Inställningar, överföringshastighet och upplösning för liveomkodaren

Det är viktigt att livestreamen håller hög kvalitet. Se till att välja en kvalitet som ger tillförlitlig överföring med din internetanslutning. Vi rekommenderar att testa uppladdningshastigheten i förväg.

Om du använder Streama nu behöver du inte ange någon upplösning, bildhastighet eller bithastighet. Omkodningsinställningarna identifieras automatiskt av funktionen.

Om du använder Evenemang kan du antingen välja en streamingnyckel för variabel upplösning och få samma fördelar som med Streama nu, eller ange vilken upplösning och bildhastighet du vill ha manuellt.

YouTube omkodar livestreamen automatiskt för att skapa många olika utdataformat så att alla tittare kan titta på alla möjliga enheter och nätverk!

Gör ett sändningstest innan du börjar streama live. I testet bör du använda ungefär samma ljud och rörelser som kommer att vara med i livestreamen. Under evenemanget kan du hålla koll på streamen och granska meddelanden.

Observera att optimering för låg latens vid 4K/2 160 inte är tillgängligt. Alla streamar optimeras för normal latens.

4K/2 160 p vid 60 bilder per sekund

• När du schemalägger Evenemang bör du se till att markera rutan för 60 bilder per sekund på fliken Inmatningsinställningar om du inte använder en streamingnyckel för variabel upplösning. Funktionen Streama nu känner automatiskt av bildfrekvens och upplösning.
  • Upplösning: 3 840 x 2 160 p
  • Bithastighetsintervall för videor: 9 000–18 000 kbit/s

4K/2 160 p vid 30 bilder per sekund

• Upplösning: 3840 x 2160 p
  • Bithastighetsintervall för videor: 13 000–34 000 kbit/s
1 440 p vid 60 bilder per sekund
  • När du schemalägger Evenemang bör du se till att markera rutan för 60 bilder per sekund på fliken Inmatningsinställningar om du inte använder en streamingnyckel för variabel upplösning. Funktionen Streama nu känner automatiskt av bildfrekvens och upplösning.
  • Upplösning: 2 560 x 1 440
  • Bithastighetsintervall för videor: 9 000–18 000 kbit/s
1 440 p vid 30 bilder per sekund
  • Upplösning: 2 560 x 1 440
  • Bithastighetsintervall för videor: 6 000–13 000 kbit/s
1 080 p vid 60 bilder per sekund
  • När du schemalägger Evenemang bör du se till att markera rutan för 60 bilder per sekund på fliken Inmatningsinställningar om du inte använder en streamingnyckel för variabel upplösning. Funktionen Streama nu känner automatiskt av bildfrekvens och upplösning.
  • Upplösning: 1 920 x 1 080
  • Bithastighetsintervall för videor: 4 500–9 000 kbit/s
1 080 p
  • Upplösning: 1 920 x 1 080
  • Bithastighetsintervall för videor: 3 000–6 000 kbit/s
720 p vid 60 bilder per sekund
  • När du schemalägger Evenemang bör du se till att markera rutan för 60 bilder per sekund på fliken Inmatningsinställningar om du inte använder en streamingnyckel för variabel upplösning. Funktionen Streama nu känner automatiskt av bildfrekvens och upplösning.
  • Upplösning: 1 280 x 720
  • Bithastighetsintervall för videor: 2 250–6 000 kbit/s
720 p
  • Upplösning: 1 280 x 720
  • Bithastighetsintervall för videor: 1 500–4 000 kbit/s
480 p
  • Upplösning: 854 x 480
  • Bithastighetsintervall för videor: 500–2 000 kbit/s
360 p
  • Upplösning: 640 x 360
  • Bithastighetsintervall för videor: 400–1 000 kbit/s
240 p
  • Upplösning: 426 x 240
  • Bithastighetsintervall för videor: 300–700 kbit/s

Inställningar för omkodaren

Protokoll RTMP-streaming
Videokodek: H.264, 4.1 för upp till 1080p 30 bilder per sekund
  H.264, 4.2 för 1080p 60 bilder per sekund
  H.264, 5.0 för 1440p 30 bilder per sekund
  H.264, 5.1 för 1440p 60 bilder per sekund
  H.264, 5.1 för 2160p 30 bilder per sekund
  H.264, 5.2 för 2160p 60 bilder per sekund
Bildfrekvens upp till 60 bilder per sekund
Nyckelbildsfrekvens:

Två sekunder rekommenderas

får inte överstiga fyra sekunder

Ljudkodek: AAC eller MP3
Kodning av överföringshastighet: CBR

Rekommenderade avancerade inställningar

Storleksförhållande för bildpunkter Kvadrat
Bildtyper: Progressiv skanning, 2 B-bildrutor, 1 referensbildruta
Entropikodning: CABAC
Ljudsamplingsfrekvens: 44,1 kHz
Bithastighet för ljud: 128 kbit/s stereo

HTML5-strömning: Många webbläsare kan hantera HTML5 och antingen videokodeken H.264 eller formatet WebM.
Liveevenemang är automatiskt tillgängliga på spelkonsoler och mobila enheter via YouTube-appen och m.youtube.com.
Letar du efter information om 360 graders livestreaming? Klicka här.