Livestriimin enkooderin määrittäminen

Our Classic live streaming tools are going away soon. You can try the new Live Control Room, which combines our classic desktop streaming tools with new and improved features. Learn more

Ennen kuin aloitat striimaamisen YouTubessa, sinun on ladattava koodausohjelmisto.

Mikä enkooderi on? Enkooderi on laite tai sovellus, joka muuntaa sisältösi digitaaliseen muotoon YouTube-striimausta varten. Enkooderi siis digitoi videosi ja lähettää sen YouTubeen katsojiesi nähtäväksi livestriiminä. Enkooderi voi olla erillislaite, joka käyttää kameran tai tietokoneen audio- ja videosignaalia, tai tietokoneohjelmisto, joka poimii videon verkkokamerasta tai tietokoneelta.

Koodaus (vs. verkkokamerastriimaus) soveltuu parhaiten livestriimeihin, joihin liittyy seuraavia toimintoja:

• Näytön jakaminen tai pelivideon lähettäminen
  • Ulkoisen audio-/videolaitteiston käyttö
  • Monipuolinen tuotanto (esim. useiden kameroiden ja audiotulojen käyttö)

Etsitkö helpompaa tapaa striimata? Jos et halua käyttää enkooderia, voit lähettää livestriimiä verkkokameran tai mobiililaitteen kautta.

YouTube Live Verified ‑laitteet ja ‑ohjelmistot

Enkoodereista on saatavilla monen tyyppisiä versioita. Sinulle sopivin malli määräytyy tarpeidesi mukaan. Nämä enkooderit täyttävät YouTube Live Verified ‑kriteerit. YouTube ei ole valmistanut mitään näistä tuotteista. Tutustu tuotteisiin huolella ja selvitä, mikä niistä sopii parhaiten sinulle tai yrityksellesi.

Oletko valmis striimaamaan? Kun olet valinnut ja ladannut enkooderin, voit alkaa striimata.

Ohjelmistoenkooderit

Open Broadcaster Software

Maksuton avoimen lähdekoodin ohjelmisto videon tallentamiseen ja livestriimaukseen.

Stage Ten

Helppokäyttöinen verkkosovellus, joka toimii live-tuotantostudiona ja valvomona. Se helpottaa some-lähetyksiä ja auttaa sinua tekemään YouTube-sivustasi some-TV-kanavan.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Streamlabs OBS on johtava lähetysohjelmisto striimaajille. Se on maksuton, avoimen lähdekoodin ratkaisu, jonka monipuoliset ja tehokkaat ominaisuudet auttavat sinua kasvattamaan kanavaasi, aktivoimaan katsojia ja kaupallistamaan sisältöä.

XSplit Broadcaster
Windows (maksuton versio saatavilla)

Mullistava äänen ja kuvan mikserisovellus, jolla voit luoda ammattimaisia live-lähetyksiä ja videotallenteita.

XSplit Gamecaster
Windows (maksuton versio saatavilla)

Voit striimata ja tallentaa hienoimpia pelihetkiäsi yhdellä painikkeen painalluksella. Jaa pelisuorituksesi todella helposti.

Wirecast
Windows, Mac

Palkittu, helppokäyttöinen ohjelmisto livestriimaukseen ja tuotantoon. Lisää kameroita, reaaliaikaisia kuvakaappauksia, otsikoita, grafiikoita ja paljon muuta yhdellä klikkauksella ja muuta elementtien paikkaa ja kokoa vetämällä. Striimaa suoraan YouTubeen tai mihin tahansa RTMP-kohteeseen. Toimii YouTuben sovellusliittymän kanssa, joten voit ylläpitää, luoda ja ajastaa livetapahtumia tai striimata livekanavaa poistumatta sovelluksesta.

Laitteistoenkooderit

AirServer
Windows, Mac

Peilaa mobiililaitteesi tai tietokoneesi näyttö YouTubeen.

Elgato Game Capture HD60
Windows, Mac

Tallenna ja striimaa Xbox-, PlayStation- tai Wii U ‑pelejä.

Epiphan Webcaster X2
Kaikki HDMI-laitteet

Tämän kompaktin laitteistoenkooderin avulla voit lähettää ammattitasoisia striimejä HDMI-kamerasta, mikseristä, konsolista tai muusta laitteesta. Liitä USB-kamera, niin voit käyttää kuvanvaihto- ja upotuskuvatoimintoja.

LiveU Solo

Videokoodauslaite, jolla langaton livestriimaus onnistuu yhdellä kosketuksella.

SlingStudio

Tällä markkinoiden ensimmäisellä kannettavalla ja langattomalla monikameralähetysalustalla voi valvoa lähetystä, tallentaa, siirtyä kamerasta toiseen sekä editoida ja striimata HD-laatuista livekuvaa langattomasti YouTubeen.

Teradek VidiU Pro

Striimaa huippulaadukasta kuvaa liikkeellä ollessasi mistä tahansa HDMI-kamerasta, mikseristä tai videolähteestä.

Mobiilienkooderit

AirServer
Windows, Mac

Peilaa mobiililaitteen näyttö YouTubeen.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Tämä ohjelmisto pohjautuu OBS:ään, ja siinä yhdistyvät Streamlabsin ilmoitukset, widgetit, vinkit, kasvomaskit ja tuhannet maksuttomat teemat ja peittokuvat.

Wirecast Go
iOS

Ladattavissa maksutta iOS:n App Storesta. Tuota helposti livelähetyksiä iPhonella ja striimaa ne YouTubeen. Vaihda otosta ja lisää kuvia, grafiikoita ja paljon muuta jopa kolmeen kerrokseen helposti mobiililaitteella. Lue YouTube-kommentteja, käytä chattia ja ole yhteydessä yleisöön reaaliajassa. Ajoita, luo ja ylläpidä YouTube-livetapahtumia suoraan sovelluksessa. Osta maksullinen versio, niin voit striimata mihin tahansa RTMP-kohteeseen.

Live-tapahtumien hallinta

Kopioi palvelimen URL-osoite ja striimin nimi/avain enkooderiin.

Striimaa nyt

Kopioi palvelimen URL-osoite ja striimin nimi/avain enkooderiin.

Live-tapahtuma

1. Kopioi YouTube-aloituspisteet tuloasetuksista enkooderiin.
    • Striimin nimi: Striimin tunniste YouTuben palvelimissa.
    • Ensisijaisen palvelimen URL-osoite: Pääpalvelin, jonka kautta striimisi siirretään YouTubeen.
    • Varapalvelimen URL-osoite: Varapalvelin, jonka kautta striimisi siirretään YouTubeen.

Suosittelemme varapalvelimen käyttöä, mutta se ei ole välttämätöntä lähetyksen aloittamiseksi. Toiminto vaatii kaksinkertaisen lähetyskaistanleveyden (tuotat kaksi samanaikaista striimiä vikasietoa varten). Varmista siis, että internetyhteytesi kapasiteetti riittää. Jos mahdollista, varastriimi kannattaa tuottaa fyysisesti kokonaan erillisellä enkooderilla.

2. Määritä enkooderiin YouTuben suositellut koodausasetukset.
  3. Määritä audio- ja videolähteet.
  4. Aloita koodaus.
  5. Jos järjestät ajastetun tapahtuman, muista käynnistää tapahtuma myös YouTubessa.