Vaatimuksen saaneiden kappaleiden poistaminen videoista

Jos videostasi on tehty sisällön omistajan musiikkia koskeva vaatimus, videon käyttöpaikkaa ja ‑tapaa sekä kaupallistamista voidaan rajoittaa.

Joissakin tapauksissa voit poistaa kappaleen ja samalla siihen liittyvät rajoitukset. Voit joko mykistää videon kyseisen äänisisällön tai mykistää pelkän kappaleen ja jättää taustaäänen kuuluviin, jos se täyttää tarvittavat ehdot.

Vaikka käyttäisit tätä työkalua, olet edelleen vastuussa kolmannen osapuolen sisällön käyttämisestä videoissasi. Jos videosi ei täytä vaatimuksia, Mykistä kappale ei ole käytettävissä.

Tarvitsetko seuraavaan videoon musiikkia? Voit selata ja ladata vapaasti käytettävää musiikkia YouTuben äänikirjastosta.
Huomioitavaa
  • Jos videolla on yli 100 000 näyttökertaa, siihen tehtyjä muokkauksia ei välttämättä voi tallentaa. Tämä rajoitus ei koske YouTube-kumppaniohjelman jäseniä.
  • Tämä ominaisuus on saatavilla alle kuuden tunnin mittaisille videoille.

Jos videosta on tehty tekijänoikeusvaatimus, voit poistaa ääniraidan seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa Videot-välilehteä.
  3. Etsi video, josta haluat poistaa musiikkikappaleen.
  4. Etsi vaatimus, jonka mukaan haluat poistaa kappaleen. Jos videosta on tehty useita vaatimuksia, muokkaa jokainen vaatimus yksitellen.
  5. Klikkaa avattavaa VALITSE TOIMINTO ‑valikkoa.
  6. Klikkaa Mykistä kappale.
  7. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
    • Mykistä ääni kokonaan, kun kappale soi
      • Toiminto mykistää videon vaatimuksen alaisen äänisisällön kohdalta.
    • Mykistä vain kappale (beta)
      • Toiminto mykistää vaatimuksen alaisen kappaleen ja jättää taustaäänen kuuluviin. Tämä on käytettävissä vain sellaisia äänivaatimuksia varten, jotka on tehty Content ID ‑sisällöntunnistusjärjestelmällä. Vaihtoehto näkyy himmennettynä, jos vaatimus ei täytä ehtoja.
      • Vastuuvapauslauseke: Tämä muokkaus vie yleensä pidempään eikä välttämättä toimi, jos kappaletta on vaikea poistaa.
  8. Voit esikatsella muokkausta videosoittimessa, ennen kuin jatkat.
  9. Valitse Jatka ja Mykistä, jos haluat jatkaa muokkausta. Muokkauksen käsittely käynnistyy.
Huomioitavaa
  • Käsittelyajat voivat vaihdella, joten odota kärsivällisesti.
  • Voit sulkea ikkunan muokkauksen käsittelyn ajaksi.
  • Et voi tehdä muita muokkauksia videon käsittelyn aikana.
  • Video säilyy nykyisessä tilassaan, kunnes tämä on tehty.

Päivitä sitten koko sivu, jotta voit tarkistaa, onko muokkaus onnistunut ja onko vaatimus vapautettu. Pyrimme lisäämään YouTube Studion betaohjelmaan ilmoitukset, jotka kertovat muokkauksen valmistumisesta. Jos kappaleen mykistäminen onnistuu, päivitämme videon katsomis- tai kaupallistamisrajoitukset.

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu sisään ja siirry Videonhallintaohjelmaan.
  2. Etsi video, josta haluat poistaa musiikkikappaleen.
  3. Klikkaa Muokkaa-kohdan vierestä alanuolta ja valitse sitten Ääni.
  4. Jos videon kappale on poistettavissa, näet näytön alareunassa Poista ääniraita ‑osion. Valitse poistettava kappale ja klikkaa Poista.
  5. Klikkaa Tallenna. Odota kunnes kappaleen poistaminen on suoritettu loppuun, niin saat tietää, onnistuiko poistaminen.

Toiminto poistaa vain vaatimuksen saaneen äänisisällön ja jättää mahdollisen muun äänen videoon. Jos tämä ei ole mahdollista, toiminto mykistää videon kyseisen äänisisällön kohdalta.

Kappaleen poistamisen kumoaminen

Kappaleen poistamisen kumoaminen:

1. Kirjaudu sisään ja siirry Videonhallintaohjelmaan.
  2. Klikkaa muokattavan videon nimeä.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Editori.
  4. Klikkaa nuottikuvakkeen Nuotti viereistä alanuolta.
  5. Valitse + ÄÄNI.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Palauta alkuperäiseksi.
  7. Klikkaa Tallenna.

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu sisään ja siirry videonhallintaohjelmaan.
  2. Etsi video, josta haluat poistaa musiikkikappaleen.
  3. Klikkaa Muokkaa-kohdan vierestä alanuolta ja valitse sitten Ääni.
  4. Klikkaa näytön oikeasta yläreunasta Palauta alkuperäiseksi.
  5. Klikkaa Tallenna.
Huom. Jos videolla on yli 100 000 näyttökertaa, siihen tehtyjä muokkauksia ei välttämättä voi tallentaa. Tämä rajoitus ei koske YouTube-kumppaniohjelman jäseniä.