Tekijänoikeusvaroitusten perusteet

Seuraavassa tekstissä käsittelemme tekijänoikeusvaroituksia. Jos etsit tietoa yhteisösääntöjen rikkomisesta annetuista varoituksista, jotka ovat eri asia kuin tekijänoikeusvaroitukset, tutustu yhteisösääntöjen rikkomisesta annettujen varoitusten perusteisiin.

Jos saat tekijänoikeusvaroituksen, tekijänoikeuden omistaja on lähettänyt tekijänoikeuspoistopyynnön, koska olet käyttänyt hänen tekijänoikeuksilla suojattua sisältöään. Jos toteamme tekijänoikeuspoistopyynnön aiheelliseksi, poistamme videosi YouTubesta tekijänoikeuslain mukaisesti.

Video voi saada kerrallaan vain yhden tekijänoikeusvaroituksen. Muista, että videoiden poistamiseen voi olla muitakin syitä kuin tekijänoikeusrikkomukset. Content ID ‑vaatimukset eivät myöskään aiheuta varoitusta.

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Mitä tapahtuu, kun saat tekijänoikeusvaroituksen?

Virheitä sattuu. Jos saat ensimmäisen tekijänoikeusvaroituksen, sinun on osallistuttava Tekijänoikeuskouluun. Tekijänoikeuskoulussa sisällöntuottajat oppivat ymmärtämään tekijänoikeuksien periaatteita ja niiden valvontaa YouTubessa. Tekijänoikeuskoulu sisältää neljä lyhyttä monivalintakysymystä. Katso tämä video, niin saat lisätietoja tekijänoikeuskäytännöistämme.

Vinkki: Katso tämä video, niin saat lisätietoja tekijänoikeuskäytännöistämme.

Jos livestriimisi poistetaan tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi, striimausta rajoitetaan seitsemäksi päiväksi.

Jos saat kolme tekijänoikeusvaroitusta

• tilisi ja kaikki siihen liittyvät kanavat suljetaan
  • kaikki tilillesi ladatut videot poistetaan
  • et voi luoda uusia kanavia.
Armonaika
Jos kanavasi kuuluu YouTube-kumppaniohjelmaan, olet oikeutettu seitsemän päivän armonaikaan. Kolmannen tekijänoikeusvaroituksen jälkeen sinulla on vielä seitsemän päivää aikaa toimia, ennen kuin kanavasi poistetaan käytöstä. Tänä aikana tekijänoikeusvaroitukset eivät vanhene etkä voi ladata uusia videoita. Kanavasi pysyy palvelussa ja voit käyttää sitä varoitusten ratkaisemiseen.

Jos lähetät vastailmoituksia, joiden perusteella varoitusten määrä laskee alle kolmeen, kanavaasi ei poisteta käytöstä ennen kuin vastailmoitukset on käsitelty. Jos nämä vastailmoitukset välitetään tekijänoikeusvaatimuksen tekijälle, latausoikeutesi palautetaan. Jos vastailmoitus ratkaistaan eduksesi tai poisto perutaan, kanavasi jää ennalleen.
Näin saat tietoa varoituksesta:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeudet.
  4. Vie hiiren osoitin Rajoitukset-sarakkeen Tekijänoikeudet-kohdan päälle.
  5. Klikkaa NÄYTÄ TIEDOT.
Tekijänoikeusvaroituksen ratkaiseminen

Tekijänoikeusvaroituksen voi ratkaista kolmella tavalla:

1. Odota, että se vanhenee: Tekijänoikeusvaroitus vanhenee 90 päivän kuluttua. Jos kyseessä on ensimmäinen varoituksesi, sinun on suoritettava Tekijänoikeuskoulu.
  2. Pyydä perumista: Voit pyytää videotasi koskevan vaatimuksen esittänyttä henkilöä perumaan tekijänoikeusloukkausvaatimuksen.
  3. Lähetä vastailmoitus: Jos videosi on poistettu mielestäsi virheellisesti tai se täyttää kohtuullisen käytön edellytykset, voit lähettää vastailmoituksen.
Suojaa tilisi tietojenkalasteluyrityksiltä. Lähetämme ilmoituksia tekijänoikeusvaroituksista vain osoitteesta no-reply@youtube.com. Lue lisää tilin suojaamisesta ja verkkoturvallisuudesta.

Lisätietoa

Seuraavassa YouTube Creators ‑kanavan videossa käydään läpi tekijänoikeusvaroitusten perusasioita.

Copyright in YouTube Studio: Addressing Copyright Claims with New Tools, Filters and More