Crear una reproducció en directe amb un codificador

Hi ha tres maneres de reproduir en directe a YouTube: amb una càmera web, amb un dispositiu mòbil o amb un codificador (un programari de reproducció en directe o un codificador de maquinari). Si utilitzes un codificador, pots fer el següent:

• Compartir la pantalla o emetre partides de videojocs.
  • Utilitzar maquinari extern d'àudio o de vídeo.
  • Gestionar una producció avançada (per exemple, utilitzant diversos micròfons i càmeres).

Els passos que figuren a continuació t'ajudaran a començar amb la teva primera reproducció en directe.

1. Activa la reproducció en directe

Activar una reproducció en directe per primer cop pot tardar fins a 24 hores. Un cop activada, podràs emetre-la en directe a l'instant. Obtén informació sobre com pots activar les reproduccions en directe.

2. Instal·la un codificador

Els codificadors converteixen el vídeo en un format digital per reproduir-lo en directe a YouTube. Alguns són aplicacions que s'executen en un ordinador, mentre que d'altres són maquinari independent.

Mira aquest vídeo per obtenir més informació sobre per què has de fer servir un codificador i com funcionen.

Encoder Live Streaming: Basics on How to Set Up & Use an Encoder

Codificadors que compleixen els criteris de Verificació en directe de YouTube

En aquest enllaç trobaràs una llista dels codificadors que compleixen els criteris de Verificació en directe de YouTube. Cap d'aquests productes pertany a YouTube. Avalua tots els productes per decidir quina opció s'adequa millor a les teves necessitats o a les de la teva empresa.

Programes de codificació

AWS Elemental MediaLive

AWS Elemental MediaLive és un servei de processament de vídeos en directe que admet la reproducció en directe de fins a 4Kp60 HEVC.

Melon Live Streaming App

La millor aplicació de reproducció en directe per a les persones que vulguin emetre contingut amb una qualitat professional des del navegador. Permet convidar altres usuaris fàcilment i inclou moltes funcions, opcions de personalització i donacions. A més, no cal baixar res.

Open Broadcaster Software

Programari gratuït de codi obert que permet gravar vídeos i fer reproduccions en directe.

Stage Ten

Treu profit de la potència d'un estudi de producció i una sala de control en directe amb una aplicació senzilla. S'ha dissenyat per reduir la complexitat de les emissions a través dels mitjans socials i ajudar-te a transformar la teva pàgina de YouTube en un canal de televisió social.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Streamlabs OBS és el programa més popular per emetre en directe. És gratuït, de codi obert i complet, ple de funcions avançades que t'ajudaran a créixer, fomentar la implicació dels espectadors i monetitzar contingut.

XSplit Broadcaster
Windows (versió gratuïta disponible)

Aplicació revolucionària de mescla d'àudio i de vídeo que et permet crear emissions en directe i gravacions de vídeo professionals.

Gamecaster
Windows (versió gratuïta disponible)

La manera més fàcil de reproduir en directe i gravar les teves millors jugades amb un sol clic. És ideal per compartir partides.

Wirecast
Windows, Mac

És un programari guardonat de producció i reproducció en directe fàcil d'utilitzar. Amb tan sols un clic, et permet afegir càmeres, captures de pantalla en directe, títols i gràfics, entre d'altres. Reprodueix directament a YouTube o a qualsevol destinació RTMP. Funciona amb l'API de YouTube, de manera que pots gestionar, crear, programar i reproduir en directe contingut des del teu canal sense sortir de l'aplicació.

Codificadors de maquinari

AirServer
Windows, Mac

Projecta el dispositiu mòbil o l'ordinador a YouTube.

AWS Elemental Live

AWS Elemental Live és un codificador de vídeo local que processa vídeos en directe que els usuaris poden emetre en qualsevol dispositiu.

Elgato Game Capture HD60
Windows, Mac

Grava i reprodueix en directe partides d'Xbox, PlayStation o Wii U.

LiveU Solo

Dispositiu de codificació de vídeo que permet emetre en directe amb un sol toc i sense fil.

SlingStudio

La primera plataforma d'emissió portàtil, sense fil i multicàmera del sector. Supervisa, grava, canvia de pla, edita i reprodueix en directe vídeos en qualitat HD sense fil a YouTube.

Teradek VidiU Pro

Reprodueix en directe amb qualitat professional o semiprofessional siguis on siguis des de qualsevol càmera HDMI, commutador o font de vídeo.

Codificadors per a dispositius mòbils

AirServer
Windows, Mac

Projecta el teu dispositiu mòbil a YouTube.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Aquest maquinari està basat en OBS i combina alertes, widgets, donacions, màscares i milers de temes i superposicions de Streamlabs gratuïts.

Wirecast Go
iOS

Es pot baixar de manera gratuïta des de l'App Store d'iOS. Produeix fàcilment emissions en directe professionals des del teu iPhone i reprodueix-les a YouTube. T'ofereix una potent producció en dispositius mòbils: canvia de pla, i afegeix fotos, gràfics i més elements en un màxim de tres capes alhora. Llegeix comentaris de YouTube, xateja en temps real i interacciona amb el teu públic. Programa, crea i gestiona les teves reproduccions en directe de YouTube Live directament a l'aplicació. Actualitza la versió gratuïta per poder reproduir a qualsevol destinació RTMP.

3. Connecta el maquinari

Si utilitzes maquinari addicional, com ara una càmera web, un micròfon o uns auriculars, connecta'l i assegura't de configurar-lo amb el codificador.

En funció de la teva reproducció en directe, és possible que hagis d'utilitzar un maquinari diferent. Aquí tens alguns exemples habituals:

Videojocs i reproduccions en directe informals
Hi ha molts emissors de contingut que utilitzen micròfons, càmeres web i auriculars externs. Els jugadors també poden utilitzar altres eines, com ara una pantalla verda.

Reproduccions en directe professionals
Les configuracions avançades de la reproducció en directe poden incloure diversos micròfons i càmeres, mescladors i codificadors de maquinari.

4. Connecta el codificador i emet en directe

Per iniciar la reproducció en directe, introdueix l'URL del servidor de YouTube Live i la clau de reproducció al teu codificador. Si tens maquinari d'àudio i de vídeo, configura'l amb el codificador, també conegut com a programari de reproducció en directe.

Començar a reproduir en directe

Primer de tot, crea una reproducció en directe

1. Ves a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Emet en directe per obrir la Sala de control en directe.
  3. Fes clic a la pestanya Reproducció en directe.
  4. Si és la primera vegada que reprodueixes en directe: edita la reproducció i fes clic a Crea una reproducció en directe.
    Si ja has reproduït en directe anteriorment: es carregarà la configuració de la teva reproducció anterior, inclosa la clau de reproducció, de manera que no caldrà que actualitzis el codificador.
    • Per als usuaris de YouTube d'entre 13 i 17 anys, la configuració de privadesa està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa està definida com a pública de manera predeterminada. Tots els usuaris poden canviar aquesta configuració per definir les reproduccions en directe com a públiques, privades o ocultes.
  5. Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots monetitzar les reproduccions en directe. Obtén més informació.

A continuació, connecta la reproducció al codificador i emet en directe

1. A la configuració de la reproducció en directe del codificador, si tens l'opció de reproduir en directe a YouTube, selecciona-la. En cas contrari, copia l'URL de la reproducció de YouTube i enganxa'l al servidor de la configuració de la reproducció en directe del codificador. Pot ser que indiqui "servidor RTMP".
  2. Copia la clau de reproducció de YouTube i enganxa-la a la configuració de la reproducció en directe del codificador, on diu "Clau de reproducció".
  3. Configura el codificador i fes-lo servir per iniciar la reproducció en directe. Es crearà una pàgina de visualització per a la teva reproducció i començaràs a emetre en directe a YouTube. S'enviaran notificacions i la teva reproducció en directe es mostrarà als feeds dels subscriptors.
  4. Per finalitzar la reproducció, deixa d'enviar contingut des del codificador. Totes les reproduccions que durin menys de 12 hores s'arxivaran automàticament. Pots trobar les reproduccions ja finalitzades, les actuals i les pròximes a la pestanya En directe del tauler de YouTube Studio. Obtén més informació.

Programa una reproducció en directe

Programar una reproducció en directe et permet promocionar-la. A més, els espectadors poden rebre recordatoris de les pròximes reproduccions, pots compartir l'URL en mitjans socials, i molt més.

Programar una reproducció en directe

1. Ves a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Emet en directe per obrir la Sala de control en directe.
  3. Fes clic a la pestanya Gestiona.
  4. Fes clic a Programa una reproducció en directe.
  5. Pots tornar a utilitzar la configuració d'una reproducció anterior fent clic a Reutilitza la configuració o pots crear-ne una fent clic a Crea.
    • Per als usuaris de YouTube d'entre 13 i 17 anys, la configuració de privadesa està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa està definida com a pública de manera predeterminada. Tots els usuaris poden canviar aquesta configuració per definir les reproduccions en directe com a públiques, privades o ocultes.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
  6. Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots monetitzar les reproduccions en directe. Obtén més informació.

Consell: mostra un tràiler per augmentar l'interès del públic en la teva pròxima reproducció en directe. Obtén més informació.

Quan sigui l'hora d'iniciar la reproducció en directe...

Connecta la reproducció al codificador i emet en directe.

1. A la configuració de la reproducció en directe del codificador, si tens l'opció de reproduir en directe a YouTube, selecciona-la. En cas contrari, copia l'URL de la reproducció de YouTube i enganxa'l al servidor de la configuració de la reproducció en directe del codificador. Pot ser que indiqui "servidor RTMP".
  2. Copia la clau de reproducció de YouTube i enganxa-la a la configuració de la reproducció en directe del codificador, on diu "Clau de reproducció".
  3. Configura el codificador i inicia la reproducció en directe.
  4. A la Sala de control en directe, espera que es mostri la previsualització de la reproducció i, a continuació, fes clic a Emet en directe.
  5. Per finalitzar la reproducció en directe, fes clic a Finalitza la reproducció i deixa d'enviar contingut des del codificador. Totes les reproduccions que durin menys de 12 hores s'arxivaran automàticament. A la pestanya En directe del tauler de YouTube Studio, pots accedir a les reproduccions ja finalitzades, les actuals i les pròximes. Obtén més informació.