Livestriimin luominen Creator Studion perinteisessä versiossa

Our Classic live streaming tools are going away soon. You can try the new Live Control Room, which combines our classic desktop streaming tools with new and improved features. Learn more

Creator Studion perinteisessä versiossa on edelleen useita tapoja livestriimin luomiseen. Jos et pysty seuraamaan näitä ohjeita, käytät luultavasti Live-tapahtumien hallintaa, joka on uusi tapa striimata YouTubessa.

Striimaa nyt

Striimaa nyt ‑toiminnolla striimin voi aloittaa helposti. YouTube tunnistaa automaattisesti striimin resoluution ja kuvanopeuden.

Kun lähetys on käynnissä, striimi koodataan matalimmille tarkkuuksille. Kaikki fanisi voivat siis seurata lähetystä internetyhteyden laadusta riippumatta.

Livestriimin käynnistäminen saman tien:

1. Lataa enkooderi ja määritä se käyttämällä striimin nimeä / striimausavainta ja palvelimen URL-osoitetta. Katso lisätietoja enkoodereista.
  2. Lisää nimi ja kuvaus PERUSTIEDOT-välilehdelle. Voit myös lisätä tapahtumalle oman pikkukuvan.
  3. Ajoita striimi halutessasi.
  4. Jos lähetys liittyy peleihin, mainitse pelin nimi, jotta striimi löytyy helpommin.
  5. Valitse tietosuoja-asetus: Julkinen, Piilotettu tai Yksityinen.
  6. Valitse STREAM-ASETUKSET-välilehdellä Lyhyt viive tai Korkein laatu. Lyhyt viive tarkoittaa lähes reaaliaikaista lähetystä. Korkein laatu puolestaan varmistaa, että striimi näkyy katsojille mahdollisimman korkealaatuisena.
  7. Jos sinulla on oikeudet vain live-esitykseen, valitse valintaruutu Tee arkistosta yksityinen lopetuksen yhteydessä. Tämä asetus poistaa arkistoidun live-tapahtuman hakuindeksistä. Linkin voi kuitenkin yhä jakaa ja upottaa. Asetus astuu voimaan heti live-tapahtuman päättymisen jälkeen.

Toiminnot striimin aikana:

Kommunikoi yleisösi kanssa live-chatissa.

• Jaa linkki sosiaalisiin medioihin jakotyökalullamme.
  • Seuraa analyysitietoja reaaliajassa.
  • Seuraa striimiä soittimessa, yläreunan tilapalkissa ja Striimin kunto ‑välilehdellä.

Toiminnot striimin päätyttyä:

• Striimi pysäytetään, kun lopetat sisällön lähettämisen enkooderista.
  • Enintään 12 tunnin tapahtumat arkistoidaan automaattisesti, ja ne ovat myöhemmin saatavilla videonhallintaohjelmassa. Suosittelemme tallentamaan kopion paikalliseen arkistoon.
Tapahtumat

Tapahtumatoiminnolla voit hallinnoida striimiäsi tehokkaammin. Voit valita tietosuoja-asetukset, määrittää aloitusajan, ottaa käyttöön varastriimin, luoda useita livetapahtumia ja striimata ne kaikki samanaikaisesti.

1. Avaa CREATOR STUDIO, valitse STRIIMAUS ja sitten Tapahtumat.
  2. Klikkaa oikealla olevaa kohtaa Uusi live-tapahtuma.
  3. Täytä Perustiedot-välilehden tiedot:
    • Lisää otsikko, kuvaus ja tagit.
    • Aseta aloitus- ja lopetusajat.
    • Tietosuoja-asetukset: Vain julkiset tapahtumat näkyvät kanavallasi, hakutuloksissa ja mainoskampanjoissa. Jos haluat testata tapahtumia, määritä tietosuoja-asetukseksi Piilotettu tai Yksityinen.
  4. Valitse Nopea aloittaaksesi Hangouts on Airin. Määritä mukautetut enkooderit ja valinnat valitsemalla Muokattu.

Tiedot ja asetukset ‑välilehti ei tällä hetkellä ole käytettävissä puhelimilla ja tableteilla.

YouTube Live tukee useita samanaikaisia striimejä. Kunkin luomasi striimin myötä myös enkoodaus- ja verkkoresursseja on lisättävä vastaavasti. Esimerkiksi kolme samanaikaista livestriimiä vaatii kolminkertaisen määrän enkoodereita ja kaistanleveyttä. Muista, että jokainen livestriimi on myös aloitettava ja lopetettava erikseen.

Lisäasetukset
Siirry Lisäasetukset-välilehdelle.
  • Live-chat ja vastaukset: Voit valvoa live-chat-keskustelua. Katsojien kommentit on rajoitettu enintään kolmeen kommenttiin 30 sekunnin kuluessa, eivätkä kommentit voi sisältää erikoismerkkejä, URL-osoitteita tai HTML-tunnisteita. Kommenttimoduuli ei seuraa upotettuja soittimia.
  • Jakeluvalinnat: Ota käyttöön upottaminen ja tilaajailmoitukset tai poista ne käytöstä.
  • Tallennus: Yli 8 tuntia kestäviä tapahtumia ei välttämättä tallenneta. Suosittelemme tallentamaan kopion paikalliseen arkistoon.
  • DVR: Keskeytä tapahtuma tai siirry taaksepäin tapahtumassa tai palaa live-lähetykseen. DVR näyttää joko edelliset 4 tuntia kuvanopeudella 30 kuvaa/s tai edelliset 2 tuntia nopeudella 60 kuvaa/s ja lyhyellä viiveellä.
  • Lähetysviive: Määritä julkiseen striimiin 30 tai 60 sekunnin lähetysviive. Vaikka viivettä ei ole määritetty, esikatselusoittimen näkymä on noin 15 sekuntia todellisia tapahtumia jäljessä.
  • Mainosta tapahtumaa faneillesi sisältösuosituksilla.
Kaupallistaminen ja sisältö, josta on tehty vaatimuksia
Avaa Kaupallistaminen-välilehti.
  • Tee videosta vaatimus: Ota käyttöön seuranta-, esto- tai kaupallistamiskäytäntö.
  • Kaupallistaminen: Ota mainokset käyttöön ja määritä manuaalisesti lisättyjen videoon sisältyvien mainosten kohdat.
  • Avaa Tuloasetukset-välilehti klikkaamalla sinistä Luo tapahtuma ‑painiketta.

Tällä hetkellä mobiili- ja Chromecast-laitteet sekä pelikonsolit tukevat live-tapahtumia.

Verkkokamera

Verkkokameran avulla voit helposti striimata tietokoneella ilman koodausohjelmistoa.

YouTube Liven vaatimukset

Varmista, että kanavasi on vahvistettu ja ettet ole saanut livestriimausrajoituksia edellisen 90 päivän aikana. Verkkokameran on oltava yhteensopiva Chromen version 60 ja sitä uudempien ja Firefoxin version 53 ja sitä uudempien kanssa.

YouTube Liven käyttöönotto ensimmäistä kertaa

1. Siirry osoitteeseen youtube.com/webcam.
  2. Vahvista kanavasi tarvittaessa.
  3. Anna Chromessa tai Firefoxissa YouTube-sovellukselle lupa käyttää kameraa ja mikrofonia.
  4. [Firefox-käyttäjät] Valitse Muista valinta.
  5. Anna sisällönkuvaustiedot ja lisää pikkukuva.
  6. Valitse ALOITA LIVE-LÄHETYS.

Verkkokamerastriimin luominen

1. Siirry osoitteeseen youtube.com/webcam.
  2. Kirjoita nimi.
    1. Valinnainen – valitse tietosuoja-asetus.
    2. Valinnainen – lisää kuvaus tai valitse kamera ja mikrofoni.
    3. Valinnainen – valitse LISÄASETUKSET:
  3. Valitse SEURAAVA.
  4. Kamerasi ottaa pikkukuvan.
    1. Valinnainen – ota pikkukuva uudelleen tai lataa muokattu pikkukuva.
    2. Valinnainen – jaa striimisi sosiaalisessa mediassa.
  5. Valitse ALOITA SUORA LÄHETYS.

Live-chat verkkokamerastriimissä

Verkkokamerastriimiin lähetettyjä chat-viestejä voi valvoa samoin kuin tavallisia chat-viestejä. Voit nimetä valvojia, estää roskasisältöä, sanoja ja käyttäjiä sekä poistaa chat-viestejä. Lue lisää live-chatin määrityksistä.

Striimauksen ajastus verkkokameralla

1. Siirry osoitteeseen youtube.com/webcam.
  2. Kirjoita nimi.
  3. Valitse tietosuoja-asetus.
  4. Valitse asetukseksi Ajasta myöhemmäksi.
  5. Valitse livestriimin päivämäärä ja kellonaika.
  6. Valitse Seuraava. Kamerasi ottaa pikkukuvan.
  7. Valinnainen: Jaa livestriimisi sosiaalisessa mediassa.
  8. Valitse Valmis.