Triar la configuració del codificador, les taxes de bits i les resolucions per a les reproduccions en directe

És important que t'asseguris que la teva transmissió en directe sigui d'alta qualitat. Basant-te en la teva connexió a Internet, assegura't de triar una qualitat que garanteixi una transmissió fiable. Et recomanem que executis una prova de velocitat per comprovar quina taxa de bits de pujada tens.

Si transmets des de la Sala de control en directe, només cal que especifiquis la resolució, els fotogrames per segon i la taxa de bits al codificador. YouTube detectarà automàticament la configuració del codificador que hagis triat.

YouTube transcodificarà automàticament la teva transmissió en directe per crear molts formats de sortida diferents. Així tots els espectadors podran mirar-la des de qualsevol dispositiu o xarxa.

Assegura't de provar la transmissió en directe abans d'iniciar-la. Quan facis les proves, inclou al vídeo àudio i moviment similars als que tindrà la transmissió en directe. Durant l'esdeveniment, supervisa l'estat de la transmissió i revisa els missatges.

Nota: l'opció de millora per a latència baixa no està disponible per a les reproduccions en 4K/2160. Totes les transmissions s'optimitzaran per garantir-ne la qualitat i s'establiran en la latència normal.

Transmissió en directe mitjançant codificador: aspectes bàsics sobre com pots configurar i utilitzar un codificador

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Detecció de la resolució de la transmissió amb les claus de transmissió personalitzades a la Sala de control en directe

De manera predeterminada (opció recomanada), YouTube detectarà automàticament la resolució i els fotogrames per segon. Si vols seleccionar una resolució manualment, crea una clau personalitzada i tria "Activa la configuració manual" a "Resolució de la transmissió".

Els intervals de configuració de la taxa de bits recomanats es basen en el còdec d'ingesta de vídeo, en la resolució de la ingesta de vídeo i en els fotogrames per segon.

Resolució de la ingesta / fotogrames per segon

Configuració de la taxa de bits mínima (Mbps) AV1 i H.265

Configuració de la taxa de bits màxima (Mbps) AV1 i H.265

Configuració de la taxa de bits recomanada (Mbps) H.264

4K/2160p a 60 FPS

10 Mbps

40 Mbps

35 Mbps

4K/2160p a 30 FPS

8 Mbps

35 Mbps

30 Mbps

1440p a 60 FPS

6 Mbps

30 Mbps

24 Mbps

1440p a 30 FPS

5 Mbps

25 Mbps

15 Mbps

1080p a 60 FPS

4 Mbps

10 Mbps

12 Mbps

1080p a 30 FPS

3 Mbps

8 Mbps

10 Mbps

720p a 60 FPS

3 Mbps

8 Mbps

6 Mbps

240p-720p a 30 FPS

3 Mbps

8 Mbps

4 Mbps

Configuració del codificador

Protocol: Transmissió RTMP/RTMPS
Còdec de vídeo: H.264
H.265 (HEVC)
AV1
Fotogrames per segon: 60 FPS com a màxim
Freqüència de fotogrames clau:

La durada recomanada és 2 segons

No ha de superar els 4 segons

Còdec d'àudio:

AAC o MP3

(L'àudio de so envoltant 5.1 només s'admet per a AAC a RTMP/RTMPS)

Codificació de la taxa de bits: CBR

Configuració avançada recomanada

Relació d'aspecte de píxel: Quadrat
Tipus de fotogrames: Escaneig progressiu, 2 fotogrames B i 1 fotograma de referència
Programació d'entropia: CABAC
Freqüència de mostratge de l'àudio: 44,1 kHz per a àudio estèreo i 48 kHz per a so envoltant 5.1
Taxa de bits d'àudio: 128 Kbps per a estèreo o 384 Kbps per a so envoltant 5.1
Espai de color: Rec. 709 per a SDR
Còdec de vídeo HDR: H.265 (HEVC)
AV1 no és compatible amb HDR
Profunditat de bits: 8 bits per a SDR
10 bits per a HDR
Requadres: Un mínim de dues columnes de requadres per a transmissions codificades amb AV1 amb una resolució de 3840 x 2160 o més.
Notes:
  • Et recomanem que transmetis contingut en directe a YouTube Live amb RTMPS, una extensió segura del popular protocol RTMP de vídeo en estríming. Les teves dades s'encriptaran abans d'arribar als servidors de Google i un cop ja hi siguin perquè ningú pugui interceptar la teva comunicació amb el servei. Obtén més informació.
  • Si vols transmetre contingut en directe en HDR, et recomanem que utilitzis H.265 en lloc d'RTMP(S). Si el teu codificador encara no admet aquestes funcions amb RTMP, et recomanem que facis servir HLS (HTTP Live Streaming). Obtén més informació.
  • Les transmissions en directe estan disponibles automàticament en videoconsoles i dispositius mòbils a través de l'aplicació YouTube i m.youtube.com.
  • Si vols saber les especificacions de l'estríming en directe en 360 graus, consulta aquest enllaç.