Ta bort innehåll med anspråk från videor

Om din video har fått ett upphovsrättsanspråk kan det finnas begränsningar för videons tillgänglighet samt för intäktsgenerering.

Om anspråket gäller ljud i videon har du några alternativ för att ta bort dessa begränsningar:

• Trimma bort den del av videon som har ett upphovsrättsanspråk.
  • Ersätta låten med ljud från vårt ljudbibliotek.
  • Stäng av ljudet för låten.

Om anspråket gäller något annat kan du

• trimma bort den del av videon som har ett upphovsrättsanspråk.

Om videon har fler än 100 000 visningar, eller är längre än sex timmar, kanske du inte kan spara ändringar. Begränsningen gäller inte kanaler i YouTubes partnerprogram.

Hitta videor med upphovsrättsanspråk

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Innehåll i menyn till vänster.
  3. Filtrera efter upphovsrättsanspråk.
  4. Håll muspekaren över Upphovsrättsanspråk och klicka på VISA INFORMATION i kolumnen Begränsningar.
  5. Klicka på VÄLJ ÅTGÄRD för att visa vilka åtgärder du kan vidta:
Trimma bort segment
Med det här alternativet kan du helt ta bort avsnittet i videon med upphovsrättsanspråket.
  1. Klicka på VÄLJ ÅTGÄRD följt av Trimma bort segment.
  2. (Valfritt) Ändra starttiden och sluttiden för det avsnitt du tar bort.
  3. Klicka på FORTSÄTT följt av TRIMMA.
Om något av innehållet med anspråk finns kvar i videon dras inte anspråket tillbaka.
Ersätta låten (endast ljudanspråk)
Med det här alternativet kan du byta ut ljudet med anspråk i din video till låtar från ljudbiblioteket.
  1. Klicka på VÄLJ ÅTGÄRD följt av Byt ut låten.
  2. Använd sökfilter för att hitta ett nytt ljudspår. Klicka på Spela upp för att förhandslyssna på spår.
  3. När du hittar en låt du gillar klickar du på LÄGG TILL. Låten visas i redigeraren i en blå ruta.
    • Klicka och dra rutan för att ändra när låten ska starta.
    • Dra rutans kanter för att ändra hur mycket av låten som ska spelas.
    • Använd zoomalternativen Zooma för mer exakta justeringar.
  4. (Valfritt) Lägg till fler spår.
  5. Klicka på SPARA följt av ERSÄTT.
Stänga av ljudet för låten (endast ljudanspråk)
Med det här alternativet kan du stänga av ljudet för låten med anspråk i videon. Du kan välja om du vill stänga av ljudet för bara låten eller för allt ljud i videon.
  1. Klicka på VÄLJ ÅTGÄRD följt av Stäng av ljudet för låten.
  2. Välj hur du vill stänga av ljudet.
    • Stäng av allt ljud när låten spelas upp
      • Med det här alternativet stängs allt ljud av för den del av videon där ljudet med anspråk finns.
    • Stäng av ljudet endast för låten (beta)
      • Det här alternativet stänger endast av ljudet för låten med anspråk. Annat ljud, till exempel dialog eller ljudeffekter, stängs inte av.
      • Den här ändringen tar oftast längre tid och kanske inte fungerar om låten är svår att ta bort.
  3. (Valfritt) Ändra starttid eller sluttid för avstängning av ljudet.
    • Om något av innehållet från låten med anspråk finns kvar i videon dras inte anspråket tillbaka.
  4. Förhandsgranska redigeringen i videospelaren.
  5. Klicka på FORTSÄTT följt av LJUD AV när du är klar. Redigeringen börjar nu bearbetas.

Uppdatera sidan för att se om redigeringen lyckades och anspråket drogs tillbaka. Vi jobbar på att lägga till aviseringar i YouTube Studio så att du kan få reda på när en redigering är klar. Om vi inte kan göra ändringen uppdaterar vi begränsningarna för videon.

Obs! Bearbetningstiden kan variera. Du kan inte göra andra ändringar när videon bearbetas, men du kan stänga fönstret. Videon behåller samma status tills processen har slutförts.

Ångra låtändringar

Så här ångrar du ett låtbyte eller aktiverar ljudet för en låt:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på miniatyren för videon du vill redigera.
  4. Klicka på Redigerare i menyn till vänster.
  5. Välj More följt av Återgå till originalet för att ta bort ändringar du har gjort i videon.