Geclaimde nummers uit video's verwijderen

Als je video is geclaimd omdat er muziek van een auteursrechteigenaar in voorkomt, kunnen er beperkingen gelden voor de beschikbaarheid van de video en de mogelijkheid om er inkomsten mee te genereren.

In sommige gevallen kun je het nummer, en daarmee de bijbehorende beperkingen, verwijderen. Dit doe je door het videogedeelte met de geclaimde audio te dempen. Als je video hiervoor geschikt is, kun je ook alleen het nummer dempen en de achtergrondaudio intact laten.

Zelfs als je deze tool gebruikt, ben je nog steeds verantwoordelijk voor het gebruik van content van derden in je video's. Je ziet de optie Nummer dempen niet als je video hiervoor niet geschikt is.

Heb je de volgende keer muziek nodig? Zoek en download auteursrechtvrije muziek via de Audiobibliotheek van YouTube.
Opmerkingen
  • Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je je videobewerkingen mogelijk niet opslaan. Deze beperking geldt niet voor gebruikers die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen.
  • Deze functie is alleen beschikbaar voor video's die korter dan zes uur duren.

Een track verwijderen uit een video met een auteursrechtclaim:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op het tabblad Video's.
  3. Ga naar de video waaruit je een nummer wilt verwijderen.
  4. Zoek de claim waarvoor je een nummer wilt verwijderen. Als er meerdere claims gelden voor je video, moet je elk bijbehorend nummer afzonderlijk bewerken.
  5. Klik op het dropdownmenu ACTIE SELECTEREN.
  6. Klik op Nummer dempen.
  7. Je hebt de keuze uit twee opties:
    • Al het geluid dempen wanneer het nummer wordt afgespeeld
      • Met deze optie wordt het geluid gedempt in het deel van de video waar de geclaimde audio te horen is.
    • Alleen nummer dempen (bèta)
      • Met deze optie wordt alleen het geclaimde nummer gedempt en blijft de achtergrondaudio intact. De optie is alleen beschikbaar voor audioclaims die op basis van een Content ID-overeenkomst zijn ingediend. Bij ongeschikte claims is de optie uitgegrijsd.
      • Let op: Deze bewerking neemt vaak meer tijd in beslag en werkt mogelijk niet als het nummer moeilijk te verwijderen is.
  8. Voordat je verdergaat, kun je een voorbeeld van de bewerking bekijken in de videospeler.
  9. Klik op Doorgaan en Dempen als je wilt verdergaan met de bewerking. Vervolgens wordt de bewerking verwerkt.
Opmerkingen
  • De verwerkingstijd kan variëren, dus wees geduldig.
  • Je kunt het venster sluiten terwijl de bewerking wordt verwerkt.
  • Je kunt geen andere bewerkingen doen terwijl de video wordt verwerkt.
  • De video houdt de huidige status totdat dit proces is voltooid.

Op dit moment moet je de volledige pagina vernieuwen om te controleren of de bewerking is geslaagd en de claim is vrijgegeven. We werken eraan om meldingen in de bètaversie van YouTube Studio te tonen wanneer een bewerking is voltooid. Als we het auteursrechtelijk beschermde nummer kunnen dempen, updaten we de beperkingen voor weergave en het genereren van inkomsten die voor je video gelden.

In de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in en ga naar Videobeheer.
  2. Ga naar de video waaruit je een nummer wilt verwijderen.
  3. Klik op de pijl-omlaag naast Bewerken en klik vervolgens op Audio.
  4. Als het nummer uit de video kan worden verwijderd, zie je onderaan het scherm het gedeelte Audio wissen. Selecteer het nummer dat je wilt verwijderen en klik op Wissen .
  5. Klik op Opslaan. Wacht tot je verzoek is verwerkt om te zien of het nummer daadwerkelijk is verwijderd.

Hiermee wordt alleen de geclaimde audio verwijderd. Alle andere audiolagen blijven ongewijzigd. Als het niet mogelijk is om de geclaimde audio te verwijderen, wordt het geluid gedempt in het stukje van de video waar de geclaimde audio te horen is.

Verwijdering van nummer ongedaan maken

Je kunt het nummer als volgt herstellen:

1. Log in en ga naar Videobeheer.
  2. Klik op de titel van de video die je wilt bewerken.
  3. Klik in het linkermenu op Editor.
  4. Klik op de pijl-omlaag naast de muzieknoot Muzieknoot.
  5. Klik op + AUDIO.
  6. Klik rechtsboven op Origineel herstellen.
  7. Klik op Opslaan.

In de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in en ga naar Videobeheer.
  2. Ga naar de video waaruit je een nummer wilt verwijderen.
  3. Klik op de pijl-omlaag naast Bewerken en klik vervolgens op Audio.
  4. Klik rechtsboven op het scherm op Origineel herstellen.
  5. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je je videobewerkingen mogelijk niet opslaan. Deze beperking geldt niet voor gebruikers die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen.