Tekijänoikeusvaroitusten perusteet

Seuraavassa tekstissä käsittelemme tekijänoikeusvaroituksia. Jos etsit tietoa yhteisön sääntöjen rikkomisvaroituksista, jotka ovat eri asia kuin tekijänoikeusvaroitukset, tutustu yhteisön sääntöjen rikkomisvaroitusten perusteisiin.

Tekijänoikeusvaroitus tarkoittaa, että videosi on poistettu YouTubesta, koska tekijänoikeuden omistaja on lähettänyt meille tarvittavat tiedot sisältävän laillisen pyynnön poistaa video. Jos tekijänoikeuden omistaja ilmoittaa meille virallisesti, että sinulla ei ole lupaa julkaista hänen omistamaansa sisältöä sivustolla, meidän on tekijänoikeuslain mukaan poistettava latauksesi.

Muista, että videoiden poistamiseen voi olla muitakin syitä kuin tekijänoikeusrikkomukset. Content ID ‑vaatimukset eivät myöskään aiheuta varoitusta.

Varoituksen saaneen videon poistaminen ei ratkaise varoitusta. Lue alta, miten voit ratkaista tekijänoikeusvaroituksen.

Mitä tapahtuu, kun saat tekijänoikeusvaroituksen?

Virheitä sattuu. Tekijänoikeusvaroitus on kirjaimellisesti varoitus. Jos saat ensimmäisen tekijänoikeusvaroituksen, sinun on osallistuttava tekijänoikeuskouluun. Tekijänoikeuskoulun suorittamalla ymmärrät tekijänoikeudet ja miten ne toimivat YouTubessa.

Tekijänoikeusvaroitus voi kuitenkin vaikuttaa mahdollisuuteesi kaupallistaa video. Lisäksi jos livestriimisi poistetaan tekijänoikeusrikkomusten vuoksi, livestriimauksen käyttöä rajoitetaan 90 päivää.

Jos saat kolme tekijänoikeusvaroitusta:

• tilisi ja kaikki siihen liittyvät kanavat suljetaan
  • kaikki tilillesi ladatut videot poistetaan
  • et voi luoda uusia kanavia.
Armonaika
Jos kanavasi on mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, saat kolmannen tekijänoikeusvaroituksen jälkeen vielä seitsemän päivää armonaikaa, ennen kuin kanavasi suljetaan. Tänä aikana tekijänoikeusvaroituksesi eivät vanhene etkä voi ladata uusia videoita. Kanavasi säilyy kuitenkin palvelussa ja voit pyrkiä ratkaisemaan varoitukset. Jos varoituksesi ratkaistaan vaatimuksen peruutuksella tai jos lähetämme vastailmoituksesi eteenpäin ja ne hyväksytään, kanavaasi ei suljeta.
Näin saat tietoa varoituksestasi:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Etsi kyseinen video ja valitse Rajoitukset-sarakkeesta Tekijänoikeusvaatimus.
  4. Klikkaa Näytä tekijänoikeusvaatimuksen tiedot.

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa tilikuvaketta .
  3. Valitse Creator Studio.
  4. Valitse vasemmalta Videonhallintaohjelma.
  5. Valitse Tekijänoikeusilmoitukset.
  6. Saat lisätietoja poistosta valitsemalla videon vierestä Tekijänoikeusvaroitus.
Tekijänoikeusvaroituksen ratkaiseminen

Tekijänoikeusvaroituksen voi ratkaista kolmella tavalla:

1. Odota, että se vanhenee: Tekijänoikeusvaroitus vanhenee 90 päivässä. Jos kyseessä on ensimmäinen varoituksesi, sinun on suoritettava tekijänoikeuskoulu.
  2. Pyydä peruutusta: Voit pyytää videotasi koskevan vaatimuksen esittänyttä henkilöä peruuttamaan tekijänoikeusloukkausvaatimuksen.
  3. Lähetä vastailmoitus: Jos videosi poistettiin erehdyksessä, koska se tunnistettiin virheellisesti tekijänoikeuksia loukkaavaksi, tai jos se täyttää kohtuullisen käytön edellytykset, voit lähettää vastailmoituksen.