Slik bruker du et annet navn på YouTube enn det du bruker i Google-kontoen

Hvis du vil bruke et annet navn eller bilde på YouTube enn det du bruker i Google-kontoen din, må du koble kanalen til en merkevarekonto. Du kan gjøre dette for å underbygge bedrifts- eller merkevareidentiteten din på YouTube og skjule tilknytningen til den personlige Google-kontoen din.

Når du knytter en YouTube-kanal til en merkevarekonto:

• Google-kontoen din er eier av / administrator for merkevarekontoen som er knyttet til YouTube-kanalen. Dette gir deg tilgang til YouTube-kanalen fra Google-kontoen.
  • Det er ingen offentlig kobling mellom Google-kontoen og merkevarekontoen din. Seerne kan verken se navnet ditt eller e-postadressen din (med mindre du har gjort tilknytningen mellom kontoene dine offentlig).
  • Du kan administrere flere kanaler fra én Google-konto. Dette er praktisk hvis du har flere enn én YouTube-kanal.
  • Du kan legge til flere administratorer og eiere i merkevarekontoen. Du og alle samarbeidspartnerne dine kan administrere kanalen uten å måtte dele passord. Finn ut mer om hvordan du administrerer kanaler koblet til merkevarekontoer.

Koble en kanal til en merkevarekonto

Du kan koble både nye og eksisterende kanaler til en merkevarekonto.

Opprett en ny kanal

Følg veiledningen for å opprette en ny kanal som er koblet til en merkevarekonto.

Koble til en eksisterende kanal
  1. Logg på YouTube-kontoen din.
  2. Klikk på kontoikonet > innstillinger Settings.
  3. Klikk på Avansert ved siden av profilbildet ditt.
  4. Hvis du allerede har merkevarekontoer, ser du dem i listen under «Kontoinformasjon». Når du velger en av disse, endres navnet på YouTube-kanalen din slik at den samsvarer med navnet på siden. Hvis merkevarekontoen har andre administratorer, kan de også administrere kanalen fra nå av.

Hvis merkevarekontoen ikke vises

Hvis merkevarekontoen din ikke står oppført i listen, betyr det at Google-kontoen som er tilknyttet YouTube-kanalen, ikke er administratorkontoen for merkevarekontoen. Du må først legge til Google-kontoen din som administratorkonto for siden.

Vær oppmerksom på at noe innhold ikke kan flyttes: nærmere bestemt alle kommentarer fra kanalen, sendte og mottatte meldinger, bekreftelsesmerker og innstillinger for kommentarfiltre. En advarsel vises hvis du har dette på kanalen din.

Hvis du har en egendefinert nettadresse, flyttes den ikke over til den nye kanalen din.

Merk: Når du bruker merkevarekontoen, kan det hende at du ser en uvanlig e-postadresse noen steder – som kanalnavn-1234@pages.plusgoogle.com. Dette er ikke en ekte e-postadresse, men en identifikator for merkevarekontoen. Du kan ha en merkevarekonto selv om Google+ ikke lenger er tilgjengelig.
E-postvarsler for YouTube-kanalen sendes til adressen du har angitt for varsler for merkevarekontoen.

Bytt mellom kontoer

Det er enkelt å sjonglere mellom flere roller ved å bytte mellom Google-kontoen og merkevarekontoen når du vil administrere YouTube-kanalene dine – enten det er en bedriftskanal eller privat kanal.

Når du logger på Google-kontoen din på YouTube, kan du velge om du vil bruke YouTube med Google-kontoen din eller med merkevarekontoen du administrerer.

1. Hvis du bruker en datamaskin, klikker du på kanalikonet øverst i høyre hjørne.
  2. Velg kontoen du vil bruke YouTube med, fra listen.