Velg enkoderinnstillinger, bithastighet og oppløsning for direktesendinger

Vi er i ferd med å avvikle verktøyene for direktesendinger i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Prøv det nye kontrollrommet for direktesendinger, som kombinerer verktøyene for direktesendinger fra den klassiske versjonen av Skaperstudio med nye og bedre funksjoner. Finn ut mer.

Det er viktig at direktesendingen er i høy kvalitet. Sørg for at du velger kvalitetsinnstillinger som passer til internettilkoblingen din, slik at strømmen din overføres med jevn kvalitet. Vi anbefaler at du tester opplastingshastigheten på forhånd.

Hvis du strømmer i kontrollrommet for direktesendinger eller via Strøm nå, trenger du bare å angi oppløsning, bildefrekvens og bithastighet i enkoderen. YouTube oppdager automatisk hvilke enkoderinnstillinger du har valgt.

Hvis du bruker Arrangementer, kan du velge en strømnøkkel for variabel oppløsning og få samme fordeler som med Strøm nå. Alternativt kan du angi ønsket oppløsning og bildefrekvens manuelt.

YouTube omkoder automatisk direktesendingen din og lager flere forskjellige utdataformater, slik at alle seerne dine kan se på – på mange slags enheter og nettverk.

Gjør en overføringstest før du starter direktesendingen. I testen bør du bruke omtrent samme lyd og bevegelser som du tenker å bruke i direktesendingen. Du må følge med på sendingsstatusen og gå gjennom meldinger under sendingen.

Merk: Optimalisering for kort tidsforsinkelse er ikke tilgjengelig for 4K/2160. Alle sendinger optimaliseres for normal tidsforsinkelse.

Variabel bithastighet med egendefinerte strømnøkler i kontrollrommet for direktesendinger

Med egendefinerte strømnøkler kan du la enkoderen angi oppløsningen. Dette gjør du ved å velge Variabel bithastighet. Det finnes også et alternativ for å velge oppløsning manuelt.

4K/2160p ved 60 bilder per sekund

• Når du planlegger arrangementer, må du merke av i boksen for 60 bilder per sekund på Overføringsinnstillinger-fanen hvis du ikke bruker en strømnøkkel for variabel oppløsning. Med Strøm nå oppdages bildefrekvensen og oppløsningen automatisk.
  • Oppløsning: 3840 x 2160p
  • Bithastighetsområde for video: 20 000–51 000 kbps

4K/2160p ved 30 bilder per sekund

• Oppløsning: 3840 x 2160p
  • Bithastighetsområde for video: 13 000–34 000 kbps
1440p ved 60 bilder per sekund
  • Når du planlegger arrangementer, må du merke av i boksen for 60 bilder per sekund på Overføringsinnstillinger-fanen hvis du ikke bruker en strømnøkkel for variabel oppløsning. Med Strøm nå oppdages bildefrekvensen og oppløsningen automatisk.
  • Oppløsning: 2560 x 1440
  • Bithastighetsområde for video: 9000–18 000 kbps
1440p ved 30 bilder per sekund
  • Oppløsning: 2560 x 1440
  • Bithastighetsområde for video: 6000–13 000 kbps
1080p ved 60 bilder per sekund
  • Når du planlegger arrangementer, må du merke av i boksen for 60 bilder per sekund på Overføringsinnstillinger-fanen hvis du ikke bruker en strømnøkkel for variabel oppløsning. Med Strøm nå oppdages bildefrekvensen og oppløsningen automatisk.
  • Oppløsning: 1920 x 1080
  • Bithastighetsområde for video: 4500–9000 kbps
1080p
  • Oppløsning: 1920 x 1080
  • Bithastighetsområde for video: 3000–6000 kbps
720p ved 60 bilder per sekund
  • Når du planlegger arrangementer, må du merke av i boksen for 60 bilder per sekund på Overføringsinnstillinger-fanen hvis du ikke bruker en strømnøkkel for variabel oppløsning. Med Strøm nå oppdages bildefrekvensen og oppløsningen automatisk.
  • Oppløsning: 1280 x 720
  • Bithastighetsområde for video: 2250–6000 kbps
720p
  • Oppløsning: 1280 x 720
  • Bithastighetsområde for video: 1500–4000 kbps
480p
  • Oppløsning: 854 x 480
  • Bithastighetsområde for video: 500–2000 kbps
360p
  • Oppløsning: 640 x 360
  • Bithastighetsområde for video: 400–1000 kbps
240p
  • Oppløsning: 426 x 240
  • Bithastighetsområde for video: 300–700 kbps

Innstillinger for enkoderen

Protokoll RTMP-strømming
Videokodek: H.264, 4.1 for opptil 1080p ved 30 bilder per sekund
  H.264, 4.2 for 1080p ved 60 bilder per sekund
  H.264, 5.0 for 1440p ved 30 bilder per sekund
  H.264, 5.1 for 1440p ved 60 bilder per sekund
  H.264, 5.1 for 2160p ved 30 bilder per sekund
  H.264, 5.2 for 2160p ved 60 bilder per sekund
Bildefrekvens: Opptil 60 bilder i sekundet
Nøkkelbildefrekvens:

Annethvert sekund anbefales

Ikke sjeldnere enn hvert fjerde sekund

Lydkodek: AAC eller MP3
Koding for overføringshastighet: CBR

Anbefalte avanserte innstillinger

Pikselstørrelsesforhold: Kvadratisk
Bilderutetyper: Progressiv skanning, 2 B-bilderuter, 1 referansebilderute
Entropikoding: CABAC
Samplingsfrekvens for lyd: 44,1 kHz
Bithastighet for lyd: 128 kbps stereo

HTML5-strømming: Mange nettlesere støtter HTML5 og enten H.264-videokodeken eller WebM-formatet.
Direktesendinger er automatisk tilgjengelige på spillkonsoller og mobilenheter via YouTube-appen og m.youtube.com.
Ser du etter spesifikasjonene for 360-graders direktesending? Klikk her.