Grundlæggende oplysninger om strafklip for at krænke ophavsretten

Dette indhold omhandler strafklip for at krænke ophavsretten. Hvis du vil vide mere om strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet, der adskiller sig fra strafklip for at krænke ophavsretten, kan du læse vores grundlæggende oplysninger om strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet.

Hvis du får et strafklip for at krænke ophavsretten, betyder det, at en ophavsretsejer har indsendt en fuldstændig og gyldig retslig anmodning om fjernelse for brug af vedkommendes ophavsretsligt beskyttede indhold. Når vi modtager denne type notifikation, fjerner vi din video i overensstemmelse med loven om ophavsret.

En video kan kun have ét strafklip for at krænke ophavsretten ad gangen. Vær opmærksom på, at videoer kan blive fjernet fra websitet af andre årsager end ophavsret. Content ID-krav resulterer i øvrigt ikke i et strafklip.

Hvis du sletter en video med et strafklip, bliver strafklippet på din konto ikke fjernet. Få flere oplysninger nedenfor om, hvordan man fjerner et strafklip for at krænke ophavsretten.

Hvad sker der, når du får et strafklip for at krænke ophavsretten?

Vi begår alle sammen fejl. Når du får et strafklip for at krænke ophavsretten, er det ment som en advarsel. Første gang du får et strafklip for at krænke ophavsretten, skal du fuldføre Skole om ophavsret. Skole om ophavsret hjælper youtubere med at forstå ophavsret, og hvordan den håndhæves på YouTube.

Strafklip for at krænke ophavsretten kan påvirke din mulighed for indtægtsgenerering. Hvis din aktive livestream fjernes af ophavsretslige grunde, bliver din adgang til livestreaming desuden begrænset i 7 dage.

Hvis du får 3 strafklip for at krænke ophavsretten:

• Din konto og samtlige tilknyttede kanaler bliver lukket.
  • Alle de videoer, der er uploadet til din konto, bliver fjernet.
  • Du kan ikke oprette nye kanaler.
Henstandsperiode
Hvis din kanal er med i YouTubes partnerprogram, er du kvalificeret til en henstandsperiode på 7 dage. Efter 3 strafklip har du yderligere 7 dage til at foretage dig noget, før din kanal deaktiveres. I løbet af denne periode vil dine strafklip for at krænke ophavsretten ikke udløbe, og du kan ikke uploade nye videoer. Din kanal vil fortsat være live, og du vil have adgang til den, så du kan finde en løsning på dine strafklip. Hvis du gør indsigelse, deaktiveres din kanal ikke, mens indsigelsen er under behandling. Hvis indsigelsen tages til følge, eller kravet trækkes tilbage, påvirkes din kanal ikke.
Sådan får du oplysninger om dit strafklip
  1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indhold i menuen til venstre.
  3. Filtrér efter Ophavsretskrav.
  4. Hold markøren over teksten "Ophavsretskrav" i kolonnen Begrænsninger, og klik på SE FÅ FLERE OPLYSNINGER.
Fjern et strafklip for at krænke ophavsretten

Der er tre måder, hvorpå du kan fjerne et strafklip for at krænke ophavsretten:

1. Vent på, at det udløber: Strafklip for at krænke ophavsretten udløber efter 90 dage. Hvis det er dit første strafklip, skal du fuldføre Skole om ophavsret.
  2. Få en tilbagetrækning: Du kan kontakte klageren og bede vedkommende om at tilbagetrække sin klage over krænkelse af ophavsret.
  3. Indsend en indsigelse: Hvis du mener, at din video er blevet fjernet ved en fejl eller kan betegnes som rimelig brug, kan du indsende en indsigelse.

Se med her for at få flere oplysninger

Se den følgende video fra YouTube Creators-kanalen, hvor du får grundlæggende oplysninger om strafklip for at krænke ophavsretten.

Copyright in YouTube Studio: Addressing Copyright Claims with New Tools, Filters and More