Evenementen met meerdere camera's instellen

De optie voor meerdere camera's is alleen beschikbaar in Evenementen.

Je wilt mogelijk extra camera's toevoegen voor je live evenement.   Dit is handig als je het evenement vanuit meerdere camerahoeken aan de kijkers wilt laten zien.

Een extra camera toevoegen

1. Maak het evenement op de gebruikelijke manier.
  2. Klik op het tabblad Opname-instellingen op Een camera toevoegen. (Je kunt er maximaal zes toevoegen.)
  3. Voeg een unieke thumbnail en titel voor je camera toe.
    Desgewenst kun je op het tabblad 'Hoofdcamera' een aangepaste cameranaam toevoegen voor je hoofdcamera.
  4. Klik op Opslaan.
    **De bovenkant van de standaardspeler heeft 50 extra pixels voor thumbnails.  Hiermee kan de gebruiker naar elke afzonderlijke camera gaan.

Je evenement met meerdere camera's controleren

Tijdens het evenement kun je de statistieken voor het evenement als geheel en voor afzonderlijke camerahoeken controleren vanuit het Live controlecentrum.  Gebruik het filter Camerahoek om de statistieken per camera te bekijken.

Elke extra camera die je toevoegt, is in feite een nieuw evenement. Voor elke camera die je toevoegt, moet je daarom de coderings- en netwerkcapaciteiten naar proportie vergroten.  Voor drie camera's moet je de coderingsprogramma's en bandbreedte bijvoorbeeld verdriedubbelen. Codeer niet meer dan één camerahoek op hetzelfde coderingsprogramma.   We raden je zoals gewoonlijk sterk aan altijd back-upstreams te gebruiken.

Mobiele kijkers zien alleen de hoofdcamera.