Vaatimuksen kohteena olevan sisällön poistaminen videosta

Jos videostasi on tehty tekijänoikeusvaatimus, videon käyttöpaikkaa tai kaupallistamista voidaan rajoittaa.

Jos vaatimus koskee videon audiota, rajoitusten poistoon on eri tapoja:

• Leikkaa videosta osa, jota vaatimus koskee.
  • Korvaa vaatimuksen kohteena oleva kappale jollakin toisella kappaleella YouTuben audiokirjastosta.
  • Mykistä kappale.

Jos vaatimus koskee jotakin muuta, voit tehdä näin:

• Leikkaa videosta osa, jota vaatimus koskee.
Huom. Jos videosi on yli kuuden tunnin mittainen, muutoksia ei välttämättä voi tallentaa. Tallennus ei välttämättä onnistu silloinkaan, jos kanavasi ei ole mukana YouTube-kumppaniohjelmassa ja videolla on yli 100 000 katselukertaa.

Tekijänoikeusvaatimusten alaisten videoiden löytäminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Suodata esiin Tekijänoikeusvaatimukset.
  4. Vie hiiri Rajoitukset-sarakkeen Tekijänoikeusvaatimus-kohdan päälle ja klikkaa NÄYTÄ TIEDOT.
  5. Klikkaa VALITSE TOIMINTO ja valitse, mitä haluat tehdä:
Leikkaa segmentti
Tällä toiminnolla voit poistaa videosta osan, jota tekijänoikeusvaatimus koskee.
  1. Klikkaa VALITSE TOIMINTO ja sitten Leikkaa segmentti.
  2. (Valinnainen) Muuta poistettavan osan aloitus- ja lopetusaikaa.
  3. Klikkaa JATKA ja sitten LEIKKAA.
Jos vaatimuksen kohteena olevaa sisältöä ei poisteta kokonaan, vaatimus ei poistu.
Korvaa kappale (vain audiovaatimukset)
Tällä toiminnolla voit vaihtaa videossasi kuuluvan, vaatimuksen kohteena olevan kappaleen johonkin muuhun kappaleeseen audiokirjastosta.
  1. Klikkaa VALITSE TOIMINTO ja sitten Korvaa kappale.
  2. Etsi uusi ääniraita hakusuodattimien avulla. Esikatsele kappaleita klikkaamalla Toista .
  3. Kun löydät sopivan kappaleen, klikkaa LISÄÄ. Kappale tulee näkyviin siniseen palkkiin editorissa.
    • Vedä palkki siihen kohtaan, josta haluat kappaleen alkavan.
    • Säädä kappaleen kestoa vetämällä palkin päistä.
    • Voit säätää aikaa tarkemmin käyttämällä zoomausta Zoomaa.
  4. (Valinnainen) Lisää muita kappaleita.
  5. Klikkaa TALLENNA ja sitten KORVAA
Mykistä kappale (vain audiovaatimukset)
Tällä toiminnolla voit mykistää vaatimuksen kohteena olevan kappaleen videollasi. Voit valita, mykistetäänkö vain musiikki vai videon koko audio.
  1. Klikkaa VALITSE TOIMINTO ja sitten Mykistä kappale.
  2. Valitse mykistämistapa.
    • Mykistä ääni kokonaan, kun kappale soi
      • Tämä vaihtoehto mykistää videosta kaiken äänen siltä kohtaa, jossa kuuluu vaatimuksen kohteena oleva kappale.
    • Mykistä vain kappale (beta)
      • Tämä vaihtoehto mykistää vain vaatimuksen kohteena olevan kappaleen. Muuta audiota, kuten puhetta tai äänitehosteita, ei mykistetä.
      • Tämä muokkaus vie yleensä pidempään eikä välttämättä toimi, jos kappaletta on vaikea poistaa.
  3. (Valinnainen) Muokkaa mykistyksen aloitus- ja lopetusaikaa.
    • Jos vaatimuksen kohteena olevaa kappaletta ei poisteta kokonaan, vaatimus ei poistu.
  4. Esikatsele muutokset videosoittimessa.
  5. Kun olet valmis, klikkaa JATKA ja sitten MYKISTÄ. Muokkauksen käsittely käynnistyy.

Jos tekijänoikeudella suojattu kappale voitiin mykistää, videon rajoituksiin tehdään muutoksia.

Huomioitavaa
  • Kun muokkaukset on tehty, niiden käsittelyyn voi kulua jonkin aikaa.
  • Videon käsittelyn aikana ei voi tehdä muita muokkauksia, mutta ikkunan voi sulkea. Videon tila pysyy samana käsittelyn päättymiseen asti.
  • Kun video on käsitelty, lataa sivu uudelleen nähdäksesi, tulivatko muokkaukset voimaan ja onko vaatimus poistettu.

Kappaleen muutosten kumoaminen

Voit kumota kappaleen vaihdon tai mykistämisen seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavan videon pikkukuvaa.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Editori.
  5. Valitse More ja sitten Palauta alkuperäinen, niin kaikki videoon tehdyt muutokset perutaan.