Ikärajoituksen asettaminen omalle videolle YouTubessa

Jos jotkin videosi eivät sovi alle 18-vuotiaille katsojille, voit lisätä niihin ikärajoituksen. Tämän ikärajoituksen valitsee lataaja itse, eikä se perustu YouTuben tekemään arviointiin.

Ikärajoitettuja videoita voivat katsoa vain 18 vuotta täyttäneet käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet sisään YouTubeen. Ikärajoitetut videot eivät myöskään näy kaikkialla YouTubessa, ja niissä voi näkyä mainoksia rajoitetusti tai ei ollenkaan.

Päättäessäsi sisällön ikärajoituksesta ota huomioon siinä näkyvä

• väkivalta
  • järkyttävä kuvamateriaali
  • alastomuus
  • seksiin vihjaava sisältö
  • vaarallisen toiminnan esittäminen.

Lue lisää ikärajoitetusta sisällöstä.

Vaikka lisäisit videolle ikärajoituksen, sen on silti oltava YouTuben yhteisösääntöjen mukainen. YouTuben päätöksellä videolle voidaan lisätä pysyvä ikärajoitus asettamastasi rajoituksesta riippumatta.

Jos ladattua videota on tarkoitus käyttää mainoksena, älä käytä tämäntyyppistä ikärajoitusta, sillä se johtaa mainosten pysyvään estoon.

Näin lisäät videolle ikärajoituksen

Ikärajoituksen lisääminen ladattavaan videoon

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO  ja sitten Lataa videoita .
  3. Lisää videon tiedot ja yleisöasetus.
  4. Klikkaa Ikärajoitus (lisäasetukset)  ja sitten Kyllä, rajoita videoni vain yli 18-vuotiaille.
  5. Viimeistele lataus seuraamalla ohjeita.

Ikärajoituksen lisääminen ladattuihin videoihin

1. Siirry Videot-sivulle.
  2. Klikkaa muokattavan videon vieressä olevaa ruutua.
  3. Klikkaa Muokkaa  ja sitten Yleisö ja sitten Ikärajoitus (lisäasetukset) .
  4. Valitse Kyllä, rajoita videoni vain yli 18-vuotiaille

Ikärajoituksen lisääminen livestriimiin

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO   ja sitten Aloita livelähetys
  3. Lisää livestriimin tiedot ja yleisöasetus.
  4. Klikkaa Ikärajoitus (lisäasetukset)  ja sitten Kyllä, rajoita videoni vain yli 18-vuotiaille.
  5. Viimeistele livestriimin luominen ohjeiden mukaisesti.

Videoiden ikärajoitusten tarkistaminen

1. Siirry Videot-sivulle.
  2. Klikkaa yläreunasta Suodata  ja sitten Ikärajoitus ja sitten Yli 18-vuotiaat ja sitten KÄYTÄ. Näkyvissä videoissa on ikärajoitus.