Velg enkoderinnstillinger, bithastighet og oppløsning for direktesendinger

Det er viktig at direktesendingen er av høy kvalitet. Sørg for at du velger kvalitetsinnstillinger som er kompatible med internettilkoblingen din, slik at strømmen spilles av jevnt. Vi anbefaler at du tester opplastingshastigheten på forhånd.

Hvis du strømmer i kontrollrommet for direktesendinger, trenger du bare å angi oppløsning, bildefrekvens og bithastighet i enkoderen. YouTube oppdager automatisk hvilke enkoderinnstillinger du har valgt.

YouTube omkoder automatisk direktesendingen og lager flere forskjellige utdataformater, slik at alle kan følge med på sendingen din – på mange forskjellige enheter og nettverk.

Gjør en test før du starter direktesendingen. I testen bør du bruke omtrent samme lyd og bevegelser som du tenker å bruke i direktesendingen. Du må følge med på sendingsstatusen og gå gjennom meldinger under sendingen.

Merk: Optimalisering for kort tidsforsinkelse er ikke tilgjengelig for 4K/2160. Alle sendinger optimaliseres for kvalitet og settes til normal tidsforsinkelse.

Enkoderbasert direktesending: Grunnleggende om hvordan du konfigurerer og bruker en enkoder

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Registrering av strømoppløsning med egendefinerte strømnøkler i kontrollrommet for direktesendinger

Som standard (anbefalt) registrerer YouTube automatisk oppløsningen og bildefrekvensen du bruker. Hvis du vil angi en oppløsning manuelt, kan du opprette en egendefinert nøkkel og velge «Slå på manuelle innstillinger» under «Strømmens oppløsning».

De anbefalte innstillingene for bithastighet er basert på kodeken for videooverføring, oppløsningen for videooverføring og bildefrekvensen.

Oppløsning for overføring / bildefrekvens

Laveste innstilling for bithastighet (Mbps) AV1 og H.265

Høyeste innstilling for bithastighet (Mbps) AV1 og H.265

Anbefalt innstilling for bithastighet (Mbps) H.264

4K/2160p ved 60 bilder per sekund

10 Mbps

40 Mbps

35 Mbps

4K/2160p med 30 bilder per sekund

8 Mbps

35 Mbps

30 Mbps

1440p ved 60 bilder per sekund

6 Mbps

30 Mbps

24 Mbps

1440p ved 30 bilder per sekund

5 Mbps

25 Mbps

15 Mbps

1080p ved 60 bilder per sekund

4 Mbps

10 Mbps

12 Mbps

1080p med 30 bilder per sekund

3 Mbps

8 Mbps

10 Mbps

720p ved 60 bilder per sekund

3 Mbps

8 Mbps

6 Mbps

240p–720p ved 30 bilder per sekund

3 Mbps

8 Mbps

4 Mbps

Innstillinger for enkoderen

Protokoll: RTMP-/RTMPS-strømming
Videokodek: H.264
H.265 (HEVC)
AV1
Bildefrekvens: Opptil 60 bilder per sekund
Nøkkelbildefrekvens:

Anbefalt: 2 sekunder

Maksimalt: 4 sekunder

Lydkodek:

AAC eller MP3

(5.1 surround-lyd støttes bare for AAC i RTMP/RTMPS)

Omgjøring til kode for bithastighet: CBR

Anbefalte avanserte innstillinger

Høyde/bredde-forhold for piksler: Kvadratisk
Bilderutetyper: Progressiv skanning, 2 B-bilderuter, 1 referansebilderute
Entropikoding: CABAC
Samplingsfrekvens for lyd: 44,1 kHz for stereolyd, 48 kHz for 5.1 surround-lyd
Bithastighet for lyd: 128 kbps for stereolyd eller 384 kbps for 5.1 surround-lyd
Fargerom: Anbefalt 709 for SDR
HDR-videokodek: H.265 (HEVC)
AV1 støttes ikke for HDR
Bitdybde: 8-biters for SDR
10-biters for HDR
Ruter Minst to rutekolonner for AV1-kodede strømmer med en oppløsning på 3840 x 2160 eller høyere
Merk:
  • Vi anbefaler at du bruker RTMPS til å strømme med YouTube Live. RTMPS er en sikker utvidelse av den populære RTMP-protokollen for videostrømming. Dataene dine krypteres hele veien inn til Google-tjenerne, slik at ingen kan få tilgang til kommunikasjonen din med tjenesten. Finn ut mer.
  • Hvis du vil strømme i HDR, anbefaler vi at du bruker H.265 via RTMP(S). Hvis enkoderen din ikke støtter disse funksjonene med RTMP ennå, kan du vurdere å bruke HLS (HTTP Live Streaming). Finn ut mer.
  • Direktesendinger er automatisk tilgjengelige på spillkonsoller og mobilenheter via YouTube-appen og m.youtube.com.
  • Leter du etter spesifikasjonene for 360-graders direktesending? Se her.