Unngå begrensninger på direktesendinger på YouTube

Før du kan sende direkte fra en mobilenhet, må du oppfylle kravene for direktesendinger fra mobil.

Funksjonen for direktesendinger kan bli midlertidig eller permanent deaktivert på kanalen din av en rekke forskjellige årsaker. Hvis du har mistet muligheten til å sende direkte fra kontoen din, kan du heller ikke bruke en annen kanal til å sende direkte på YouTube. Dette gjelder så lenge begrensningen er aktiv på kontoen din. Overtredelse av denne begrensningen anses som omgåelse i henhold til vilkårene for bruk og kan føre til oppsigelse av kontoen.

Nedenfor finner du en liste over mulige årsaker til at funksjonen for direktesendinger kan ha blitt midlertidig eller permanent deaktivert på kanalen din:

Begrensninger i retningslinjene for brukere

• Kanalen din har fått en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere, eller en direktesending er fjernet i henhold til retningslinjene.

• Direktesendingen din samsvarer med en annen direktesending som er opphavsrettsbeskyttet.
  • Mindreårige er med i direktesendingen. For å ivareta mindreårige på YouTube tillater vi ikke at barn under 13 år sender direkte, med mindre en voksen er synlig til stede. Kanaler som ikke overholder disse retningslinjene, kan miste tilgangen til å sende direkte – midlertidig eller permanent.
  • Funksjonen for direktesendinger kan bli deaktivert for kanaler som har et betydelig antall videoer med deaktiverte funksjoner. Sjekk om kanalen din har fått noen advarsler, og om du har tilgang til å sende direkte.
  • Hvis du antyder at du skal sende innhold som bryter retningslinjene for brukere, kan det hende vi aldersbegrenser eller fjerner innholdet – eller deaktiverer funksjonen for direktesendinger på kanalen din.
  • Vi tillater ikke direktesendinger som viser at noen holder, bruker eller frakter skytevåpen. Kanaler som ikke overholder YouTube-retningslinjene for skytevåpen, kan miste tilgangen til å sende direkte – midlertidig eller permanent. Den aktuelle direktesendingen blir også fjernet.

Opphavsrettsbegrensninger

• Den aktive eller arkiverte direktesendingen din får en opphavsrettsadvarsel.
  • Direktesendingen din samsvarer med en annen direktesending som er opphavsrettsbeskyttet.

«Laget for barn»-begrensninger

Hvis kanalen eller direktesendingen er merket som «laget for barn», blir enkelte funksjoner begrenset eller slått av. Her kan du se hele listen med funksjoner som berøres av målgruppeinnstillingen «laget for barn».

Nedenfor ser du noen eksempler:

Deaktiverte funksjoner

• Direktechat: direktechat, direktechatopptak og Superchat.
  • Kommentarer: kommentarer i arkiverte og fremtidige direktesendinger.
  • Påminnelsesvarsler: påminnelsesvarsler for fremtidige direktesendinger.

Begrensede funksjoner

• Videoer med høydepunkter: Videoer med høydepunkter som er opprettet fra en kildevideo som er merket som laget for barn, får samme begrensninger som den opprinnelige videoen.
  • Annonser: Personlig tilpassede annonser deaktiveres i direktesendinger og premierer. Kontekstbaserte annonser kan fortsatt vises.

Andre begrensninger

Hvis du har nådd den daglige grensen for antall direktesendinger, kan du prøve igjen om 24 timer.

Annonser

Bare en påminnelse: Retningslinjene for annonsørvennlig innhold og begrensningene for produktanbefalinger og betalte produktplasseringer gjelder også for direktesendinger.