Livestriimien asetusten ylläpitäminen

Sopivien striimausasetusten avulla tavoitat oikean yleisön ja varmistat parhaan striimauslaadun.

Huom. Tämä artikkeli koskee striimausta enkooderilla tai mobiililaitteella, ei verkkokamerastriimausta.

Striimausasetusten kopioiminen

Voit luoda uuden striimin helposti aiemman striimin asetusten pohjalta. Toiminto kopioi aiemman striimin metadatan, asetukset ja striimausavaimen uuteen striimiin. Voit muokata näitä asetuksia striimin luomisen jälkeen. Aloita valitsemalla striimisi ja klikkaamalla Kopioi asetukset.

Metadatan muokkaaminen

Valitse asetukset striimin luomisen tai ajastuksen yhteydessä tai klikkaamalla striimin asetuksista Muokkaa.

Tietosivu

Yksityisyys

13–17-vuotiaden YouTube-tileillä oletusarvoinen yksityisyysasetus on yksityinen. Yli 18-vuotiailla oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita livestriimin asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.

Immersiivisen livestriimin liikenteen lähteet

Liikenteen lähteistä saat lisätietoa siitä, miten katsojat löytävät immersiivisen livesisällön. Pystysuuntaisen livefiidin liikenteen lähteistä näet, missä immersiivistä livesisältöä on toistettu ja mistä katsojat ovat löytäneet sisällön.

Tyyppi

Voit tavoittaa oikean yleisön valitsemalla striimin tyypin, kuten Pelit tai Ihmiset ja blogit.

Tagit

Tagit ovat kuvaavia avainsanoja, joita voit lisätä videoihisi ja joiden avulla katsojat löytävät sisältösi helpommin. Tagit ovat hyödyllisiä, jos videon aiheessa on sana, joka kirjoitetaan usein väärin. Muissa tapauksissa tageilla on vain pieni vaikutus videosi löydettävyyteen.

Ajoita

Kun ajastat striimisi myöhemmäksi, se voi näkyä tilaajiesi syötteessä tulevana videona. Katsojat voivat klikata "Lisää muistutus", jolloin he saavat ilmoituksen, kun striimi on alkamassa.

Kaupallistamissivu

Livestriimeillä voi ansaita rahaa ottamalla mainokset käyttöön ja hyödyntämällä Super Chatia. Jotkin kanavat voivat tarjota myös kanavajäsenyyksiä. Lue lisää livestriimin kaupallistamisesta.

Oikeuksienhallintasivu

Tältä sivulta voit hallita livesisältösi oikeuksia, kuten sisältösi kaupallistamispaikkoja, Content ID:n käyttöä ja omistajuuksia. Voit laittaa Content ID:n päälle tai pois päältä ja valita oikeuskäytännön. Voit esimerkiksi valita, että mainokset näkyvät katsojille Yhdysvalloissa, mutta muualla maailmassa katsojia seurataan. Lue lisää oikeuksien hallinnasta.

Live Redirect ‑sivu

Striimin päätyttyä voit ohjata yleisösi ensiesitykseen tai toiseen livestriimiin. Tässä on joitakin vinkkejä:

• Luo ensiesitys ennen livestriimiä.
  • Muista kertoa yleisöllesi, että livestriimin päättymisen jälkeen kuluu noin kaksi sekuntia, ennen kuin ensiesitys ilmestyy näytölle.

Kommentit ja arviot

Valitse, näkyvätkö kommentit ja millä tavoin. Voit esimerkiksi valita kommenttien lajittelun ja ohjata ne tarkastettavaksi.

Striimin asetukset

Trailerin lisääminen livestriimiin

Herätä yleisön kiinnostus ajastettua livestriimiä kohtaan trailerilla. Traileri näkyy katselusivulla ennen livestriimin alkamista.

Trailerin voi lisätä striimeihin, jotka on ajastettu Livetapahtumien hallinnan Muokkaa-välilehdellä.

1. Lataa traileri YouTube-kanavallesi tavallisen videon tapaan.
  2. Siirry YouTube Studioon ja valitse Aloita livelähetys.
  3. Luo ajastettu livestriimi tai valitse aiemmin ajastettu striimi Muokkaa-välilehdeltä.
  4. Klikkaa oikeasta yläreunasta Muokkaa.
  5. Valitse Mukauta.
  6. Klikkaa Traileri > Lisää
  7. Valitse trailerina näkyvä video.
  8. Klikkaa Tallenna.

Vaatimukset

Ominaisuus on saatavilla sisällöntuottajille, joilla on yli 1 000 tilaajaa ja jotka eivät ole saaneet varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta.

Vaatimukset

• Videotyyppi: Mikä tahansa YouTuben tukema videotyyppi.
  • Videon kesto: vähintään 15 sekuntia, enintään 3 minuuttia.
  • Kuvasuhde ja resoluutio: Suosittelemme, että videossa on sama kuvasuhde ja resoluutio kuin ensiesitysvideossa.
  • Audion ja videon oikeudet: Varmista, että traileri ei loukkaa muun sisällön oikeuksia.
Varmista, ettei sisältö riko yhteisösääntöjä.

Striimausavain

Striimausavaimet vastaavat YouTube-striimin salasanaa ja osoitetta. Niiden avulla enkooderi tietää, mihin syötteesi lähetetään, ja sallii YouTuben hyväksyä sen. Voit luoda striimausavaimen YouTubessa ja lisätä sen enkooderiin.

Voit käyttää samaa striimausavainta useasti luomalla oman striimausavaimen.  Etsi Valitse striimausavain ‑kohta ja valitse Luo uusi striimausavain. Lisää haluamasi asetukset ja valitse Luo. Oma striimausavaimesi tulee näkyviin striimausavain‑listaan.

Striimin URL-osoite

Lisää URL-osoite enkooderiin, jotta se tietää, mihin striimin syöte lähetetään.

Striimin viive

Striimin viive tarkoittaa aikaa, joka kuluu ennen kuin enkooderin tai kameran tallentama sisältö tavoittaa katsojan. Pientä viivettä käytettäessä toistoa puskuroidaan enemmän. Jos et halua keskustella katsojiesi kanssa, viiveellä ei ole suurta merkitystä. Lue lisää striimin viiveestä.

DVR:n käyttöönotto

Kun otat DVR-ominaisuuden käyttöön, katsojat voivat keskeyttää striimin toiston ja jatkaa sitä sekä kelata striimiä taaksepäin. Kun katsoja jatkaa toistoa, tapahtuma jatkuu kohdasta, jossa se keskeytyi. Lue lisää DVR:n käytöstä livestriimeissä.

360 asteen video

Voit striimata 360 asteen kuvaa livetapahtuman kautta ja viedä näin katsojat keskelle lähetystä. Tällä hetkellä YouTube tukee 360 asteen videoissa vain tasavälistä lieriöprojektiota. Tässä on joitakin vinkkejä:

YouTuben 360 asteen striimejä voi ladata ja toistaa tietokoneella Chrome-, Firefox- , MS Edge- ja Opera-selaimilla. 360 asteen videoita voi toistaa myös YouTube- ja YouTube Gaming ‑sovelluksilla.

Automaattinen käynnistys ja lopetus

Kun nämä asetukset ovat päällä, voit aloittaa tai lopettaa striimauksen enkooderissa. Jos kopioit striimin valitsemalla "Kopioi asetukset", myös automaattisen käynnistyksen ja lopetuksen asetukset kopioidaan.