Tekijänoikeusvaroitusten perusteet

Käsittelemme tässä tekijänoikeusvaroituksia. Jos etsit tietoa yhteisön sääntöjen rikkomisvaroituksista, jotka ovat eri asia kuin tekijänoikeusvaroitukset, tutustu yhteisön sääntöjen rikkomisvaroitusten perusteisiin.

Jos saat tekijänoikeusvaroituksen, se tarkoittaa, että videosi on poistettu YouTubesta, koska tekijänoikeuden omistaja on lähettänyt meille tarvittavat tiedot sisältävän laillisen poistopyynnön. Jos tekijänoikeuden omistaja ilmoittaa meille virallisesti, että sinulla ei ole lupaa julkaista hänen omistamaansa sisältöä sivustolla, meidän on tekijänoikeuslain mukaan poistettava latauksesi.

Muista, että videoiden poistamiseen voi olla muitakin syitä kuin tekijänoikeusrikkomukset. Content ID ‑vaatimukset eivät myöskään aiheuta varoitusta.

Varoituksen saaneen videon poistaminen ei ratkaise varoitusta. Lue alta, miten voit ratkaista tekijänoikeusvaroituksen.

Mitä tapahtuu, kun saat tekijänoikeusvaroituksen?

Virheitä tapahtuu. Tekijänoikeusvaroitus on kirjaimellisesti varoitus. Tekijänoikeusvaroitus voi kuitenkin vaikuttaa mahdollisuuteesi kaupallistaa videoita. Lisäksi jos livestriimisi tai arkistoitu striimisi poistetaan tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi, livestriimauksen käyttöä rajoitetaan 90 päiväksi.

Jos saat kolme tekijänoikeusvaroitusta:

• tilisi ja kaikki siihen liittyvät kanavat suljetaan
  • kaikki tilillesi ladatut videot poistetaan
  • et voi luoda uusia kanavia.

Armonaika

Jos kanavasi on mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, saat kolmannen tekijänoikeusvaroituksen jälkeen vielä seitsemän päivää armonaikaa, ennen kuin kanavasi suljetaan. Tänä aikana tekijänoikeusvaroituksesi eivät vanhene etkä voi ladata uusia videoita. Kanavasi säilyy kuitenkin palvelussa ja voit pyrkiä ratkaisemaan varoitukset. Jos varoituksesi ratkaistaan vaatimuksen peruutuksella tai jos lähetämme vastailmoituksesi eteenpäin ja ne hyväksytään, kanavaasi ei suljeta.
Varoitusta koskevat tiedot
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta kohdan Tekijänoikeusvaatimus yläpuolella. Löydät sen kyseisen videon vierestä Kaupallistaminen-sarakkeesta, jos se on saatavilla. Jos ei, näet tämän vaihtoehdon Näkyvyys-sarakkeessa.
  4. Klikkaa Näytä tekijänoikeusvaatimuksen tiedot.

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse Creator Studion perinteinen versio ja sitten Videonhallintaohjelma.
  3. Valitse Tekijänoikeusilmoitukset.
  4. Klikkaa videon vierestä  Video poistettu, niin näet lisätietoja poistosta.
Tekijänoikeusvaroituksen ratkaiseminen

Tekijänoikeusvaroituksen voi ratkaista kolmella tavalla:

1. Odota, että se vanhenee: Tekijänoikeusvaroitus vanhenee 90 päivässä, kunhan suoritat tekijänoikeuskoulun.
  2. Pyydä peruutusta: Voit pyytää videotasi koskevan vaatimuksen esittänyttä henkilöä peruuttamaan tekijänoikeusloukkausvaatimuksen.
  3. Lähetä vastailmoitus: Jos videosi tunnistettiin virheellisesti tekijänoikeuksia loukkaavaksi ja poistettiin erehdyksessä tai video täyttää kohtuullisen käytön edellytykset, voit lähettää vastailmoituksen.