Crear una transmissió en directe de YouTube amb un codificador

Hi ha tres maneres de transmetre en directe a YouTube: amb una càmera web, amb un dispositiu mòbil o amb un codificador (un programari d'estríming o un codificador de maquinari). Si utilitzes un codificador, pots fer el següent:

• Compartir la pantalla o emetre partides de videojocs.
  • Utilitzar maquinari extern d'àudio i de vídeo.
  • Gestionar una producció avançada (per exemple, amb alguns micròfons i càmeres).

Els passos que figuren a continuació t'ajudaran a començar amb la teva primera transmissió en directe.

1. Activa la transmissió en directe

Activar una transmissió en directe per primer cop pot tardar fins a 24 hores. Un cop activada, podràs transmetre-la en directe a l'instant. Obtén informació sobre com pots començar a transmetre en directe.

2. Instal·la un codificador

Els codificadors converteixen el vídeo en un format digital per transmetre'l en directe a YouTube. Alguns són aplicacions de programari per a ordinador, mentre que d'altres són maquinari independent.

Mira aquest vídeo per obtenir més informació sobre per què has de fer servir un codificador i com funcionen.

Transmissió en directe mitjançant codificador: aspectes bàsics sobre com pots configurar i utilitzar un codificador

Codificadors YouTube Live Verified

En aquest enllaç trobaràs una llista dels codificadors YouTube Live Verified. Cap d'aquests productes està desenvolupat per YouTube. Avalua tots els productes per decidir quina opció s'adequa millor a les teves necessitats o a les de la teva empresa.

Programari de codificació

AWS Elemental MediaLive

AWS Elemental MediaLive és un servei de processament de vídeos en directe per a difusió que admet la transmissió en directe de fins a 4Kp60 HEVC.

Cinamaker Director Studio

(Mac i iOS)

Una aplicació multifunció per gravar vídeos amb diverses càmeres, editar i transmetre en directe. Inclou fins a 8 dispositius iPhone locals, càmeres digitals i convidats remots mitjançant Zoom en HD. Afegeix superposicions, gràfics, àudio, vídeo, pantalles i efectes visuals. Transmet en directe a YouTube, Zoom i RTMP. Estalvia temps creant la teva biblioteca de vídeos amb l'editor de l'aplicació.

Programari Elgato Game Capture
Windows, Mac

Grava i transmet en directe partides d'Xbox, PlayStation o Wii U.

Gamecaster
Windows (versió sense cost econòmic disponible)

La manera més fàcil de transmetre en directe i gravar les teves millors jugades amb un sol clic. És ideal per compartir les teves partides.

Streamlabs Talk Studio

La millor aplicació d'estríming en directe per a les persones que vulguin transmetre contingut amb una qualitat professional des del navegador. Permet convidar altres usuaris fàcilment. Inclou moltes funcions, opcions de personalització i donacions. A més, no cal baixar res.

Open Broadcaster Software

Programari de codi obert que permet gravar vídeos i fer estríming en directe sense cost econòmic.

PRISM Live Studio

Windows

PRISM Live Studio és un programari d'estríming per a Windows reconegut per una interfície d'usuari intuïtiva i usabilitat pràctiques. Als streamers els agrada especialment aquest programari perquè ofereix una qualitat de transmissió estable i funcions atractives, com ara els efectes de bellesa i els adhesius i la capacitat de dibuixar, d'utilitzar fons i càmeres virtuals, i d'integrar-se amb aplicacions mòbils PRISM. Totes les funcions es proporcionen sense cost econòmic.

Restream

L'estudi principal de transmissions en directe per a creadors i empreses. Transmet en directe en més de 30 plataformes alhora des del nostre estudi al núvol. Convida altres usuaris, afegeix superposicions, reprodueix vídeos i professionalitza la teva transmissió en directe (sense cost econòmic i és fàcil d'utilitzar).

Stage TEN

Produeix i distribueix fàcilment transmissions en directe de qualitat. Pots convidar altres usuaris des de qualsevol lloc, arrossegar i deixar anar contingut multimèdia i gràfics, afegir comerç en directe a les teves transmissions, interaccionar amb el públic i obtenir ingressos.

Streamlabs
Windows, iOS, Android

Streamlabs és el programa més popular entre els streamers. És de codi obert i sense cost econòmic, i inclou moltes funcions avançades que t'ajudaran a créixer, donar-te a conèixer i monetitzar contingut.

Wirecast
Windows, Mac

És un guardonat programari de producció i transmissió en directe fàcil d'utilitzar. Amb tan sols un clic en un botó, pots afegir càmeres, captures de pantalla en directe, títols i gràfics, entre d'altres. Transmet directament a YouTube o a qualsevol destinació RTMP. Funciona amb l'API de YouTube, de manera que pots gestionar, crear, programar i transmetre en directe contingut des del teu canal sense sortir de l'aplicació.

XSplit Broadcaster
Windows (versió sense cost econòmic disponible)

Revolucionària aplicació de mescla d'àudio i de vídeo que et permet crear emissions en directe i gravacions de vídeo professionals.

StreamYard

StreamYard és l'estudi de transmissió en directe i pòdcasts més popular del món. Entrevista convidats, inclou xats en directe a la pantalla, afegeix la teva marca a les emissions i més. I tot des del navegador; no cal que baixis res. Comença a utilitzar-lo de manera gratuïta!

Nimble Streamer

Nimble Streamer és un servidor multimèdia de programari per crear xarxes de reproducció en línia i distribució de contingut rendibles. Les capacitats de xarxa inclouen RTMP, SRT, NDI, Dante, WebRTC, Icecast, HLS, DASH i molt més, juntament amb el complement Transcodificador per a la transformació de contingut. La reproducció, la inserció d'anuncis, el mur de pagament i altres funcions permeten monetitzar contingut fàcilment.

Maquinari de codificació

AirServer
Windows, Mac

Duplica el dispositiu mòbil o l'ordinador a YouTube.

AWS Elemental Live

AWS Elemental Live és un codificador de vídeo local que processa vídeos en directe per emetre'ls i transmetre'ls en qualsevol dispositiu.

Elgato

Elgato és un dels proveïdor principals de tecnologia audiovisual per a creadors de contingut en totes les plataformes de compartició de vídeos. També és el creador de Stream Deck, un controlador USB programable amb més de 200 connectors llestos per utilitzar o tecles de drecera que poden assignar-se a tecles o dials per a la producció de les teves transmissions en directe.

Epiphan Pearl-2

Pearl-2 és una eina per mesclar entrades de vídeo, gravar contingut, transmetre en directe i separar vídeos, i ajustar-ne la resolució. Aquest programari ofereix sis entrades de vídeo i quatre per a àudio professional XLR, transmissió i gravació en 4K, compatibilitat amb NDI, funcions de croma i més. Pearl-2 incorpora la potència de processament i les funcions professionals que requereixen les transmissions en directe més exigents.

Direkt Link

Intinor desenvolupa productes per enviar vídeos d'alta qualitat per Internet. Els nostres productes són fàcils d'utilitzar, mòbils, potents i fiables. Utilitzat per les cadenes de televisió, és el codificador de confiança escollit per als esdeveniments d'e-esports més importants. Fabricat a Suècia.

LiveU Solo

El millor codificador de vídeo amb integració automàtica que permet transmetre en directe amb un sol toc i sense fil, directament des de la càmera o el mesclador a YouTube i altres destinacions en línia. Transmet de manera fiable des de qualsevol lloc utilitzant la mateixa tecnologia d'unió d'LRT™ que utilitzen les principals cadenes.

Nvidia

Les GPU de NVIDIA contenen un codificador basat en maquinari (NVENC) que proporciona una codificació de vídeo completament accelerada, la qual cosa permet una transmissió en directe amb una qualitat més alta i un millor rendiment del joc sense haver d'utilitzar la CPU.

SlingStudio

La primera plataforma d'emissió portàtil, sense fil i multicàmera del sector. Supervisa, grava, mescla, edita i transmet en directe vídeos en qualitat HD sense fil a YouTube.

Teradek VidiU Go

Transmet en directe amb alta qualitat siguis on siguis des de qualsevol càmera, mesclador o font de vídeo. Petit i portàtil, Vidiu Go admet els fluxos de treball SDI i HDMI de 1080p60 per a l'usuari més exigent.

Blackmagic Web Presenter 4K

La solució de transmissió HD i Ultra HD definitiva que inclou un motor d'estríming de maquinari professional per transmetre directament a YouTube amb una resolució de fins a 2160p60.

Codificadors mòbils

AirServer
Windows, Mac

Duplica el teu dispositiu mòbil a YouTube.

PRISM Live Studio

iOS, Android

PRISM Live Studio és una de les aplicacions mòbils més populars i optimitzades per a les transmissions en directe de videojocs i d'una altra temàtica. Agrada especialment als streamers perquè ofereix una qualitat de reproducció estable i funcions atractives, com ara els efectes de decoració i bellesa, la superposició de fonts i la incrustació. Totes les funcions es proporcionen sense cost econòmic.

Streamlabs
Windows, iOS, Android

Aquest maquinari està basat en OBS i combina alertes, dreceres, donacions, màscares i milers de temes i superposicions de Streamlabs sense cost econòmic.

Wirecast Go
iOS

No se't cobra res quan el baixes de l'App Store d'iOS. Produeix fàcilment emissions en directe professionals des del teu iPhone i transmet-les a YouTube. Pots aconseguir una potent producció en dispositius mòbils: canvia de pla, i afegeix fotos, gràfics i més elements en un màxim de tres capes alhora. Llegeix comentaris de YouTube, xateja en temps real i interacciona amb el teu públic. Programa, crea i gestiona les teves transmissions en directe de YouTube directament a l'aplicació. Actualitza la versió sense cost econòmic a una de superior per poder transmetre en qualsevol destinació RTMP.

Larix Broadcaster

iOS, Android

Larix Broadcaster és una aplicació mòbil per a iOS i Android que permet capturar i transmetre contingut en directe mitjançant protocols com ara SRT, RTMP, NDI, WebRTC, Zixi i altres. Els usuaris poden utilitzar tota la capacitat de les càmeres mòbils per contribuir amb contingut amb superposicions web i de text, gràfics, manipulació dinàmica de la càmera, configuració d'àudio avançada i altres millores per crear transmissions en directe d'IRL de qualsevol tipus.

3. Connecta el maquinari

Si utilitzes maquinari, com ara una càmera web, un micròfon o uns auriculars, connecta'l i assegura't de configurar-lo amb el codificador.

En funció de la teva transmissió en directe, és possible que hagis d'utilitzar un maquinari diferent. Aquí tens alguns exemples habituals:

Videojocs i transmissions en directe informals
Hi ha molts emissors de contingut que utilitzen micròfons, càmeres web i auriculars externs. Els jugadors de videojocs també poden utilitzar altres eines, com ara una pantalla verda.

La configuració inadequada del codificador pot causar problemes tècnics amb el maquinari durant la reproducció en continu.

Transmissions en directe professionals
Les configuracions avançades de la transmissió en directe poden incloure diversos micròfons, càmeres, mescladors i maquinari de codificació.

4. Connecta el codificador i emet en directe

Per iniciar la transmissió en directe, introdueix l'URL del servidor de YouTube Live i la clau de transmissió al teu codificador. Si tens maquinari d'àudio i de vídeo, configura'l amb el codificador, també conegut com a programari d'estríming.

Presentem la Sala de control en directe per a transmissions en directe

Començar a transmetre en directe

Primer de tot, crea una transmissió en directe

1. Ves a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a CREA i després Emet en directe per obrir la Sala de control en directe.
  3. Fes clic a la pestanya Transmissió en directe.
  4. Si és la primera vegada que transmets en directe: edita la transmissió i fes clic a Crea una transmissió en directe.
    Si ja has fet una transmissió en directe anteriorment: es carregarà la configuració de la teva transmissió anterior, inclosa la clau de transmissió, de manera que no caldrà que actualitzis el codificador.
    • Per als usuaris de YouTube d'entre 13 i 17 anys, la configuració de privadesa està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa està definida com a pública de manera predeterminada. Tots els usuaris poden canviar aquesta configuració per definir les reproduccions en directe com a públiques, privades o ocultes.
  5. Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots monetitzar les transmissions en directe. Obtén més informació.

A continuació, connecta la transmissió al codificador i emet en directe

1. A la configuració de la transmissió en directe del codificador, si tens l'opció de transmetre en directe a YouTube, selecciona-la. En cas contrari, copia l'URL de la transmissió de YouTube i enganxa'l al servidor de la configuració de la transmissió en directe del codificador. Pot ser que indiqui "servidor RTMP".
  2. Copia la clau de transmissió de YouTube i enganxa-la a la configuració de la transmissió en directe del codificador, on diu "Clau de transmissió".
  3. Configura el codificador i fes-lo servir per iniciar la transmissió en directe. Es crearà una pàgina de visualització per a la teva transmissió i començaràs a emetre en directe a YouTube. S'enviaran notificacions i la teva transmissió en directe es mostrarà als feeds dels subscriptors.
  4. Per finalitzar la transmissió, deixa d'enviar contingut des del codificador. Totes les transmissions que durin menys de 12 hores s'arxivaran automàticament. Pots trobar les transmissions ja finalitzades, les actuals i les pròximes a la pestanya En directe del tauler de YouTube Studio. Obtén més informació.

Programar una transmissió en directe

Programar una transmissió en directe et permet promocionar-la. A més, els espectadors poden rebre recordatoris de les pròximes transmissions, pots compartir l'URL en mitjans socials, i molt més.

Programar una transmissió en directe

1. Ves a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a CREA i després Emet en directe per obrir la Sala de control en directe.
  3. Fes clic a la pestanya Gestiona.
  4. Fes clic a Programa una transmissió en directe.
  5. Pots tornar a utilitzar la configuració d'una transmissió en directe anterior fent clic a Reutilitza la configuració o pots crear-ne una de nova fent clic a Crea.
    • Per als usuaris de YouTube d'entre 13 i 17 anys, la configuració de privadesa està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa està definida com a pública de manera predeterminada. Tots els usuaris poden canviar aquesta configuració per definir les reproduccions en directe com a públiques, privades o ocultes.
  6. Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots monetitzar les transmissions en directe. Obtén més informació.

Consell: mostra un tràiler per augmentar l'interès del públic en la teva pròxima transmissió en directe. Obtén més informació.

Quan sigui l'hora d'iniciar la transmissió en directe...

Connecta la transmissió al codificador i emet en directe.

1. A la configuració de la transmissió en directe del codificador, si tens l'opció de transmetre en directe a YouTube, selecciona-la. En cas contrari, copia l'URL de la transmissió de YouTube i enganxa'l al servidor de la configuració de la transmissió en directe del codificador. Pot ser que indiqui "servidor RTMP".
  2. Copia la clau de transmissió de YouTube i enganxa-la a la configuració de la transmissió en directe del codificador, on diu "Clau de transmissió".
  3. Configura el codificador i inicia la transmissió en directe.
  4. A la Sala de control en directe, espera que es mostri la previsualització de la transmissió i, a continuació, fes clic a Emet en directe.
  5. Per finalitzar la transmissió en directe, fes clic a Finalitza la transmissió i deixa d'enviar contingut des del codificador. Totes les transmissions que durin menys de 12 hores s'arxivaran automàticament. Pots accedir a les transmissions ja finalitzades, les actuals i les pròximes a la pestanya En directe del tauler de YouTube Studio. Obtén més informació

Utilitzar el tauler de control en directe

Quan transmets contingut en directe, pots utilitzar una versió compacta de la Sala de control en directe (tauler de control en directe) per minimitzar l'àrea de visualització que necessites per a la reproducció. El tauler de control en directe et mostra informació important de la Sala de control en directe, com ara les visualitzacions i els ingressos del xat, en una àrea de visualització més petita.

Per activar el tauler de control en directe:

1. A la Sala de control en directe, ves al tauler de reproducció.
  2. A l'extrem inferior esquerre, fes clic a Obre el tauler en una finestra emergent Pop out.

Per tancar el tauler de control en directe, surt de la finestra.

Nota: només pots utilitzar la funció del tauler de control en directe quan transmetis en directe amb un codificador o una càmera web.