Konfigurer enkoderen din for direktesending

Vi er i ferd med å avvikle verktøyene for direktesendinger i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Prøv det nye kontrollrommet for direktesendinger, som kombinerer verktøyene for direktesendinger fra den klassiske versjonen av Skaperstudio med nye og bedre funksjoner. Finn ut mer.

Før du kan begynne å sende direkte på YouTube, må du laste ned enkoderprogramvare.

Hva er en enkoder? En enkoder er en enhet eller et program som konverterer innholdet ditt til et digitalt format som kan strømmes til YouTube. Med andre ord digitaliserer enkoderen videoen og sender den til YouTube, slik at seerne kan se den som en direktesending. Noen enkodere er frittstående enheter som tar imot lyd- og videosignaler fra et kamera eller en datamaskin. Andre enkodere er programvare som kjører på en datamaskin og tar opp video fra et nettkamera eller det som vises på skjermen.

Enkoding (kontra strømming direkte fra et nettkamera) er best for direktesendinger der du

• deler skjermen eller kringkaster spillingen din
  • bruker ekstern maskinvare for lyd/video
  • administrerer en kompleks produksjon (f.eks. ved å bruke flere kameraer og lydinnganger)

Er du ute etter en enklere måte å sende direkte på? Hvis du ikke vil bruke enkoder, kan du sende direkte via nettkamera eller mobil.

Enheter og programvare med YouTube-godkjenning av direktesendinger

Det finnes mange typer enkodere, og hva som er best for deg, avhenger av behovene dine. Følgende enkodere har YouTube-godkjenning av direktesendinger. Ingen av disse produktene er laget av YouTube. Vurder produktene, og velg det som passer best for deg eller virksomheten din.

Er du klar til å sende direkte? Når du har valgt og lastet ned en enkoder, kan du opprette direktesendingen din.

Programvareenkodere

Open Broadcaster Software

Dette er et gratisprogram med åpen kildekode for videoopptak og direktesendinger.

Stage Ten

Alle fordelene ved et produksjonsstudio og kontrollrom for direktesendinger samlet i et enkelt nettprogram – utviklet for å gjøre det enklere å kringkaste sosialt innhold og hjelpe deg med å gjøre YouTube-siden din om til en sosial TV-kanal.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Streamlabs OBS er den ledende kringkastingsprogramvaren for strømmere. Den er gratis, har åpen kildekode og er fullspekket med kraftige funksjoner du kan bruke til å skape vekst, engasjement og fortjeneste.

XSplit Broadcaster
Windows (en gratisversjon er tilgjengelig)

Banebrytende mikseprogram for lyd og video som kan brukes til å lage profesjonelle direktesendinger og videoopptak.

XSplit Gamecaster
Windows (en gratisversjon er tilgjengelig)

Den enkleste måten å direktesende og spille inn de beste gamingøyeblikkene dine på. Et tastetrykk er alt som skal til for å dele mens du spiller.

Wirecast
Windows, Mac

Prisbelønt, brukervennlig programvare for direktesendinger og produksjon. Med ett klikk kan du legge til kameraer, skjermdumper fra direktesendinger, titler, grafikk med mer. Klikk og dra for å endre plassering og størrelse. Send direkte på YouTube eller en valgfri RTMP-destinasjon. Programvaren fungerer sammen med YouTube API, slik at du kan administrere, opprette og planlegge direktesendinger eller sende direkte fra kanalen din uten å gå ut av appen.

Maskinvareenkodere

AirServer
Windows, Mac

Speil mobilenheten eller datamaskinen din på YouTube.

Elgato Game Capture HD60
Windows, Mac

Spill inn og send direkte mens du spiller på Xbox, PlayStation eller Wii U.

Epiphan Webcaster X2
Alle HDMI-enheter

Med denne kompakte maskinvareenkoderen kan du lage profesjonelle direktesendinger med HDMI-enheter som blant annet kameraer, miksere eller konsoller. Koble til USB-kameraet ditt for å kunne veksle mellom kameraer og bruke bilde-i-bilde-oppsett.

LiveU Solo

En videoenkoderenhet du kan bruke til å sende direkte – trådløst og med bare ett trykk.

SlingStudio

Markedets første bærbare, trådløse kringkastingsplattform for flere kameraer. Overvåk, spill inn, bytt, endre og send direkte i HD-kvalitet trådløst til YouTube.

Teradek VidiU Pro

Send direkte i kringkastingskvalitet fra alle HDMI-kameraer, -svitsjer eller -videokilder uansett hvor du er.

Mobilenkodere

AirServer
Windows, Mac

Speil mobilenheten din til YouTube.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Programvaren er laget med OBS. Den inneholder Streamlabs-varsler, -moduler, -tips og -ansiktsmasker samt tusenvis av gratis temaer og overlegg.

Wirecast Go
iOS

Gratis nedlasting fra iOS-appbutikken. Lag profesjonelle direktesendinger på iPhone, og strøm til YouTube. Du kan blant annet bytte kameravinkel og legge til bilder og grafikk på opptil tre lag om gangen, slik at du får en solid mobilproduksjon. Du kan samhandle med publikum og lese YouTube-kommentarer og chatte i sanntid. Planlegg, opprett og administrer YouTube-direktesendingene dine direkte i appen. Oppgrader fra gratisversjonen for å strømme til alle RTMP-destinasjoner.

Kontrollrom for direktesendinger

Kopiér tjenernettadressen og strømnavnet/-nøkkelen, og lim dette inn i enkoderen din.

Strøm nå

Kopiér tjenernettadressen og strømnavnet/-nøkkelen, og lim dette inn i enkoderen din.

Direktesending

1. Kopiér inngangspunktene for YouTube fra Overføringsinnstillinger, og lim dem inn i enkoderen din.
    • Strømnavn: navnet som identifiserer sendingen din på YouTube-tjenerne.
    • Primær tjenernettadresse: hovedtjeneren som sendingen din overføres til YouTube fra.
    • Nettadresse til sikkerhetskopitjener: sikkerhetskopitjeneren som sendingen din overføres til YouTube fra.

Det er anbefalt, men ikke obligatorisk, å strømme til sikkerhetskopitjeneren når du skal sende direkte. Merk at dette krever dobbelt så mye utgående båndbredde (fordi du samtidig sender ut en redundant strøm). Sørg derfor for at internettlinjen din har nok båndbredde. Ideelt sett skal sikkerhetskopistrømmen være på en fullstendig redundant fysisk enkoder.

2. Konfigurer enkoderen din med de anbefalte enkoderinnstillinger for YouTube.
  3. Konfigurer lyd- og videokildene dine.
  4. Start enkoderen.
  5. Hvis du bruker et planlagt arrangement, må du også huske å starte arrangementet på YouTube.