Undvika begränsningar för livestreaming på YouTube

Innan du kan livestreama från en mobil enhet måste du uppfylla våra krav för mobil livestreaming.

Kanalens möjlighet att livestreama kan tillfälligt eller permanent inaktiveras av olika orsaker: Om ditt konto har begränsats från att livestreama är det inte tillåtet för dig att livestreama via en annan kanal på YouTube. Den här begränsningen gäller så länge den förblir aktiv på ditt konto. Brott mot denna begränsning anses vara kringgående enligt våra användarvillkor och kan resultera i uppsägning av ditt konto.

Nedan finns en lista med orsaker till att kanalens möjlighet att livestreama kan ha inaktiverats tillfälligt eller permanent:

Begränsningar för riktlinjer för communityn

• Din kanal får en varning om brott mot communityns riktlinjer eller att en livestream har tagits bort enligt våra policyer.

• Din livestream matchar en annan upphovsrättsskyddad livesändning.
  • Din livestream innehåller minderåriga. Vi vill göra vårt bästa för att skydda minderåriga på YouTube, så vi tillåter inte att barn under 13 år livestreamar om de inte är i synligt sällskap av vuxen. Kanaler som inte följer policyn kan tillfälligt eller permanent förlora möjligheten att livestreama.
  • Dessutom kan livestreaming inaktiveras för kanaler som har många videor med inaktiverade funktioner. Kontrollera om din kanal har fått några varningar och om du har åtkomst till livestreaming.
  • Om du planerar att livestreama innehåll som strider mot våra riktlinjer för communityn kanske vi åldersbegränsar innehållet, tar bort det eller inaktiverar kanalens möjlighet att livestreama.
  • Vi tillåter inte livestreamar som visar någon som håller i, hanterar eller transporterar ett vapen. För kanaler som inte följer YouTubes vapenpolicy tas den otillåtna livestreamen bort och kanalerna kan tillfälligt eller permanent förlora möjligheten att livestreama.

Upphovsrättsbegränsningar

• Din aktiva eller arkiverade livestream får en upphovsrättsvarning.
  • Din livestream matchar en annan upphovsrättsskyddad livesändning.

Begränsningar för innehåll som är avsett för barn

Om målgruppen för din kanal eller livestream har angetts som avsedd för barn är några av funktionerna begränsade eller inaktiverade. Se en fullständig lista över funktioner som påverkas av målgruppsinställningen Avsett för barn.

Nedan hittar du några exempel:

Inaktiverade funktioner

• Livechatt: Livechatt, återuppspelning av livechatt och Super Chat.
  • Kommentarer: Kommentarer på arkiverade livestreamar och kommande livestreamar.
  • Påminnelser: Påminnelser om kommande streamar.

Begränsade funktioner

• Höjdpunkter: En video med höjdpunkter som skapas från en källvideo som är avsedd för barn har samma begränsningar som originalet.
  • Annonser: Anpassade annonser inaktiveras på livestreamar och premiärer. Innehållsbaserade annonser kan visas.

Andra begränsningar

Om du har nått den dagliga gränsen för att skapa livestreamar kan du försöka igen om 24 timmar.

Annonser

Vi vill påminna om att riktlinjer för annonsvänligt innehåll och begränsningar för betald produktplacering och produktstöd även gäller livestreaming.