Eri nimen käyttäminen YouTubessa kuin Google-tilillä

Jos haluat käyttää YouTubessa eri nimeä tai kuvaa kuin  mitä käytät Google-tililläsi, linkitä kanavasi bränditiliin. Tällä tavoin voit rakentaa yrityksesi tai brändisi identiteettiä YouTubessa ilman näkyviä yhteyksiä henkilökohtaiseen Google-tiliisi.

Kun linkität YouTube-kanavan bränditiliin:

• Google-tilisi on YouTube-kanavaan linkitetyn bränditilin omistaja/ylläpitäjä. Näin voit käyttää YouTube-kanavaa Google-tilisi kautta.
  • Google-tilin ja bränditilin välillä ei ole näkyvää yhteyttä, joten katselijat eivät näe nimeäsi tai sähköpostiosoitettasi (ellet linkitä niitä julkisesti itse).
  • Voit hallinnoida useita kanavia yhdellä Google-tilillä. Tästä on hyötyä, jos sinulla on useampi kuin yksi YouTube-kanava.
  • Voit lisätä bränditilille uusia ylläpitäjiä ja omistajia. Näin sinä ja kaikki tiimisi jäsenet tai yhteistyökumppanisi voitte hallita kanavaa ilman, että kenenkään tarvitsee tietää toistensa salasanoja. Lue lisää bränditileihin linkitettyjen kanavien hallinnasta.

Kanavan linkittäminen bränditiliin

Voit linkittää uuden tai olemassa olevan kanavan bränditiliin.

Uuden kanavan luominen

Luo uusi bränditiliin linkitetty kanava näiden ohjeiden avulla.

Olemassa olevan kanavan linkittäminen
  1. Kirjaudu sisään YouTube-tilillesi.
  2. Klikkaa ensin tilikuvaketta ja sitten asetuskuvaketta Settings.
  3. Valitse profiilikuvasi vierestä Lisäasetukset
  4. Jos sinulla on jo bränditilejä, näet ne kohdassa Tilin tiedot. Jos valitset jonkin näistä, YouTube-kanavasi nimi muutetaan vastaamaan sivua. Jos bränditilillä on muita ylläpitäjiä, myös he voivat nyt hallita kanavaa.

Jos bränditiliä ei näy

Jos bränditiliäsi ei näy luettelossa, YouTube-kanavan Google-tili ei ole kyseisen bränditilin ylläpitäjä. Tässä tapauksessa sinun on lisättävä Google-tilisi sivun ylläpitäjäksi.

Huom. Seuraavaa sisältöä ei voi siirtää: Kaikki kanavan kommentit, lähetetyt ja vastaanotetut viestit, vahvistusmerkit ja automaattisen suodattimen yhteisöasetukset. Sinulle näytetään varoitus, jos kanavallasi on tällaista sisältöä.

Jos kanavallasi on muokattu URL-osoite, sitä ei siirretä uudelle kanavallesi.

Huom. Kun käytät bränditiliä, saatat myös nähdä joissain paikoissa epätavallisen sähköpostiosoitteen, kuten channel-name-1234@pages.plusgoogle.com. Se ei ole oikea sähköpostiosoite vaan bränditilin tunniste. Bränditilejä voi olla käytössä, vaikka Google+ ei ole enää käytettävissä.
YouTube‑kanavan sähköposti‑ilmoitukset lähetetään bränditilille valittuun ilmoitusosoitteeseen

Tilin vaihtaminen

Google-tilin identiteetin ja bränditilin identiteetin välillä on helppo vaihtaa YouTube-kanavien hallintaa varten – oli kyse sitten yrityksesi kanavista tai henkilökohtaisesta kanavastasi.

Kun kirjaudut sisään YouTubeen Google-tililläsi, valitse identiteetiksi joko oma Google-tilisi tai jokin ylläpitämistäsi bränditileistä.

1. Klikkaa tietokoneella kanavasi kuvaketta sivun oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse luettelosta tili, jolla haluat käyttää YouTubea.