Stöd för YouTube Capture

YouTube Capture-appen är inte kompatibel med det nya operativsystemet iOS 11 och öppnas inte. Alla videor som du redan har laddat upp till YouTube via YouTube Capture-appen påverkas inte.

Vi har byggt in många av funktionerna i YouTube-appen så du behöver inte ha två olika appar för redigering och uppladdning. Observera att uppladdning via YouTube-appen inte stöder redigering av flera klipp.

Om du inte uppdaterar till iOS 11 fungerar appen fortfarande.

Med appen YouTube Capture kan du spela in, redigera, ladda upp och dela videor på iOS-enheter med iOS 6 eller senare.

YouTube uppdaterar inte längre YouTube Capture, men grundläggande anvisningar till appen finns nedan.

Logga in eller ut

1. Öppna appen YouTube Capture.
  2. Välj Videohanteraren > Inställningar > Konton > YouTube.
  3. Logga in med det Google-konto du använder för YouTube eller logga ut.
  4. Om du vill ladda upp videoklipp till YouTube med YouTube Capture behöver du en YouTube-kanal. Lär dig att skapa en kanal på YouTube.

Spela in och redigera videoklipp

1. Håll ned Spela in när du vill spela in videoklipp eller tryck på Spela in när du vill starta och stoppa inspelningen.
  2. Spela in så många klipp du vill. När du är klar trycker du på Redigera och ladda upp längst upp till höger.
  3. Så här redigerar du videoklipp:
    • Beskära klipp: Dra handtagen när du vill ändra start- och slutpunkter.
    • Ändra ordning på klipp: Håll musknappen intryckt på klippen och ändra ordningen genom att dra och släppa.
    • Ta bort klipp: Tryck på klippet och välj Ta bort klipp.
    • Lägga till klipp: Tryck på ikonen + längst ned på skärmen och välj ett klipp du vill lägga till.
    • Lägga till musik: Välj Lägg till musik och välj från enheten eller ljudspår från YouTube.
    • Lägga till videoförbättringar: Tryck på ikonen … på uppladdningsskärmen om du vill lägga till färgkorrigering eller stabilisering.
  4. Tryck på högerpilen längst upp i hörnet.
  5. Lägg till titel, beskrivning, taggar och metadata.
  6. Uppge sekretessinställningar för videoklippet genom att trycka på ikonen Offentligt, Olistat eller Privat längst ned på skärmen.
  7. Tryck på Ladda upp.

Medan videoklippet laddas upp ser du förloppet i Videohanteraren. Om du vill pausa eller avbryta uppladdningen trycker du på videoklippets miniatyr när det är placerat i kö, bearbetas eller laddas upp.

Dela dina videoklipp

1. Ladda upp ett videoklipp med YouTube Capture.
  2. Öppna Videohanteraren och välj videoklippet du vill dela.
  3. Välj Dela på sidan Info och inställningar och kopiera webbadressen.
  4. Dela videoklippet på länkade konton för sociala medier eller skicka via sms.

Ta bort videoklipp

Uppladdade videoklipp

1. Öppna Videohanteraren och välj videoklippet du vill ta bort.
  2. Rulla ned och välj Ta bort från YouTube.

Videoklipp på iOS-enheten

1. Öppna appen Bilder.
  2. Leta reda på videoklippet i kamerarullen.
  3. Tryck på papperskorgen.
  4. Tryck på Radera video

Hantera inställningar

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Välj inställningar:
    • Inspelning: Få dina videoklipp att se fantastiska ut på YouTube genom att aktivera inspelning endast i
    • Liggande: Du slipper svarta fält på sidorna i videoklippen du laddar upp.
    • Uppladdning: Välj om du vill aktivera Ladda endast upp via Wi-Fi när din enhet är ansluten via Wi-Fi.
    • Kvalitet: Välj 360p- eller 720p-uppladdningar. Det tar längre tid att ladda upp videoklipp av högre kvalitet.

Aktivera mikrofonåtkomst

Om du vill spela in med ljud aktiverar du åtkomst till mikrofonen.
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Integritetsskydd > Mikrofon.
  3. Aktivera åtkomst till mikrofonen för Capture.