Voor YouTube een andere naam gebruiken dan voor je Google-account

Als je op YouTube een naam of foto wilt gebruiken die anders is dan de naam of foto die je gebruikt in je Google-account, moet je je kanaal koppelen aan een merkaccount. Zo kun je bijvoorbeeld je bedrijf of merkidentiteit op YouTube ondersteunen, zonder dat je persoonlijke Google-account ermee wordt geassocieerd.

Als je een YouTube-kanaal aan een merkaccount koppelt:

• Je Google-account is een eigenaar/beheerder van het merkaccount dat is gekoppeld aan het YouTube-kanaal. Zo heb je via je Google-account toegang tot het YouTube-kanaal.
  • Er bestaat geen openbare koppeling tussen je Google-account en het merkaccount. Kijkers kunnen je naam of e-mailadres dus niet zien (tenzij je er zelf een openbare link naar plaatst).
  • Je kunt meerdere kanalen beheren via één Google-account. Dat is handig als je meerdere YouTube-kanalen hebt.
  • Je kunt andere beheerders en eigenaren toevoegen aan je merkaccount. Jij en je teamleden of bijdragers kunnen het kanaal beheren zonder wachtwoorden te hoeven delen. Meer informatie over het beheren van kanalen die zijn gekoppeld aan merkaccounts.

Een kanaal koppelen aan een merkaccount

Je kunt een nieuw of een bestaand kanaal koppelen aan een merkaccount.

Een nieuw kanaal maken

Volg de instructies voor het maken van een nieuw kanaal dat is gekoppeld aan een merkaccount.

Een bestaand kanaal koppelen
  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik op je accountpictogram > Instellingen Settings.
  3. Klik naast je profielfoto op Geavanceerd
  4. Als je al merkaccounts hebt, worden deze weergegeven onder Accountgegevens. Als je een van deze accounts kiest, krijgt je YouTube-kanaal de naam van de pagina. Als het merkaccount andere beheerders heeft, kunnen zij het kanaal voortaan ook beheren.

Als je merkaccount niet wordt weergegeven

Als je merkaccount niet wordt weergegeven, is het Google-account van je YouTube-kanaal geen beheerder van dat merkaccount. Je moet eerst je Google-account toevoegen als beheerder van de pagina.

Bepaalde content kan niet worden verplaatst. Het gaat hierbij om alle reacties van het kanaal, verzonden en ontvangen berichten, verificatiebadges en geautomatiseerde filters voor communityinstellingen. Als je kanaal deze content bevat, krijg je daar een melding over.

Als je een aangepaste URL hebt, kun je deze niet meenemen naar je nieuwe kanaal.

Opmerking: Als je het merkaccount gebruikt, zie je op sommige plaatsen mogelijk een ongebruikelijk e-mailadres, zoals kanaalnaam-1234@pages.plusgoogle.com. Dit is geen echt e-mailadres, maar een ID voor het merkaccount. Ook nu Google+ niet meer beschikbaar is, kun je een merkaccount hebben.
E-mailmeldingen voor het YouTube-kanaal worden verzonden naar het adres voor meldingen dat je kunt instellen voor het merkaccount.

Schakelen tussen accounts

Om je zakelijke of persoonlijke YouTube-kanalen te beheren, kun je eenvoudig schakelen tussen je Google-accountidentiteit en de identiteiten van je merkaccounts.

Wanneer je op YouTube inlogt op je Google-account, kun je ervoor kiezen Youtube te gebruiken met de identiteit van je Google-account of van een merkaccount dat je beheert.

1. Klik op je computer op je kanaalpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Kies in de lijst het account dat je voor YouTube wilt gebruiken.