Geclaimde nummers uit video's verwijderen

Als je video een auteursrechtclaim heeft ontvangen voor de gebruikte muziek, kunnen er beperkingen gelden voor de beschikbaarheid van de video en de mogelijkheid om er inkomsten mee te genereren.

In sommige gevallen worden de beperkingen verwijderd als je de geclaimde muziek dempt.

Zelfs als je deze tool gebruikt, ben je nog steeds verantwoordelijk voor het gebruik van content van derden in je video's. Je ziet de optie Nummer dempen niet als je video hiervoor niet geschikt is.

Opmerking
  • Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je wijzigingen in je video niet altijd opslaan. Deze beperking geldt niet voor gebruikers die deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.
  • Deze functie is alleen beschikbaar voor video's die korter dan 6 uur duren.

Een track verwijderen uit een video met een auteursrechtclaim:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Video's.
  3. Ga naar de video waaruit je een nummer wilt verwijderen.
  4. Plaats de muisaanwijzer op Auteursrechtclaim in de kolom Beperkingen en klik op DETAILS BEKIJKEN.
  5. Klik op ACTIE SELECTEREN en dan Nummer dempen.
  6. Zoek de claim waarvoor je een nummer wilt verwijderen. Als er meerdere claims gelden voor je video, moet je de bewerking uitvoeren voor elke afzonderlijke claim.
  7. Klik op de pijl-omlaag bij ACTIE SELECTEREN.
  8. Klik op Nummer dempen en kies wat je wilt dempen.
    • Al het geluid dempen wanneer het nummer wordt afgespeeld
      • Met deze optie wordt het geluid gedempt in het deel van de video waar de geclaimde audio te horen is.
    • Alleen nummer dempen (bèta)
      • Met deze optie wordt alleen het geclaimde nummer gedempt en blijft de achtergrondaudio intact. Deze optie is alleen beschikbaar voor audioclaims die zijn ingediend op basis van een Content ID-overeenkomst.
      • Deze bewerking duurt meestal iets langer en werkt mogelijk niet als het nummer lastig te verwijderen is.
  9. ​​Bekijk een voorbeeld in de videospeler en klik vervolgens op DOORGAAN en dan DEMPEN. De bewerking wordt nu gestart.
Opmerking
  • De verwerkingstijd kan variëren.
  • Je kunt het venster sluiten terwijl de bewerking wordt verwerkt.
  • Je kunt geen andere bewerkingen uitvoeren terwijl de video wordt verwerkt.
  • De video houdt de huidige status totdat dit proces is voltooid.

Momenteel moet je de volledige pagina vernieuwen om te controleren of de bewerking is geslaagd en de claim is vrijgegeven. We werken eraan om meldingen in YouTube Studio te tonen wanneer een bewerking is voltooid. Als we het auteursrechtelijk beschermde nummer niet kunnen dempen, updaten we de beperkingen die gelden voor je video.

Verwijdering van nummer ongedaan maken

Je kunt het nummer als volgt herstellen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Video's.
  3. Klik op de thumbnail van de video die je wilt bewerken.
  4. Klik in het linkermenu op Editor.
  5. Klik op de pijl-omlaag Minimize naast de muzieknoot Muzieknoot.
  6. Klik op + AUDIO.
  7. Klik rechtsboven op Origineel herstellen.
  8. Klik op Opslaan.