Ingangspunten opnieuw gebruiken (streams)

Onze klassieke tools voor livestreaming verdwijnen binnenkort. Probeer ons nieuwe Live controlecentrum waar je zowel de klassieke desktoptools voor livestreaming als nieuwe en verbeterde functies vindt. Meer info

Als je regelmatig streamt, kun je eerdere stream-instellingen eenvoudig hergebruiken voor nieuwe streams.

1. Ga naar youtube.com/livestreaming/stream om de livestream te maken.
  2. Klik bovenaan op Streamen.
  3. Wanneer hiernaar wordt gevraagd, klik je op de livestream met de instellingen die je wilt kopiëren.
  4.  Klik op Instellingen opnieuw gebruiken
Nu streamen
Bij de instellingen van het coderingsprogramma op youtube.com/live_dashboard wordt een herbruikbaar ingangspunt weergegeven. Nadat je je coderingsprogramma de eerste keer hebt ingesteld, hoef je alleen nog maar je coderingsprogramma te starten om te beginnen met streamen.

Klik op de knop Resetten als je de naam of sleutel van je stream wilt veranderen.

Evenementen

Maak aangepaste, herbruikbare opname-instellingen via het dropdownmenu 'Herbruikbare streamsleutel' onder Opname. Je kunt deze opname-instellingen opnieuw gebruiken voor andere evenementen.

Je kunt bijvoorbeeld een stream maken met de naam '720p Gaming' en die ingangspunten gebruiken voor al je 720p-gamingevenementen. Als je meerdere coderingsprogramma's hebt, kun je een stream maken met de naam 'Coderingsprogramma A, 720 p'. Je kunt deze ingangspunten vervolgens gebruiken voor alle 720p-gamingevenementen op dat coderingsprogramma.

Je kunt als test een teststream en een livestream maken die aan dezelfde bronstream gekoppeld zijn. Op die manier hoef je het coderingsprogramma niet opnieuw in te stellen tussen het testmoment en de livestream.

Zorg er wel voor dat je dezelfde ingangspunten niet tegelijk gebruikt in meerdere coderingsprogramma's.