Crear una reproducció en directe amb un codificador

Hi ha tres maneres de reproduir en directe a YouTube: amb una càmera web, amb un dispositiu mòbil o amb un codificador (un programari de reproducció en directe o un codificador de maquinari). Si utilitzes un codificador, pots fer el següent:

• Compartir la pantalla o emetre partides de videojocs
  • Utilitzar maquinari extern d'àudio o de vídeo
  • Gestionar una producció avançada (per exemple, utilitzant diferents càmeres i micròfons)

Per iniciar la teva primera reproducció en directe, segueix aquests passos.

1. Activa la reproducció en directe

Activar una reproducció en directe per primer cop pot tardar fins a 24 hores. Un cop activada, podràs emetre-la en directe a l'instant. Obtén informació sobre com pots activar la reproducció en directe.

2. Instal·la un codificador

Els codificadors converteixen el contingut en un format digital per reproduir-lo en directe a YouTube. Alguns són aplicacions que s'executen en un ordinador, mentre que d'altres són maquinari independent.

Mira aquest vídeo per obtenir més informació sobre per què has de fer servir un codificador i com funcionen.

Encoder Live Streaming: Basics on How to Set Up & Use an Encoder

Codificadors que compleixen els criteris de Verificació en directe de YouTube

En aquest enllaç trobaràs una llista dels codificadors que compleixen els criteris de Verificació en directe de YouTube. Cap d'aquests productes pertany a YouTube. Avalua tots els productes per decidir quina opció s'adequa millor a les teves necessitats o a les de la teva empresa.

Programes de codificació

Open Broadcaster Software

Programa de codi obert que permet gravar vídeos i fer reproduccions en directe.

Stage Ten

Aprofita el poder d'un estudi de producció en directe i una sala de control amb una simple aplicació web dissenyada per reduir la complexitat de les emissions socials i ajudar-te a transformar la teva pàgina de YouTube en un canal de televisió social.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Streamlabs OBS és el programa més popular per emetre en directe. És gratuït, de codi obert i complet, amb tot de funcions avançades que t'ajudaran a créixer, fomentar la implicació dels espectadors i monetitzar contingut.

XSplit Broadcaster
Windows (versió gratuïta disponible)

Aplicació revolucionària de mescla d'àudio i de vídeo que et permet crear emissions en directe i gravacions de vídeo professionals.

XSplit Gamecaster
Windows (versió gratuïta disponible)

La manera més fàcil de reproduir en directe i gravar les teves millors jugades amb un sol clic. És ideal per compartir partides.

Wirecast
Windows, Mac

És un programa guardonat de producció i reproducció en directe fàcil d'utilitzar. Amb tan sols un clic, et permet afegir càmeres, captures de pantalla, títols, gràfics i molt més. Per ajustar la posició i canviar la mida d'un element, només has de fer-hi clic i arrossegar-lo. Reprodueix directament a YouTube o a qualsevol destinació RTMP. Funciona amb l'API de YouTube, de manera que pots gestionar, crear i programar esdeveniments en directe o reproduir contingut en directe des del teu canal sense sortir de l'aplicació.

Codificadors de maquinari

AirServer
Windows, Mac

Projecta el dispositiu mòbil o l'ordinador a YouTube.

Elgato Game Capture HD60
Windows, Mac

Grava i reprodueix en directe partides d'Xbox, PlayStation o Wii U.

Epiphan Webcaster X2
Tots els dispositius HDMI

Crea reproduccions professionals en directe des d'una càmera HDMI, un mesclador, una consola o altres dispositius amb aquest codificador de maquinari compacte. Connecta una càmera USB per fer canvis de càmera i utilitzar el disseny de pantalla en pantalla.

LiveU Solo

Dispositiu de codificació de vídeo que permet emetre en directe amb un sol toc i sense fil.

SlingStudio

La primera plataforma d'emissió portàtil, sense fil i multicàmera del sector. Supervisa, grava, canvia, edita i reprodueix en directe vídeos en qualitat HD sense fil a YouTube.

Teradek VidiU Pro

Reprodueix en directe amb qualitat professional o semiprofessional siguis on siguis des de qualsevol càmera HDMI, commutador o font de vídeo.

Codificadors per a dispositius mòbils

AirServer
Windows, Mac

Projecta el teu dispositiu mòbil a YouTube.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Basat en OBS, combina alertes, widgets, donacions, màscares i milers de temes i superposicions de Streamlabs gratuïts.

Wirecast Go
iOS

Es pot baixar de manera gratuïta a l'App Store d'iOS. Produeix fàcilment emissions en directe professionals des del teu iPhone i reprodueix-les a YouTube. Produeix contingut per a mòbils de manera efectiva canviant captures o afegint fotos i gràfics en un màxim de tres capes alhora, i molt més. Llegeix comentaris de YouTube, xateja en temps real i interacciona amb el teu públic. Programa, crea i gestiona els teus esdeveniments de YouTube Live directament a l'aplicació. Actualitza la versió gratuïta per poder reproduir en directe a qualsevol destinació RTMP.

3. Connecta el maquinari

Si utilitzes maquinari addicional, com ara una càmera web, un micròfon o uns auriculars, connecta'ls i assegura't de configurar-los amb el codificador.

En funció de la teva reproducció en directe, és possible que hagis d'utilitzar maquinari diferent. Aquí tens alguns exemples habituals:

Videojocs i esdeveniments en directe informals
Hi ha molts emissors de contingut que utilitzen micròfons, càmeres web i auriculars externs. Els jugadors també poden utilitzar altres eines, com ara una pantalla verda.

Reproduccions en directe professionals
Les configuracions avançades de la reproducció en directe poden incloure diversos micròfons i càmeres, mescladors i codificadors de maquinari.

4. Connecta el codificador i emet en directe

Per iniciar la reproducció en directe, introdueix l'URL del servidor de YouTube Live i la clau de reproducció al teu codificador. Si tens maquinari d'àudio i de vídeo, configura'l amb el codificador, també conegut com a programari de reproducció en directe.

Introducing Live Control Room - for Live Streaming

Començar a reproduir en directe

Primer de tot, crea una reproducció en directe

1. Ves a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Emet en directe  per obrir la Sala de control en directe.
  3. Fes clic a la pestanya Reproducció en directe.
  4. Si és la primera vegada que fas una reproducció en directe: edita la reproducció i fes clic a Crea una reproducció en directe.
    Si ja n'has fet alguna: es carregarà la teva configuració de reproducció prèvia. Això inclou la teva clau de reproducció, per tant, no caldrà que actualitzis el codificador.
  5. Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots monetitzar les reproduccions en directe. Obtén més informació.

A continuació, connecta la reproducció al codificador i emet en directe

1. A la configuració de la reproducció amb codificador, si tens l'opció de reproduir en directe a YouTube, selecciona-la. En cas contrari, copia l'URL de la reproducció de YouTube i enganxa'l al servidor de Configuració de la reproducció en directe del codificador. Pot ser que indiqui "servidor RTMP".
  2. Copia la clau de reproducció de YouTube i enganxa-la a Configuració de la reproducció en directe del codificador, on diu "Clau de reproducció".
  3. Configura el codificador i inicia'l per començar la reproducció en directe. S'ha creat una pàgina de visualització per a la teva reproducció i ja estàs emetent en directe a YouTube. S'enviaran notificacions i la teva reproducció en directe es mostrarà als feeds dels subscriptors.
  4. Per finalitzar la reproducció, deixa d'enviar contingut des del codificador. Les reproduccions amb una durada inferior a 12 hores s'arxivaran automàticament. A la pestanya Directes del tauler de YouTube Studio, pots accedir a les reproduccions finalitzades, actuals i pròximes. Obtén més informació.

Programa una reproducció en directe

Programar una reproducció en directe et permet promocionar-la. És a dir, els espectadors poden rebre recordatoris de reproduccions pròximes, pots compartir l'URL als mitjans socials, i molt més.

Programar una reproducció en directe

1. Ves a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Emet en directe  per obrir la Sala de control en directe.
  3. Fes clic a la pestanya Gestiona.
  4. Fes clic a Programa una reproducció en directe.
  5. Pots tornar a utilitzar la configuració d'una reproducció en directe antiga fent clic a Reutilitza la configuració o pots crear-ne una fent clic a Crea.
  6. Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots monetitzar les reproduccions en directe. Obtén més informació.

Quan sigui l'hora d'iniciar la reproducció en directe...

Connecta la reproducció al codificador i emet en directe.

1. A la configuració de la reproducció amb codificador, si tens l'opció de reproduir en directe a YouTube, selecciona-la. En cas contrari, copia l'URL de la reproducció de YouTube i enganxa'l al servidor de Configuració de la reproducció en directe del codificador. Pot ser que indiqui "servidor RTMP".
  2. Copia la clau de reproducció de YouTube i enganxa-la a Configuració de la reproducció en directe del codificador, on diu "Clau de reproducció".
  3. Configura el codificador i inicia la reproducció en directe.
  4. A la Sala de control en directe, espera que es mostri la previsualització de la reproducció i, a continuació, fes clic a Emet en directe.
  5. Per finalitzar la reproducció en directe, fes clic a Finalitza la reproducció i deixa d'enviar contingut des del codificador. Les reproduccions amb una durada inferior a 12 hores s'arxivaran automàticament. A la pestanya Directes del tauler de YouTube Studio, pots accedir a les reproduccions finalitzades, actuals i pròximes. Obtén més informació.

Utilitzar les funcions Reprodueix ara i Esdeveniment en directe

1. Copia els punts d'entrada de YouTube de Configuració de la importació al teu codificador.
    • Nom de la reproducció: identifica la teva reproducció als servidors de YouTube.
    • URL del servidor principal: el servidor principal a què YouTube importarà la teva reproducció.
    • URL del servidor secundari: el servidor secundari a què YouTube importarà la teva reproducció.
    • Et recomanem que reprodueixis també al servidor secundari, però no és imprescindible per començar a emetre. Tingues en compte que necessitaràs el doble d'amplada de banda de sortida, ja que estàs emetent una reproducció redundant simultània. Per tant, comprova que tinguis prou amplada de banda d'Internet. Idealment, la reproducció secundària hauria de disposar d'un codificador físic redundant propi.
  2. Configura el teu codificador amb la configuració de codificació recomanada de YouTube.
  3. Configura les fonts d'àudio i de vídeo.
  4. Comença a codificar. En la funció Reprodueix ara, la reproducció s'iniciarà automàticament quan la iniciïs amb el teu codificador (també s'aturarà quan aturis el codificador).
  5. Si estàs utilitzant un esdeveniment programat, recorda't d'iniciar-lo també a YouTube.