Fejlfinding af din livestream på YouTube

Hvis du har problemer med din livestream på YouTube, kan du bruge nedenstående fejlfindingstips.

Du får vist en fejl, når du starter din koder

Hvis du bruger en tredjepartskoder

Du løser problemet ved at få en ny streamnøgle i Kontrolrum for live-events og opdatere din koder.

1. Gå til YouTube Studio.
  2. Øverst til højre kan du åbne Kontrolrum for live-events ved at klikke på Opret efterfulgt af Gå live.
  3. I venstre side skal du klikke på Stream.
  4. Hvis dette er din første livestream i Kontrolrum for live-events: Rediger din stream, og klik på Opret stream.
  5. Nederst til højre skal du kopiere den nye streamnøgle og derefter indsætte den i din koder.
  6. Når du er klar til at streame, skal du starte din koder for at gå live.

Hvis du logger ind på YouTube fra et streamingsoftware fra tredjepart og ikke bruger en streamnøgle

Kontakt softwarens supportteam for at få flere oplysninger. De skal muligvis opdatere deres software, så det fungerer med YouTube Live.

Gennemgå rapporterede fejl i din stream

Problemer med livestreaming kan variere, afhængigt af hvor mange seere der rapporterer fejl med din livestream. Du kan se antallet af seere og antallet af rapporterede fejl i dine livestream-metrics.

Én seer rapporterer en fejl
  • Der er sandsynligvis et problem med denne seers computer eller internetforbindelse.
  • Du kan foreslå, at vedkommende prøver at se eller oprette forbindelse til din stream på en anden måde.
  • Bed seeren om at fortælle dig, hvilke trin der fører til fejlen, og tjek, om du også oplever en fejl.
Mange seere, der deler samme internetforbindelse, rapporterer en fejl
  • Der er sandsynligvis et problem med seernes delte netværk.
  • Du kan bede seerne om at tjekke deres internetforbindelse og netværkssignalets styrke. De burde have kapacitet til at se et par streams – 10 brugere, der ser 10 streams, kræver f.eks. 10 gange så mange indgående netværk.
  • Bed seeren om at fortælle dig, hvilke trin der fører til fejlen, og tjek, om du også oplever en fejl.
Mange seere med forskellige internetforbindelser rapporterer en fejl
Der kan være et problem med din livestreamkoder. Du kan se flere fejlfindingstrin nedenfor.

Sørg for, at din livestreamkoder virker

En livestreamkoder er den app, det program eller værktøj, du kan bruge til at optage og komprimere din livestream. Du kan bruge nedenstående trin til at finde og rette nogle problemer, der kan opstå med din koder.

1. Sørg for, at du bruger den nyeste version af din kodersoftware. Hvis ikke du gør det, skal du opdatere din koder til den nyeste version.
  2. Tjek din streams udseende og lyd direkte i koderen.
    • Hvis din stream ikke ser rigtig ud, eller lyden er dårlig: Der kan være et problem med kvaliteten af de lyd- og videokilder, der sendes til din koder. Du kan kigge efter koderfejl på livestreampanelet og tjekke CPU-belastningen på din koder. Du kan også prøve at finde lyd- eller videoproblemer i din lokale arkivfil. Hvis du ikke kan se nogen problemer, kan du prøve at streame med en anden koder.
    • Hvis din stream ser ud og lyder, som den skal: Der kan være et problem med din udgående internetforbindelse. Prøv nedenstående trin.
  3. Test din udgående internetforbindelses styrke.
    • Test din internetforbindelse: Gå til Hastighedstest for at teste hastigheden af din internetforbindelse.
    • Hvis du opdager et problem med din internetforbindelse: Kontakt din internetudbyder for at finde og rette problemet.

Rapportér et problem

Hvis du fortsat har problemer med din livestream, skal du give vores team besked.