Se mätvärden för din livestream

När du livestreamar på YouTube kan du se hur det går för din stream. Du får tillgång till olika mätvärden beroende på om du streamar från en telefon eller omkodare.

I Kontrollrummet

I Kontrollrummet kan du kolla sändningens status och mätvärden medan du streamar. I streamingöversikten ser du:

Sändningens status

Streamstatus: Streamstatus innefattar specifika felmeddelanden med anvisningar.

Statistik i realtid

• Tittare samtidigt: Antalet samtidiga tittare. Flest samtidigt avser det högsta antalet tittare under en livestream.
  • Längd: Hur länge streamen har pågått.
  • Gilla-markeringar: Totalt antal användare som har gillat streamen. Dessa överförs till livestreamens VOD-arkiv.
  • Chattfrekvens: Antalet chattmeddelanden som skickas live per minut.
  • Visningar: Det totala antalet gånger en livestream visades när den var live.
  • Genomsnittlig visningslängd: Uppskattat antal visade minuter i genomsnitt per visning för en livestream.

Statistik efter streamen

Statistik efter streamen

När du avslutar en livestream kan du se en snabb översiktsbild av mätvärden för streamen.

• Visningar: Det totala antalet gånger en livestream visades när den var live.
  • Nya prenumeranter: Antalet användare som började prenumerera på kanalen under streamen.
  • Total visningstid: Den totala visningstiden som evenemanget spelades upp i alla visningar.
  • Flest samtidigt: Det högsta antalet samtidiga visningar under streamen.
  • Längd: Hur länge streamen var live.
  • Genomsnittlig visningslängd: Uppskattat antal visade minuter i genomsnitt per visning för en livestream.
  • Reaktioner: Antalet reaktioner och vilken typ av reaktioner en stream fick.

I YouTube Studio

Analys på videonivå

• Genomsnittliga tittare samtidigt: Genomsnittligt antal tittare som tittade på din stream samtidigt.
  • Flest tittare samtidigt: Högst antal tittare som tittade på din stream samtidigt.
  • Viktiga händelser för behållande av tittarintresse: Hur väl olika sekvenser i din stream behöll tittarintresset (finns i rapporten Viktiga händelser för behållande av tittarintresse)
  • Reaktioner: Antalet reaktioner och vilken typ av reaktioner en stream fick.

Analys på kanalnivå

• Genomsnittliga tittare samtidigt: Genomsnittligt antal samtidiga tittare du nådde ut till med alla dina streamar.
  • Flest tittare samtidigt: Det högsta antalet tittare du nådde med alla dina streamar samtidigt.
  • Antal streamade timmar: Totalt antal timmar som genererats från livestreaming under perioden x till y.

Från YouTube Analytics

I YouTube Analytics kan du sortera efter Live, On demand eller Live och on demand.

Alternativ för att sortera data finns i rullgardinsmenyn Live och på begäran i YouTube Analytics

Du får visningstidsrapporter för enskilda videor eller för en kanal, precis som för vanliga uppladdningar.

Rapporterna omfattar:

• Visningstid
  • Behållande av tittarintresse
  • Demografi
  • Uppspelningsplatser
  • Trafikkällor och enheter

Du kan läsa mer om uppgifterna i rapporten Visningstid.

I Livestreaming kan du se Flest samtidigt och chattmeddelanden. Rapporten är tillgänglig på videonivå och mätvärdena finns i YouTube Analytics några minuter efter livestreamen. Du kan ladda ned informationen som en CSV-fil.

Uppgifterna i YouTube Analytics baseras på video-id. Datan har bearbetats och spam har tagits bort, och den innehåller annan information än vad som finns i Kontrollrummet.

Läs mer om Super Chat-rapportering.

Obs! Interaktionsrapporter och intäktsrapporter är inte tillgängliga med filtret Live. Du får det här felmeddelandet: Den här informationen är inte tillgänglig med filter för live/on demand. Välj Live och on demand eller välj en annan rapport.