Striimin luominen

Striimin aloittamiseen on YouTubessa kolme tapaa: Striimaa nyt, Tapahtumat ja mobiililaite.

Striimaa nyt

Striimaa nyt ‑toiminnolla striimin voi aloittaa helposti. YouTube tunnistaa automaattisesti striimin resoluution ja kuvanopeuden.

Kun lähetys on käynnissä, striimi koodataan matalimmille tarkkuuksille. Kaikki fanisi voivat siis seurata lähetystä internetyhteyden laadusta riippumatta.

Live-lähetyksen käynnistäminen saman tien:

1. Lataa enkooderi ja määritä se käyttämällä striimin nimeä/avainta ja palvelimen URL-osoitetta. Lue lisää enkoodereista.

2. Lisää nimi ja kuvaus PERUSTIEDOT-välilehdelle. Voit myös lisätä tapahtumalle oman pikkukuvan.

3. Valinnainen: Ajoita seuraava striimisi.

4. Jos lähetys liittyy peleihin, mainitse pelin nimi, jotta striimi löytyy helpommin.

5. Valitse tietosuoja-asetus: Julkinen, Piilotettu tai Yksityinen.

6. Valitse STREAM-ASETUKSET-välilehdellä Lyhyt viive tai Korkein laatu. Lyhyt viive tarkoittaa lähes reaaliaikaista lähetystä. Korkein laatu puolestaan varmistaa, että striimi näkyy katsojille mahdollisimman korkealaatuisena.

7. Jos sinulla on oikeudet vain live-esitykseen, valitse valintaruutu Tee arkistosta yksityinen lopetuksen yhteydessä. Tämä asetus poistaa arkistoidun live-tapahtuman hakuindeksistä. Linkin voi kuitenkin yhä jakaa ja upottaa. Asetus astuu voimaan heti live-tapahtuman päättymisen jälkeen.

Toiminnot striimin aikana:

Ole vuorovaikutuksessa yleisösi kanssa live-chatissa.

• Jaa linkki sosiaalisiin medioihin yksinkertaisella jakotyökalullamme.
  • Seuraa analyysitietoja reaaliajassa.
  • Seuraa striimiä soittimessa, yläreunan tilapalkissa ja Striimin kunto ‑välilehdellä.

Toiminnot striimin päätyttyä:

• Striimi pysäytetään, kun lopetat sisällön lähettämisen.
  • Tapahtumasta arkistoidaan automaattisesti enintään 12 tunnin mittainen tallennus, joka on saatavilla videonhallintaohjelmassa. Suosittelemme tallentamaan kopion paikalliseen arkistoon. Muista, että YouTuben videonmuokkausohjelman toimintoja ei tällä hetkellä voi käyttää yli tunnin mittaisissa videoissa.
Tapahtumat

Tapahtumatoiminnolla voit hallita striimiäsi tehokkaammin. Voit valita tietosuoja-asetukset, määrittää aloitusajan, ottaa käyttöön varastriimin, luoda useita live-tapahtumia ja suoratoistaa ne kaikki samanaikaisesti.

1. Valitse videonhallintaohjelmasta Tapahtumat.
  2. Klikkaa oikealla olevaa kohtaa Uusi live-tapahtuma
  3. Täytä Perustiedot-välilehden tiedot:
    • Lisää otsikko, kuvaus ja tagit.
    • Aseta aloitus- ja lopetusajat.
    • Tietosuoja-asetukset: Vain julkiset tapahtumat näkyvät kanavallasi, hakutuloksissa ja mainoskampanjoissa. Jos haluat testata tapahtumia, määritä tietosuoja-asetukseksi Piilotettu tai Yksityinen.
  4. Aloita Hangouts on Air ‑lähetys valitsemalla Nopea. Määritä mukautetut enkooderit ja valinnat valitsemalla Muokattu.

Tiedot ja asetukset ‑välilehti ei tällä hetkellä ole käytettävissä puhelimilla ja tableteilla.

YouTube Live tukee useita samanaikaisia striimejä. Kunkin luomasi striimin myötä myös enkoodaus- ja verkkoresursseja on lisättävä vastaavasti. Esimerkiksi kolme samanaikaista livestreamia vaatii kolminkertaisen määrän enkoodereita ja kaistanleveyttä. Muista, että jokainen striimi on myös aloitettava ja lopetettava erikseen.

Lisäasetukset
Siiirry Lisäasetukset-välilehdelle.
  • Live-chat ja vastaukset: Voit valvoa keskustelua. Katsojien kommentit on rajoitettu enintään kolmeen kommenttiin 30 sekunnin kuluessa, eivätkä kommentit voi sisältää erikoismerkkejä, URL-osoitteita tai HTML-tunnisteita. Kommenttimoduuli ei seuraa upotettuja soittimia.
  • Jakeluvalinnat: Ota käyttöön upottaminen ja tilaajailmoitukset tai poista ne käytöstä.
  • Tallennus: Yli 8 tuntia kestäviä tapahtumia ei voi tallentaa. Suosittelemme tallentamaan kopion paikalliseen arkistoon. Muista myös, että YouTuben videonmuokkausohjelmassa voi käsitellä korkeintaan 3 tunnin mittaisia videoita.
  • DVR: Keskeytä tapahtuma tai siirry taaksepäin tapahtumassa tai palaa live-lähetykseen. DVR näyttää joko edelliset 4 tuntia kuvanopeudella 30 kuvaa/s tai edelliset 2 tuntia nopeudella 60 kuvaa/s ja lyhyellä viiveellä.
  • Lähetysviive: Määritä julkiseen striimiin 30 tai 60 sekunnin lähetysviive. Vaikka viivettä ei ole määritetty, esikatselusoittimen näkymä on noin 15 sekuntia todellisia tapahtumia jäljessä.
  • Mainosta tapahtumaa faneillesi sisältösuosituksilla.
Kaupallistaminen ja sisältö, josta on tehty vaatimuksia
Siirry Kaupallistaminen-välilehdelle.
  • Tee videosta vaatimus: Ota käyttöön seuranta-, esto- tai kaupallistamiskäytäntö.
  • Kaupallistaminen: Ota mainokset käyttöön ja määritä manuaalisesti lisättyjen videoon sisältyvien mainosten kohdat.
  • Avaa Tuloasetukset-välilehti klikkaamalla sinistä Luo tapahtuma ‑painiketta.

Tällä hetkellä mobiili- ja Chromecast-laitteet sekä pelikonsolit tukevat live-tapahtumia.

Mobiililaite

YouTube Live on käytettävissä laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi.

Mobiililaitteiden YouTube-sovelluksesta voi nyt lähettää suoraa striimiä. Kun mobiililaitteen striimi päättyy, se arkistoidaan kanavallesi ja voit joko muuttaa sen tietosuoja-asetusta (kuten asettaa sen yksityiseksi) tai poistaa sen arkistosta.

YouTube Live ‑vaatimukset

Varmista, että kanavasi on vahvistettu ja ettet ole saanut striimausrajoituksia edellisen 90 päivän aikana.

Huom. YouTube Liven käyttö mobiililaitteella vaatii yli 100 tilaajaa.

YouTube Liven käyttöönotto ensimmäistä kertaa

1. Lataa YouTube-sovelluksen uusin versio.
  2. Paina kamerapainiketta.
  3. Anna YouTube-sovellukselle lupa käyttää kameraa, mikrofonia ja tallennustilaa.
  4. Vahvista kanavasi tarvittaessa.
  5. Valitse ALOITA SUORA LÄHETYS.

Huom. Jos sinulla ei ole kanavaa ja yrität aloittaa suoran lähetyksen, sinua pyydetään luomaan kanava.

Mobiilistriimin luominen

1. Paina kuvauspainiketta.
  2. Valitse ALOITA SUORA LÄHETYS.
  3. Kirjoita striimille nimi ja valitse sen tietosuoja-asetus.
  4. Valinnaiset asetukset:
    • Lisää kuvaus.
    • Valitse, onko live-chat käytössä.
    • Määritä striimille ikärajoitus.
    • Kerro, jos striimissä on maksettua mainossisältöä, ja lisää maksetun mainonnan ilmoitus.
    • Valitse paluunuoli.
  5. Siirry eteenpäin ja ota striimille pikkukuva. iOS-käyttöjärjestelmässä voi myös ladata oman pikkukuvan.
  6. Valinnainen: striimaa vaakasuunnassa.
    • Käännä laitteesi vaakasuuntaan.
    • Varmista, että näytön kääntymistä ei ole poistettu käytöstä.
  7. Valinnainen: jaa striimisi valitsemalla JAA.
  8. Valitse Aloita suora lähetys.
  9. Voit lopettaa striimaamisen valitsemalla ensin LOPETA ja sitten OK. Striimi arkistoidaan kanavallesi.
  10. Voit muuttaa arkistoidun striimin tietosuoja-asetusta (kuten asettaa sen yksityiseksi) tai poistaa striimin Omat videot ‑sivulla.

Live-chat mobiililaitteissa

Mobiilistriimiin lähetettyjä chat-viestejä voi valvoa samoin kuin tavallisia chat-viestejä. Voit nimetä valvojia, estää roskasisältöä, sanoja ja käyttäjiä sekä poistaa chat-viestejä. Lue lisää live-chatin hallinnasta.