Fjern indhold med ophavsretskrav fra videoer

Hvis der er et ophavsretskrav mod din video, kan der være begrænsninger for, hvor videoen er tilgængelig, og om den kan generere indtægt.

Hvis kravet vedrører lyd i videoen, har du følgende muligheder for at fjerne begrænsningerne:

• Klip den del af videoen, der har et ophavsretskrav, ud
  • Udskift sangen med lyd fra vores lydbibliotek
  • Slå sanglyden fra

Hvis kravet vedrører noget andet, kan du:

• Klippe den del af videoen, der har et ophavsretskrav, ud
Bemærk! Hvis videoen er over 6 timer lang, kan du muligvis ikke gemme dine ændringer. Hvis din kanal ikke er med i YouTubes partnerprogram, kan du muligvis ikke gemme dine ændringer, hvis din video har over 100.000 visninger.

Find videoer med ophavsretskrav

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indhold i menuen til venstre.
  3. Filtrér efter Ophavsretskrav.
  4. I kolonnen "Begrænsninger" skal du holde markøren over "Ophavsretskrav" og klikke på SE INFO.
  5. Klik på VÆLG HANDLING, og derefter hvilken handling du vil udføre:
Klip segment ud
Med denne mulighed kan du helt fjerne den del af din video, der har et ophavsretskrav.
  1. Klik på VÆLG HANDLING og derefter Klip segment ud.
  2. Rediger starttidspunktet og sluttidspunktet for den del, du fjerner (valgfrit).
  3. Klik på FORTSÆT og derefter KLIP.
Hvis der stadig er noget af indholdet med ophavsretskrav tilbage i din video, bliver kravet ikke fjernet.
Udskift sang (kun for krav vedrørende lyd)
Med denne valgmulighed kan du udskifte lyd i din video, som har et ophavsretskrav, med sange fra lydbiblioteket.
  1. Klik på VÆLG HANDLING og derefter Udskift sang.
  2. Brug søgefiltrene til at finde et nyt lydspor. Klik på Afspil for at få en forsmag på numrene.
  3. Når du finder en sang, du kan lide, skal du klikke på TILFØJ. Sangen vises i et blåt felt i redigeringsværktøjet.
    • Klik på og træk i feltet for at ændre, hvornår sangen skal starte.
    • Træk i feltets kanter for at ændre, hvor meget af sangen der bliver afspillet.
    • Brug zoomindstillingerne Zoom til at foretage mere detaljerede justeringer.
  4. Tilføj flere numre (valgfrit).
  5. Klik på GEM og derefter UDSKIFT.
Slå sanglyden fra (kun for krav vedrørende lyd)
Med denne valgmulighed kan du slå lyden fra for sangen med ophavsretskravet i din video. Du kan vælge, om du kun vil slå sanglyden fra, eller om al lyd i videoen skal slås fra.
  1. Klik på VÆLG HANDLING og derefter Slå sanglyd fra.
  2. Vælg, hvor meget af lyden der skal slås fra.
    • Slå al lyd fra, når sangen afspilles
      • Denne valgmulighed slår al lyden fra i den del af videoen, hvor der er et ophavsretskrav vedrørende lyden.
    • Slå kun sanglyden fra (beta)
      • Denne valgmulighed slår kun selve sanglyden fra. Anden lyd, f.eks. tale eller lydeffekter, bliver ikke slået fra.
      • Denne redigeringsmulighed tager normalt længere tid og virker muligvis ikke, hvis sangen er svær at fjerne.
  3. Rediger starttidspunktet og sluttidspunktet for, hvornår lyden skal slås fra (valgfrit).
    • Hvis der stadig er noget af sangen med ophavsretskravet tilbage i din video, bliver kravet ikke fjernet.
  4. Se en forsmag på din redigering i videoafspilleren.
  5. Når du er klar, skal du klikke på FORTSÆT og derefter SLÅ LYDEN FRA. Herefter begynder behandlingen af redigeringen.

Hvis vi kan slå lyden fra for den ophavsretsligt beskyttede sang, opdaterer vi eventuelle begrænsninger for din video.

Bemærk!
  • Behandlingstiden kan variere, når du har foretaget en redigering.
  • Du kan ikke foretage andre redigeringer, mens videoen bliver behandlet, men du kan lukke vinduet. Videoen forbliver i den nuværende tilstand, indtil behandlingen er afsluttet.
  • Genindlæs siden, når behandlingen er afsluttet, for at tjekke, om videoen er blevet redigeret, og om kravet er blevet fjernet.

Fortryd ændringer af sange

Sådan fortryder du en sangudskiftning eller slår lyden til for en sang:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indhold i menuen til venstre.
  3. Klik på miniaturebilledet for den video, du vil redigere.
  4. Klik på Redigeringsværktøj i menuen til venstre.
  5. Vælg More og derefter Vend tilbage til original for at fjerne de ændringer, du har foretaget i videoen.