Suprimir contingut reclamat dels vídeos

Si el teu vídeo té una reclamació de Content ID, pot ser que s'hi apliquin restriccions sobre on es pot veure o si es pot monetitzar. Per suprimir la reclamació i les restriccions associades, pots editar el contingut reclamat sense haver de penjar un vídeo nou.

Si es fa correctament, qualsevol d'aquestes opcions suprimirà automàticament una reclamació de Content ID:

• Retalla el segment: pots suprimir només el segment reclamat del vídeo.
  • Substitueix la cançó: si s'ha reclamat l'àudio del teu vídeo, és possible que puguis substituir-lo per altres àudios de la Biblioteca d'àudio de YouTube.
  • Silencia la cançó: si s'ha reclamat l'àudio del teu vídeo, és possible que puguis silenciar-lo. Pots optar per silenciar només la cançó o tot l'àudio del vídeo.

Retallar, substituir o silenciar contingut reclamat a YouTube Studio

Per suprimir el contingut reclamat d'un vídeo:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Fes clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. Cerca el vídeo que t'interessa.
  5. A la columna Restriccions, passa el cursor per sobre de l'opció Drets d'autor.
  6. Fes clic a MOSTRA ELS DETALLS.
  7. A la secció Contingut identificat en aquest vídeo, cerca la reclamació rellevant i fes clic a SELECCIONA UNA ACCIÓ i després Retalla el segment, Substitueix la cançó o Silencia la cançó.

Retalla el segment

Aquesta opció et permet suprimir el segment del vídeo que ha rebut la reclamació de Content ID.
  1. (Opcional) Edita el moment d'inici i el de finalització de la secció que estàs suprimint.
    • Tingues en compte que si el contingut reclamat continua al teu vídeo, la reclamació no se suprimirà.
  2. Fes clic a CONTINUA i després RETALLA.
Un cop s'hagi retallat tot el contingut reclamat, la reclamació de Content ID se suprimirà del vídeo.

Substitueix la cançó (només per a reclamacions d'àudio)

Aquesta opció et permet canviar l'àudio reclamat per altres àudios de la Biblioteca d'àudio de YouTube.
  1. Utilitza els filtres de cerca per buscar una pista d'àudio nova. Fes clic a Reprodueix per previsualitzar les pistes.
  2. Quan trobis una cançó que t'agradi, fes clic a AFEGEIX. La cançó es mostrarà a l'editor en un quadre blau.
    • Fes clic al quadre i arrossega'l per canviar el moment d'inici de la cançó. Tingues en compte que si algun dels àudios reclamats continua al teu vídeo, la reclamació no se suprimirà.
    • Arrossega les vores del quadre per canviar el temps que vols que es reprodueixi la cançó.
    • Utilitza les opcions de zoom Zoom perquè els canvis siguin més precisos.
  3. (Opcional) Afegeix més pistes.
  4. Fes clic a DESA i després SUBSTITUEIX.

Un cop s'hagi substituït tot l'àudio reclamat, la reclamació de Content ID se suprimirà del vídeo.

Silencia la cançó (només per a reclamacions d'àudio)

Aquesta opció et permet silenciar l'àudio reclamat del vídeo. Pots optar per silenciar només la cançó o tot l'àudio del vídeo.
  1. Tria com vols que se silenciï:
    • Silencia tot el so mentre es reprodueix la cançó
      • Silencia tot l'àudio durant la part del vídeo amb l'àudio reclamat.
      • Aquesta opció sol ser més ràpida i és més probable que la reclamació se suprimeixi automàticament.
    • Silencia només la cançó (versió beta)
      • Silencia només la cançó reclamada. No se silenciarà la resta d'àudio, com ara els diàlegs o els efectes de so.
      • Aquest canvi sol tardar més temps i és possible que no funcioni si la cançó costa molt de suprimir.
  2. (Opcional) Edita el moment d'inici i el de finalització de la part silenciada.
    • Tingues en compte que si algun dels àudios reclamats continua al teu vídeo, la reclamació no se suprimirà.
  3. Previsualitza al reproductor el vídeo editat.
  4. Fes clic a CONTINUA i després SILENCIA. El canvi començarà a processar-se.

Si es pot silenciar tot l'àudio reclamat, la reclamació de Content ID se suprimirà del teu vídeo.

Informació important:
  • Un cop hagis fet un canvi, el temps de processament pot variar.
  • No pots fer altres canvis al vídeo mentre es processa, però pots tancar la finestra. El vídeo continuarà en l'estat actual (abans d'editar-lo) fins que hagi acabat de processar-se.
  • Si el vídeo dura més de 6 hores, és possible que no puguis desar-hi cap canvi.
  • Si el teu canal no forma part del Programa per a partners de YouTube, és possible que no puguis desar els canvis si el vídeo té més de 100.000 visualitzacions.
Consell: quan s'hagi acabat de processar, torna a carregar la pàgina per confirmar que els canvis s'han fet i que la reclamació s'ha suprimit.

Silencia el contingut reclamat a l'aplicació YouTube Studio

Per silenciar el contingut reclamat d'un vídeo:

1. Inicia la sessió a l'aplicació YouTube Studio.
  2. Toca Contingut .
  3. Selecciona un vídeo amb una restricció de drets d'autor i toca la restricció.
  4. Al tauler inferior, toca REVISA ELS PROBLEMES.
  5. Toca la reclamació rellevant.
  6. Toca Silencia el segment.

Desfer els canvis

Per desfer els canvis que has fet al vídeo i tornar al vídeo original:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Fes clic a la miniatura del vídeo que vols editar.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Editor .
  5. SeleccionaOpcions More i després Torna al vídeo original per suprimir qualsevol canvi que hagis fet al vídeo.