bedoeld is om als advertentie te worden gebruikt, omdat dit ervoor zorgt dat de weergave van advertenties permanent wordt afgekeurd.

Een leeftijdsbeperking voor een video instellen

Een leeftijdsbeperking toevoegen wanneer je een video uploadt

1. Upload de video naar YouTube.
  2. Klik op Geavanceerde instellingen.
  3. Vink het vakje onder Leeftijdsbeperking aan.

Een leeftijdsbeperking aan geüploade video's toevoegen

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken op de video waarvoor je een leeftijdsbeperking wilt instellen.
  3. Vink het vakje onder Leeftijdsbeperking aan.