Een leeftijdsbeperking instellen voor je eigen video's op YouTube

Als een van je video's niet geschikt is voor kijkers jonger dan achttien jaar, kun je een leeftijdsbeperking toevoegen. Dit type leeftijdsbeperking stel je zelf in en is niet het resultaat van een beoordeling door YouTube.

Video's met een leeftijdsbeperking kunnen alleen worden bekeken door ingelogde kijkers van achttien jaar of ouder. In bepaalde delen van YouTube worden deze video's niet getoond. Ook komen video's met een leeftijdsbeperking minder snel of niet in aanmerking voor advertenties.

Als je bepaalt of je content een leeftijdsbeperking moet krijgen, moet je rekening houden met het volgende:

• Geweld
  • Schokkend beeldmateriaal
  • Naaktheid
  • Seksueel suggestieve content
  • Beelden van gevaarlijke activiteiten

Meer informatie over video's met een leeftijdsbeperking

Video's waarop je zelf al een leeftijdsbeperking heeft toegepast, moeten nog steeds aan de Communityrichtlijnen van YouTube voldoen. Als YouTube bepaalt dat een video een leeftijdsbeperking moet krijgen, wordt er een permanente leeftijdsbeperking toegepast. Dit gebeurt ook als je er zelf al een beperking voor hebt ingesteld.

Gebruik dit type leeftijdsbeperking niet als de video als advertentie bedoeld is. Dit zorgt ervoor dat de weergave van advertenties permanent wordt afgekeurd.

Een leeftijdsbeperking voor een video instellen

Een leeftijdsbeperking toevoegen wanneer je een video uploadt

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN  en dan Video's uploaden .
  3. Geef de details en publieksinstelling voor je video op.
  4. Klik op Leeftijdsbeperking (geavanceerd)  en dan Ja, beperk de video tot kijkers vanaf 18 jaar.
  5. Volg de stappen om het uploadproces af te ronden.

Een leeftijdsbeperking toevoegen aan geüploade video's

1. Ga naar de pagina Video's.
  2. Klik op het vakje naast de video die je wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken  en dan Publiek en dan Leeftijdsbeperking (geavanceerd) .
  4. Selecteer Ja, beperk de video tot kijkers vanaf 18 jaar.

Een leeftijdsbeperking toevoegen aan een livestream

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN  en dan Live gaan
  3. Geef de gegevens en publieksinstelling voor je livestream op.
  4. Klik op Leeftijdsbeperking (geavanceerd)  en dan Ja, beperk de video tot kijkers vanaf 18 jaar.
  5. Volg de stappen om het livestreamproces af te ronden.

Checken welke video's een leeftijdsbeperking hebben

1. Ga naar de pagina Video's.
  2. Klik bovenaan op Filter  en dan Leeftijdsbeperking en dan Kijkers van 18 jaar en ouder en dan TOEPASSEN. Er geldt een leeftijdsbeperking voor de video's die worden getoond.