Live-enkooderin asetukset, bittinopeudet ja resoluutiot

Perinteiset livestriimaustyökalumme poistuvat pian käytöstä. Kokeile uutta live‑tapahtumien hallintaa, joka kokoaa yhteen kaikki perinteiset tietokoneella käytettävät livestriimaustyökalut uusilla ja parannetuilla ominaisuuksilla varustettuna. Katso lisätietoja

On tärkeää varmistaa, että livestriimin laatu on korkea. Valitse laatu, jota voit striimata luotettavasti internetyhteydelläsi. Suosittelemme, että testaat latauksesi siirtonopeuden nopeustestillä.

Jos striimaat Live-tapahtumien hallinnan tai Striimaa nyt ‑toiminnon kautta, riittää että määrität resoluution, kuvanopeuden ja siirtonopeuden enkooderissa. YouTube tunnistaa automaattisesti enkooderin asetukset.

Jos käytät Tapahtumia, voit valita muuttuvan resoluution striimausavaimen, jolloin saat Striimaa nyt ‑toiminnon edut, tai määrittää resoluution ja kuvanopeuden manuaalisesti.

YouTube transkoodaa livestriimisi automaattisesti eri lähetysmuotoihin, jotta sitä voi katsoa eri laitteilla ja eri verkoissa.

Testaa livestriimin toimivuus ennen lähetyksen aloittamista. Testin aikana äänen ja liikkeen tulisi vastata varsinaisessa striimissä esitettävää ääntä ja liikettä. Seuraa tapahtuman aikana striimin tilaa ja tarkista viestit.

Huom. Lyhyen viiveen optimointi ei ole käytettävissä 4K- ja 2160-resoluutioissa. Kaikki striimit optimoidaan normaalille viiveelle.

Vaihteleva bittinopeus omilla striimausavaimilla Live-tapahtumien hallinnassa

Jos käytät omia striimausavaimia, voit antaa enkooderin määrittää resoluution valitsemalla Vaihteleva bittinopeus. Voit myös valita resoluution manuaalisesti.

4K/2160p kuvanopeudella 60 fps

• Kun ajastat tapahtumia, muista valita 60 fps ‑valintaruutu Tuloasetukset-välilehdellä, jos et käytä muuttuvan resoluution striimausavainta. Striimaa nyt ‑toiminto tunnistaa automaattisesti kuvanopeuden ja resoluution.
  • Resoluutio: 3 840 x 2 160
  • Videon siirtonopeusväli: 20 000 – 51 000 kb/s

4K/2160p kuvanopeudella 30 fps

• Resoluutio: 3 840 x 2 160
  • Videon siirtonopeusväli: 13 000 – 34 000 kb/s
1440p kuvanopeudella 60 fps
  • Kun ajastat tapahtumia, muista valita 60 fps ‑valintaruutu Tuloasetukset-välilehdellä, jos et käytä muuttuvan resoluution striimausavainta. Striimaa nyt ‑toiminto tunnistaa automaattisesti kuvanopeuden ja resoluution.
  • Resoluutio: 2 560 x 1 440
  • Videon siirtonopeusväli: 9 000 – 18 000 kb/s
1440p kuvanopeudella 30 fps
  • Resoluutio: 2 560 x 1 440
  • Videon siirtonopeusväli: 6 000 – 13 000 kb/s
1080p kuvanopeudella 60 fps
  • Kun ajastat tapahtumia, muista valita 60 fps ‑valintaruutu Tuloasetukset-välilehdellä, jos et käytä muuttuvan resoluution striimausavainta. Striimaa nyt ‑toiminto tunnistaa automaattisesti kuvanopeuden ja resoluution.
  • Resoluutio: 1 920 x 1 080
  • Videon siirtonopeusväli: 4 500 – 9 000 kb/s
1080p
  • Resoluutio: 1 920 x 1 080
  • Videon siirtonopeusväli: 3 000 – 6 000 kb/s
720p kuvanopeudella 60 fps
  • Kun ajastat tapahtumia, muista valita 60 fps ‑valintaruutu Tuloasetukset-välilehdellä, jos et käytä muuttuvan resoluution striimausavainta. Striimaa nyt ‑toiminto tunnistaa automaattisesti kuvanopeuden ja resoluution.
  • Resoluutio: 1 280 x 720
  • Videon siirtonopeusväli: 2 250 – 6 000 kb/s
720p
  • Resoluutio: 1 280 x 720
  • Videon siirtonopeusväli: 1 500 – 4 000 kb/s
480p
  • Resoluutio: 854 x 480
  • Videon siirtonopeusväli: 500 – 2 000 kb/s
360p
  • Resoluutio: 640 x 360
  • Videon siirtonopeusväli: 400 – 1 000 kb/s
240p
  • Resoluutio: 426 x 240
  • Videon siirtonopeusväli: 300–700 kb/s

Enkooderin asetukset

Protokolla: RTMP Streaming
Videokoodekki: H.264, 4.1 enintään tarkkuudelle 1080p kuvanopeudella 30 fps
  H.264, 4.2 tarkkuudelle 1080p kuvanopeudella 60 fps
  H.264, 5.0 tarkkuudelle 1440p kuvanopeudella 30 fps
  H.264, 5.1 tarkkuudelle 1440p kuvanopeudella 60 fps
  H.264, 5.1 tarkkuudelle 2160p kuvanopeudella 30 fps
  H.264, 5.2 tarkkuudelle 2160p kuvanopeudella 60 fps
Kuvanopeus: enintään 60 fps
Keyframe-taajuus:

Suositus: 2 sekuntia

Enintään: 4 sekuntia

Äänikoodekki: AAC tai MP3
Bittinopeuden koodaus: CBR

Suositellut lisäasetukset

Kuvapisteen kuvasuhde: Neliö
Kuvatyypit: Progressiivinen, 2 B-ruutua, 1 viiteruutu
Entropiakoodaus: CABAC
Äänen näytteenottotaajuus: 44,1 kHz
Äänen bittinopeus: 128 kb/s, stereo

HTML5-striimaus: Monet selaimet tukevat HTML5:ttä ja joko H.264-videopakkausta tai WebM-muotoa.
Live-lähetykset ovat automaattisesti saatavilla pelikonsolien ja mobiililaitteiden YouTube-sovelluksella ja osoitteessa m.youtube.com.
Etsitkö tietoa 360 asteen livestriimauksen teknisistä tiedoista? Klikkaa tätä.