Ikärajoituksen lisääminen omalle videolle

Jos jotkin videosi eivät sovi alle 18-vuotiaille katsojille, voit lisätä niihin ikärajoituksen. Tämän ikärajoituksen valitsee lataaja itse, eikä se perustu YouTuben tekemään arviointiin.

Ikärajoitettuja videoita voivat katsoa vain 18 vuotta täyttäneet käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet sisään YouTubeen. Ikärajoitettuja videoita ei näytetä YouTuben tietyissä osioissa. Lisäksi ikärajoitetuissa videossa saatetaan näyttää mainoksia vain rajoitetusti tai ei ollenkaan.

Päättäessäsi sisällön ikärajoituksesta ota huomioon esimerkiksi nämä asiat:

• väkivalta
  • järkyttävä kuvamateriaali
  • alastomuus
  • seksiin vihjaava sisältö
  • vaarallisen toiminnan esittäminen.

Katso lisätietoja ikärajoituksia käsittelevästä artikkelista.

Vaikka lataaja lisää videolle ikärajoituksen, videon on silti oltava YouTuben yhteisön sääntöjen mukainen. YouTuben päätöksellä videoon voidaan lisätä pysyvä ikärajoitus lataajan lisäämästä ikärajoituksesta riippumatta.

Jos ladattua videota on tarkoitus käyttää mainoksena, älä käytä tämäntyyppistä ikärajoitusta, sillä se johtaa mainosten pysyvään estoon.

How to age-restrict your videos that are not appropriate for all audiences on YouTube

Näin lisäät videoon ikärajoituksen

Ikärajoituksen lisääminen ladattavaan videoon

1. Aloita videon lataaminen YouTubeen valitsemalla Lataukset .
  2. Lisää videon tiedot ja yleisöasetus.
  3. Klikkaa Ikärajoitus-kohdan vierestä avattavaa valikkoa ja valitse Kyllä, rajaa videoni vain yli 18-vuotiaille.
  4. Viimeistele lataus ohjeiden mukaan.

Ikärajoituksen lisääminen ladattuihin videoihin

1. Mene YouTube Studioon ja avaa Videot-sivu.
  2. Klikkaa muokattavan videon nimeä.
  3. Klikkaa Yleisö-kohdassa olevan Ikärajoitus-kohdan vierestä avattavaa valikkoa ja valitse Kyllä, rajaa videoni vain yli 18-vuotiaille.

Ikärajoituksen lisääminen livestriimiin

1. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta kamerakuvaketta .
  2. Klikkaa Aloita live-lähetys
  3. Lisää livestriimin tiedot ja yleisöasetus.
  4. Klikkaa Ikärajoitus-kohdan vierestä avattavaa valikkoa ja valitse Kyllä, rajaa videoni vain yli 18-vuotiaille.