Feilsøk direktesendinger på YouTube

Vi er i ferd med å avvikle verktøyene for direktesendinger i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Prøv det nye kontrollrommet for direktesendinger, som kombinerer verktøyene for direktesendinger fra den klassiske versjonen av Skaperstudio med nye og bedre funksjoner. Finn ut mer.

Hvis du har problemer med direktesendinger på YouTube, kan du bruke feilsøkingstipsene nedenfor. Du kan også skrive et innlegg på YouTube-hjelpeforumet eller ta en titt på listen over kjente problemer.

Gjennomgå rapporterte feil i direktesendingen din

Det kan lønne seg å se på hvor mange seere som rapporterer feil med direktesendingen din, for å finne ut hva problemet er. Du kan se antall seere og antall rapporterte feil i statistikken for direktesendinger.

Én seer har rapportert en feil
  • Det er sannsynligvis et problem med seerens datamaskin eller Internett-tilkobling.
  • Du kan foreslå at vedkommende prøver å se eller koble til direktesendingen din på en annen måte.
  • Spør seeren om hvilken fremgangsmåte vedkommende bruker når feilen oppstår, og prøv denne fremgangsmåten for å se om du får samme feil.
Mange seere med samme Internett-tilkobling har rapportert en feil
  • Det er sannsynligvis et problem med seernes delte nettverk.
  • Du kan be seerne sjekke Internett-tilkoblingen og nettverksstatusen. Seerne må ha tilstrekkelig kapasitet til å se flere direktesendinger – for ti brukere som ser ti direktesendinger, kreves det ti ganger så høy båndbredde.
  • Spør seeren om hvilken fremgangsmåte vedkommende bruker når feilen oppstår, og prøv denne fremgangsmåten for å se om du får samme feil.
Mange seere med forskjellige Internett-tilkoblinger har rapportert en feil
Det kan være et problem med enkoderen din for direktesending. Prøv de ytterligere feilsøkingstrinnene nedenfor.

Sørg for at enkoderen for strømmen din fungerer

En enkoder for direktesending er appen, programmet eller verktøyet du bruker til å ta opp og komprimere det du skal sende direkte. Du kan bruke veiledningen nedenfor til å feilsøke noen av problemene som kan oppstå med enkoderen.

1. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av enkoderprogramvaren. Hvis dette ikke er tilfellet, må du oppdatere enkoderen din til den nyeste versjonen.
  2. Kontrollér lyd og bilde for strømmen direkte i enkoderen.
    • Hvis strømmen har dårlig lyd eller bilde: Det kan være et problem med kvaliteten på lyd- og videokildene som sendes til enkoderen. Du kan sjekke enkoderfeil på kontrollpanelet for direktesendingen eller prosessorbelastningen til enkoderen eller prøve å finne lyd- eller videoproblemer i den lokale arkivfilen. Hvis du ikke finner noen problemer, kan du prøve å strømme med en annen enkoder.
    • Hvis strømmen har bra lyd og bilde: Det kan være et problem med den utgående Internett-tilkoblingen din. Prøv det neste trinnet nedenfor.
  3. Test hastigheten til den utgående Internett-tilkoblingen din.
    • Test Internett-tilkoblingen: Gå til speedtest.net for å teste hastigheten til Internett-tilkoblingen din.
    • Hvis du oppdager problemer med Internett-tilkoblingen din: Ta kontakt med Internett-leverandøren din for videre feilsøking.

Rapportér en feil

Hvis du fortsatt har problemer med direktesendingen, kan du rapportere en feil til teamet vårt.