Grunnleggende om opphavsrettsadvarsler

Denne artikkelen handler om opphavsrettsadvarsler. Hvis du ser etter informasjon om advarsler for brudd på retningslinjene for brukere, som ikke er det samme som opphavsrettsadvarsler, bør du heller gå til artikkelen Grunnleggende om advarsler for brudd på retningslinjene for brukere.

Hvis du har fått en opphavsrettsadvarsel, betyr det at en opphavsrettseier har sendt oss en juridisk fjerningsforespørsel fordi du har brukt det opphavsrettsbeskyttede innholdet til vedkommende. Alle opphavsrettslige fjerningsforespørsler vi mottar, blir gjennomgått. Hvis forespørselen om fjerning er gyldig, må vi fjerne videoen din fra YouTube for å overholde loven om opphavsrett.

En video kan bare få én opphavsrettsadvarsel om gangen. Husk at videoer kan bli fjernet fra nettstedet av andre årsaker enn opphavsrett. Dessuten fører ikke Content ID-krav til advarsler.

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Dette skjer når du får en opphavsrettsadvarsel

Alle kan gjøre feil. Første gang du får en opphavsrettsadvarsel, må du fullføre Opphavsrettskolen. På Opphavsrettskolen kan skapere gjøre seg kjent med prinsippene for opphavsretten og hvordan den håndheves på YouTube. Opphavsrettskolen består av fire korte flervalgsspørsmål. Se denne videoen for å få mer informasjon om opphavsrettsreglene våre.

Tips: Se denne videoen for å få mer informasjon om opphavsrettsreglene våre.

Hvis en av de aktive direktesendingene dine fjernes av opphavsrettslige årsaker, begrenses dessuten tilgangen din til å sende direkte i 7 dager.

Dette skjer hvis du får tre opphavsrettsadvarsler:

• Kontoen din og eventuelle tilknyttede kanaler blir sagt opp.
  • Alle videoene du har lastet opp på kontoen din, blir fjernet.
  • Du mister muligheten til å opprette nye kanaler.
Utsettelsesperiode
Hvis kanalen din er med i YouTubes partnerprogram, er du kvalifisert for en 7 dagers utsettelsesperiode. Etter tre opphavsrettsadvarsler har du 7 ekstra dager på deg til å gjøre noe, før kanalen din blir deaktivert. I denne perioden kommer ikke opphavsrettsadvarslene til å utløpe, og du kan ikke laste opp nye videoer. Kanalen din blir værende på YouTube, og du kan bruke den for å prøve å få advarslene omgjort.

Hvis du sender inn innsigelser som gjør at du kommer under tre advarsler, deaktiveres ikke kanalen din mens innsigelsene er under behandling. Hvis disse innsigelsene videresendes til fordringshaveren, får du mulighet til å laste opp innhold igjen. Hvis innsigelsen løses i din favør eller fjerningen trekkes tilbake, skjer det ikke noe med kanalen din.
Slik finner du informasjon om advarselen
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innhold  på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrett.
  4. I Begrensninger-kolonnen holder du markøren over Opphavsrett.
  5. Klikk på SE DETALJER.
Slik håndterer du opphavsrettsadvarsler

Det finnes tre måter du kan håndtere en opphavsrettsadvarsel på:

1. Vent til den utløper: Opphavsrettsadvarsler utløper etter 90 dager. Hvis dette er den første advarselen du får, må du fullføre Opphavsrettskolen.
  2. Få kravet trukket tilbake: Du kan kontakte den som fremsatte kravet mot videoen din, og be vedkommende om å trekke tilbake påstanden om brudd på opphavsretten.
  3. Send inn en innsigelse: Hvis du mener videoen ble fjernet ved en feil, eller at den kvalifiserer som rimelig bruk («fair use»), kan du sende inn en innsigelse.
Beskytt kontoen din mot forsøk på nettfisking. Meldinger om opphavsrettsadvarsler på YouTube sendes bare fra no-reply@youtube.com. Finn ut mer om hvordan du beskytter kontoen din og holder deg trygg på nettet.

Finn ut mer i denne videoen

Se denne videoen fra YouTube-kanalen for skapere, som gir deg grunnleggende informasjon om opphavsrettsadvarsler.

Copyright in YouTube Studio: Addressing Copyright Claims with New Tools, Filters and More