Livestriimin luominen enkooderilla

YouTubessa voi striimata kolmella eri tavalla: verkkokameralla, mobiililaitteella tai enkooderilla (striimaussovellus tai muu laite). Enkooderin avulla voit

• jakaa näyttösi tai lähettää pelikuvaa
  • käyttää ulkoisia audio- ja videolaitteita
  • hyödyntää monipuolista tuotantoa, kuten useita kameroita ja mikrofoneja.

Voit aloittaa livestriimauksen alla olevien ohjeiden avulla.
Introducing Live Control Room - for Live Streaming

1. Laita livestriimaus päälle

Livestriimauksen ensimmäisessä käyttöönotossa voi kestää 24 tuntia. Kun livestriimaus on käytössä, voit aloittaa heti. Katso lisätietoja livestriimauksen käyttöönotosta.

2. Asenna enkooderi

Enkooderi muuntaa sisältösi digitaaliseen muotoon YouTube-striimausta varten. Enkooderi voi olla tietokoneelle asennettava ohjelmistosovellus tai erillinen laitteisto.

Nämä enkooderit täyttävät YouTube Live Verified ‑kriteerit. YouTube ei ole valmistanut mitään näistä tuotteista. Tutustu tuotteisiin huolella ja selvitä, mikä niistä sopii parhaiten sinulle tai yrityksellesi.

Ohjelmistoenkooderit

Open Broadcaster Software

Maksuton avoimen lähdekoodin ohjelmisto videon tallentamiseen ja livestriimaukseen.

Stage Ten

Helppokäyttöinen verkkosovellus, joka toimii live-tuotantostudiona ja valvomona. Se helpottaa some-lähetyksiä ja auttaa sinua tekemään YouTube-sivustasi some-TV-kanavan.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Streamlabs OBS on johtava lähetysohjelmisto striimaajille. Se on maksuton, avoimen lähdekoodin ratkaisu, jonka monipuoliset ja tehokkaat ominaisuudet auttavat sinua kasvattamaan kanavaasi, aktivoimaan katsojia ja kaupallistamaan sisältöä.

XSplit Broadcaster
Windows (maksuton versio saatavilla)

Mullistava äänen ja kuvan mikserisovellus, jolla voit luoda ammattimaisia live-lähetyksiä ja videotallenteita.

XSplit Gamecaster
Windows (maksuton versio saatavilla)

Voit striimata ja tallentaa hienoimpia pelihetkiäsi yhdellä klikkauksella. Jaa pelisuorituksesi todella helposti.

Wirecast
Windows, Mac

Palkittu, helppokäyttöinen ohjelmisto livestriimaukseen ja tuotantoon. Lisää kameroita, reaaliaikaisia kuvakaappauksia, otsikoita, grafiikoita ja paljon muuta yhdellä klikkauksella ja muuta elementtien paikkaa ja kokoa vetämällä. Striimaa suoraan YouTubeen tai mihin tahansa RTMP-kohteeseen. Toimii YouTuben sovellusliittymän kanssa, joten voit ylläpitää, luoda ja ajastaa livetapahtumia tai striimata livekanavaa poistumatta sovelluksesta.

Laitteistoenkooderit

AirServer
Windows, Mac

Peilaa mobiililaitteesi tai tietokoneesi näyttö YouTubeen.

Elgato Game Capture HD60
Windows, Mac

Tallenna ja striimaa Xbox-, PlayStation- tai Wii U ‑pelejä.

Epiphan Webcaster X2
Kaikki HDMI-laitteet

Tämän kompaktin laitteistoenkooderin avulla voit luoda ammattitasoisia striimejä HDMI-kameralla, mikserillä, konsolilla tai muulla laitteella. Liitä USB-kamera, niin voit käyttää kuvanvaihto- ja upotuskuvatoimintoja.

LiveU Solo

Videokoodauslaite, jolla langaton livestriimaus onnistuu yhdellä kosketuksella.

SlingStudio

Tällä markkinoiden ensimmäisellä kannettavalla ja langattomalla monikameralähetysalustalla voi valvoa lähetystä, tallentaa, siirtyä kamerasta toiseen sekä editoida ja striimata HD-laatuista livekuvaa langattomasti YouTubeen.

Teradek VidiU Pro

Striimaa huippulaadukasta kuvaa mistä tahansa HDMI-kamerasta, mikseristä tai videolähteestä, missä ikinä oletkin.

Mobiilienkooderit

AirServer
Windows, Mac

Peilaa mobiililaitteen näyttö YouTubeen.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Tämä ohjelmisto pohjautuu OBS:ään, ja siinä yhdistyvät Streamlabsin ilmoitukset, widgetit, vinkit, kasvomaskit ja tuhannet maksuttomat teemat ja peittokuvat.

Wirecast Go
iOS

Ladattavissa maksutta iOS:n App Storesta. Tuota helposti livelähetyksiä iPhonella ja striimaa ne YouTubeen. Vaihda otosta ja lisää kuvia, grafiikoita ja paljon muuta jopa kolmeen kerrokseen helposti mobiililaitteella. Lue YouTube-kommentteja, käytä chattia ja ole yhteydessä yleisöön reaaliajassa. Ajoita, luo ja ylläpidä YouTube-livetapahtumia suoraan sovelluksessa. Osta maksullinen versio, niin voit striimata mihin tahansa RTMP-kohteeseen.

3. Yhdistä laitteisto

Jos käytät erillisiä laitteita, kuten verkkokameraa, mikrofonia tai kuulokemikrofonia, yhdistä ne ja varmista, että ne on määritetty toimimaan enkooderin kanssa.

Eri striimeissä käytetään usein eri laitteistoa. Tyypillisiä esimerkkejä:

Pelistriimit ja rennot live-tapahtumat
Monesti näissä käytetään ulkoista mikrofonia, verkkokameraa tai kuulokkeita. Pelistriimeissä voidaan käyttää myös muita työkaluja, kuten vihreää taustaa.

Ammattimaiset livestriimit
Ammattimaisissa striimeissä voidaan käyttää useita mikrofoneja ja kameroita, miksereitä ja laitteistoenkoodereita.

4. Yhdistä enkooderi ja aloita live-lähetys

Lisää käyttämäsi YouTube Live ‑palvelimen URL-osoite ja striimausavain enkooderiin. Jos käytät audio- tai videolaitteistoa, määritä ne toimimaan enkooderin (eli striimaussovelluksen) kanssa.

Näin aloitat livestriimin heti

Luo ensin striimi

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Aloita live-lähetys , niin Live-tapahtumien hallinta aukeaa.
  3. Klikkaa Striimaa-välilehteä.
  4. Jos livestriimaat ensimmäistä kertaa: Muokkaa striimiä ja klikkaa Luo striimi.
    Jos olet livestriimannut aiemmin: Aikaisemmin käyttämäsi striimausasetukset latautuvat. Tämä koskee myös striimausavainta, joten sinun ei tarvitse päivittää enkooderia.
  5. Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit kaupallistaa livestriimisi. Katso lisätietoja.

Yhdistä striimi enkooderiin ja aloita live-lähetys

1. Jos enkooderin striimausasetuksista löytyy striimaus YouTubeen, valitse se. Muussa tapauksessa kopioi striimin URL-osoite YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion palvelinkohtaan. Kohdassa voi lukea esim. RTMP server (RTMP-palvelin).
  2. Kopioi striimausavain YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion kohtaan Stream Key (Striimausavain).
  3. Valmistele enkooderin asetukset ja aloita striimi. Striimille luodaan katselusivu, ja lähetys näkyy livenä YouTubessa. Striimistä lähetetään ilmoituksia, ja se näkyy tilaajien syötteissä.
  4. Kun haluat lopettaa striimauksen, keskeytä sisällön lähettäminen enkooderiin. Kaikki alle 12 tunnin mittaiset striimit arkistoidaan automaattisesti. Näet aiemmat, tämänhetkiset ja tulevat striimit YouTube Studion hallintapaneelin Live-välilehdellä. Katso lisätietoja.

Näin livestriimi ajastetaan

Kun ajastat striimin, voit mainostaa sitä etukäteen. Katsojat voivat saada muistutuksia tulevista striimeistä, ja sinä voit jakaa URL-osoitteen sosiaalisessa mediassa.

Striimin ajastaminen

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Aloita live-lähetys  , niin Live-tapahtumien hallinta aukeaa.
  3. Klikkaa Hallinta-välilehteä.
  4. Valitse Ajoita striimi.
  5. Voit käyttää aikaisempien striimien asetuksia klikkaamalla Kopioi asetukset tai voit luoda uuden striimin valitsemalla Luo uusi.
  6. Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit kaupallistaa livestriimisi. Katso lisätietoja.

Ajastetun striimin aloittaminen

Yhdistä striimi enkooderiin ja aloita live-lähetys.

1. Jos enkooderin striimausasetuksista löytyy striimaus YouTubeen, valitse se. Muussa tapauksessa kopioi striimin URL-osoite YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion palvelinkohtaan. Kohdassa voi lukea esim. RTMP server (RTMP-palvelin).
  2. Kopioi striimausavain YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion kohtaan Stream Key (Striimausavain).
  3. Määritä enkooderi ja aloita striimi.
  4. Mene Live-tapahtumien hallintaan, odota että striimin esikatselu tulee näkyviin ja valitse Aloita live-lähetys.
  5. Kun haluat lopettaa striimauksen, keskeytä sisällön lähettäminen enkooderiin valitsemalla Lopeta striimaus. Kaikki alle 12 tunnin mittaiset striimit arkistoidaan automaattisesti. Näet aiemmat, tämänhetkiset ja tulevat striimit YouTube Studion hallintapaneelin Live-välilehdellä. Katso lisätietoja.

Striimaa nyt ‑toiminto ja livetapahtumat

1. Kopioi YouTube-aloituspisteet tuloasetuksista enkooderiin.
    • Striimin nimi: Striimin tunniste YouTuben palvelimissa.
    • Ensisijaisen palvelimen URL-osoite: Pääpalvelin, jonka kautta striimisi siirretään YouTubeen.
    • Varapalvelimen URL-osoite: Varapalvelin, jonka kautta striimisi siirretään YouTubeen.
    • Suosittelemme varastriimin käyttöä, mutta se ei ole välttämätöntä lähetyksen aloittamiseksi. Toiminto vaatii kaksinkertaisen lähetyskaistanleveyden (tuotat kaksi samanaikaista striimiä vikasietoa varten). Varmista siis, että internetyhteytesi kapasiteetti riittää. Jos mahdollista, varastriimi kannattaa tuottaa fyysisesti kokonaan erillisellä enkooderilla.
  2. Määritä enkooderiin YouTuben suositellut koodausasetukset.
  3. Määritä audio- ja videolähteet.
  4. Aloita koodaus. Striimaa nyt ‑toiminnolla striimi alkaa automaattisesti, kun käynnistät sen enkooderin kautta (ja loppuu, kun sammutat enkooderin).
  5. Jos järjestät ajastetun tapahtuman, muista käynnistää tapahtuma myös YouTubessa.