Ta bort innehåll med anspråk från videor

Om din video har ett Content ID-anspråk kan det finnas begränsningar för videons synlighet eller huruvida den kan användas för intäktsgenerering. Om du vill ta bort anspråket och tillhörande begränsningar kan du redigera innehållet med anspråk utan att behöva ladda upp en ny video.

Om du gör något av följande på rätt sätt dras ett Content ID-anspråk tillbaka automatiskt:

• Trimma bort segment: Du kan redigera bort segmentet med anspråk från videon.
  • Byt ut låten: Om någon gör anspråk på ljudet i videon kan du kanske byta ut ljudet med anspråk mot annat ljud från YouTubes ljudbibliotek.
  • Stäng av ljudet för en låt: Om någon gör anspråk på ljudet i din video kan du kanske stänga av ljudet för ljudet med anspråk. Du kan välja att stänga av ljudet för bara låten eller allt ljud i videon.

Trimma, ersätta eller stäng av ljudet i innehåll med anspråk i YouTube Studio

Så här tar du bort innehåll med anspråk från en video:

1. Logga in i YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet följt av Upphovsrätt.
  4. Leta reda på videon du är intresserad av.
  5. Håll muspekaren över Upphovsrätt i kolumnen Begränsningar.
  6. Klicka på VISA INFORMATION.
  7. Leta reda på det aktuella anspråket under Innehåll som har identifierats i videon och klicka på VÄLJ ÅTGÄRDER följt av Trimma bort segment, Byt ut låten eller Stäng av ljudet för låten.

Trimma bort segment

Med det här alternativet kan du redigera det segment i videon som fick Content ID-anspråket.
  1. (Valfritt) Ändra starttiden och sluttiden för det avsnitt du tar bort.
    • Tänk på att om något innehåll med anspråk finns kvar i videon tas inte anspråket bort.
  2. Klicka på FORTSÄTT följt av TRIMMA.
När du har tagit bort allt innehåll med anspråk tas Content ID-anspråket bort från videon.

Byt ut låten (endast ljudanspråk)

Med det här alternativet kan du byta ut ljud med anspråk mot annat ljud från YouTubes ljudbibliotek.
  1. Använd sökfilter för att hitta ett nytt ljudspår. Klicka på Spela upp för att förhandslyssna på spår.
  2. När du hittar en låt du gillar klickar du på LÄGG TILL. Låten visas i redigeraren i en blå ruta.
    • Klicka och dra rutan för att ändra när låten ska starta. Tänk på att om något ljud med anspråk finns kvar i videon tas inte anspråket bort.
    • Dra rutans kanter för att ändra hur mycket av låten som ska spelas.
    • Använd zoomalternativen Zooma för mer exakta justeringar.
  3. (Valfritt) Lägg till fler spår.
  4. Klicka på SPARA följt av ERSÄTT.

När allt ljud med anspråk har ersatts helt tas Content ID-anspråket bort från videon.

Stäng av ljudet för låten (endast ljudanspråk)

Med det här alternativet kan du stänga av ljudet för låten med anspråk i videon. Du kan välja att stänga av ljudet för bara låten eller allt ljud i videon.
  1. Välj hur du vill stänga av ljudet:
    • Stäng av allt ljud när låten spelas upp
      • Stänger av ljudet för alla delar av videon med ljud med anspråk.
      • Det här alternativet är oftast ett snabbare och säkrare sätt att ta bort anspråket på.
    • Stäng bara av låten (beta)
      • Stänger endast av ljudet för låten med anspråk. Annat ljud, till exempel dialog eller ljudeffekter, stängs inte av.
      • Den här ändringen tar oftast längre tid och kanske inte fungerar om låten är svår att ta bort.
  2. (Valfritt) Ändra starttid eller sluttid för avstängning av ljudet.
    • Tänk på att om något ljud med anspråk finns kvar i videon tas inte anspråket bort.
  3. Förhandsgranska redigeringen i videospelaren.
  4. Klicka på FORTSÄTT följt av LJUD AV. Redigeringen börjar bearbetas.

Om allt ljud med anspråk kan stängas av tas Content ID-anspråket bort från videon.

Tänk på det här:
  • Bearbetningstiden kan variera när du har gjort en redigering.
  • Du kan inte göra andra redigeringar medan videon bearbetas, men du kan stänga fönstret. Videon förblir oredigerad tills bearbetningen är klar.
  • Om videon är över sex timmar lång kanske du inte kan spara ändringar.
  • Om din kanal inte ingår i YouTubes partnerprogram kan det hända att du inte heller kan spara ändringar om videon har över 100 000 visningar.
Tips! När bearbetningen är klar läser du in sidan igen för att bekräfta att ändringarna gjordes och att anspråket är borta.

Stänga av ljudet i innehåll med anspråk i YouTube Studio-appen

Så här stänger du av ljudet i innehåll med anspråk i en video:

1. Logga in i YouTube Studio-appen.
  2. Tryck på Innehåll .
  3. Välj en video med en upphovsrättsbegränsning och tryck på begränsningen.
  4. Tryck på GRANSKA PROBLEM i panelen längst ned.
  5. Tryck på det aktuella anspråket.
  6. Tryck på Ljud av i segment.

Ångra ändringarna

Så här ångrar du ändringarna som du har gjort i videon och återgår till den ursprungliga videon:

1. Logga in i YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på miniatyren för videon du vill redigera.
  4. Klicka på Redigerare i menyn till vänster.
  5. Välj Alternativ Moreföljt av Återgå till originalet om du vill ta bort eventuella ändringar som du har gjort i videon.