Geclaimde content uit video's verwijderen

Als je video een auteursrechtclaim heeft gekregen, kunnen er beperkingen gelden voor de beschikbaarheid van de video en de mogelijkheid om er inkomsten mee te genereren.

Als het om een audioclaim gaat, kun je de beperkingen op verschillende manieren verwijderen:

• Het gedeelte met de auteursrechtclaim uit de video knippen
  • Het nummer vervangen door audio uit onze Audiobibliotheek
  • Het nummer dempen

Als de claim voor iets anders is ingediend, kun je dit doen:

• Het gedeelte met de auteursrechtclaim uit de video knippen

Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft of langer dan 6 uur duurt, kun je misschien geen wijzigingen opslaan. Deze beperking geldt niet voor kanalen die deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.

Video's met auteursrechtclaims zoeken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Video's.
  3. Filter  op Auteursrechtclaims.
  4. Plaats de muisaanwijzer op Auteursrechtclaim in de kolom Beperkingen en klik op DETAILS BEKIJKEN.
  5. Klik op ACTIE SELECTEREN om te zien welke acties je kunt uitvoeren:

Segment verwijderen door inkorten

Met deze optie verwijder je het gedeelte met de auteursrechtclaim helemaal uit je video.
  1. Klik op ACTIE SELECTEREN en dan Segment verwijderen door inkorten.
  2. (Optioneel) Bewerk de begin- en eindtijd van het gedeelte dat je wilt verwijderen.
  3. Klik op DOORGAAN en dan INKORTEN.
De claim wordt pas vrijgegeven als je alle geclaimde content uit je video hebt verwijderd.

Nummer vervangen (alleen audioclaims)

Met deze optie vervang je de geclaimde audio in je video door nummers uit de Audiobibliotheek.
  1. Klik op ACTIE SELECTEREN en dan Nummer vervangen.
  2. Gebruik de zoekfilters  om een nieuwe audiotrack te vinden. Klik op Afspelen  om naar een voorbeeld te luisteren.
  3. Als je een leuk nummer hebt gevonden, klik je op TOEVOEGEN. Het nummer verschijnt in een blauw vak in de editor.
    • Klik op het vak en sleep het om de begintijd van het nummer te veranderen.
    • Sleep de randen van het vak om de lengte van het nummer te veranderen.
    • Gebruik de zoomopties Zoomen voor preciezere aanpassingen.
  4. (Optioneel) Voeg meer tracks toe.
  5. Klik op OPSLAAN en dan VERVANGEN.

Nummer dempen (alleen audioclaims)

Met deze optie demp je het geclaimde nummer in je video. Je kunt ervoor kiezen om alleen het nummer te dempen of alle audio in de video.
  1. Klik op ACTIE SELECTEREN en dan Nummer dempen.
  2. Kies wat je wilt dempen.
    • Al het geluid dempen wanneer het nummer wordt afgespeeld
      • Met deze optie demp je alle audio tijdens het gedeelte van de video met de geclaimde audio.
    • Alleen nummer dempen (bèta)
      • Met deze optie demp je alleen het geclaimde nummer. Andere audio, zoals dialogen of geluidseffecten, wordt niet gedempt.
      • Deze bewerking duurt meestal iets langer en werkt misschien niet als het nummer lastig te verwijderen is.
  3. (Optioneel) Bewerk de begin- en eindtijd van de audiodemping.
    • De claim wordt pas vrijgegeven als je het hele geclaimde nummer uit je video hebt verwijderd.
  4. Bekijk een voorbeeld van de bewerking in de videospeler.
  5. Als je klaar bent, klik je op DOORGAAN en dan DEMPEN. Daarna wordt de bewerking verwerkt.

Vernieuw de pagina om te checken of de bewerking is gelukt en de claim is vrijgegeven. We werken eraan om meldingen in YouTube Studio te tonen wanneer een bewerking is afgerond. Als we de wijziging niet kunnen doorvoeren, updaten we de beperkingen die gelden voor je video.

Opmerking: De verwerkingstijd kan variëren. Terwijl de video wordt verwerkt, kun je geen andere bewerkingen uitvoeren. Je kunt het venster wel sluiten. De video houdt de huidige status totdat dit proces is afgerond.

Wijzigingen in nummers ongedaan maken

Zo maak je de vervanging of demping van een nummer ongedaan:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Video's.
  3. Klik op de thumbnail van de video die je wilt bewerken.
  4. Klik in het linkermenu op Editor.
  5. Selecteer More en dan Origineel herstellen om de gemaakte wijzigingen in je video te verwijderen.