Grundlæggende oplysninger om strafklip for at krænke ophavsretten

Dette indhold omhandler strafklip for at krænke ophavsretten. Hvis du vil vide mere om strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet, der adskiller sig fra strafklip for at krænke ophavsretten, kan du læse vores grundlæggende oplysninger om strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet.

Hvis du får et strafklip for at krænke ophavsretten, betyder det, at en ophavsretsindehaver har indsendt en juridisk anmodning om fjernelse på grund af ophavsret for brug af vedkommendes ophavsretsligt beskyttede indhold. Når en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret indsendes til os, gennemgår vi den. Hvis anmodningen om fjernelse er gyldig, skal vi fjerne din video fra YouTube i overensstemmelse med loven om ophavsret.

En video kan kun have ét strafklip for at krænke ophavsretten ad gangen. Vær opmærksom på, at videoer kan blive fjernet fra websitet af andre årsager end ophavsret. Content ID-krav resulterer i øvrigt ikke i et strafklip.

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.

Hvad sker der, når du får et strafklip for at krænke ophavsretten?

Vi begår alle sammen fejl. Første gang du får et strafklip for at krænke ophavsretten, skal du fuldføre Skole om ophavsret. Skole om ophavsret hjælper youtubere med at forstå ophavsret, og hvordan den håndhæves på YouTube. Skole om ophavsret består af fire korte spørgsmål med flere svarmuligheder. Se denne video for at få flere oplysninger om vores politikker om ophavsret.

Tip! Se denne video for at få flere oplysninger om vores politikker om ophavsret.

Hvis din aktive livestream fjernes af ophavsretslige grunde, bliver din adgang til livestreaming desuden begrænset i 7 dage.

Hvis du får 3 strafklip for at krænke ophavsretten:

• Din konto og samtlige tilknyttede kanaler bliver lukket.
  • Alle de videoer, der er uploadet til din konto, bliver fjernet.
  • Du kan ikke oprette nye kanaler.
Henstandsperiode
Hvis din kanal er med i YouTubes partnerprogram, er du kvalificeret til en henstandsperiode på 7 dage. Efter 3 strafklip har du yderligere 7 dage til at foretage dig noget, før din kanal deaktiveres. I løbet af denne periode vil dine strafklip for at krænke ophavsretten ikke udløbe, og du kan ikke uploade nye videoer. Din kanal vil fortsat være live, og du vil have adgang til den, så du kan finde en løsning på dine strafklip.

Hvis du indsender indsigelser, der kan få antallet af dine strafklip under 3, deaktiveres din kanal ikke, før indsigelserne er blevet behandlet. Hvis disse indsigelser videresendes til klageren, vil din mulighed for at uploade indhold blive genoprettet. Hvis indsigelsen tages til følge, eller fjernelsen trækkes tilbage, påvirkes din kanal ikke.
Sådan får du oplysninger om dit strafklip
  1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indhold i menuen til venstre.
  3. Klik på filterbjælken og så Ophavsret.
  4. I kolonnen Begrænsninger skal du holde markøren over Ophavsret.
  5. Klik på SE INFO.
Fjern et strafklip for at krænke ophavsretten

Der er tre måder, hvorpå du kan fjerne et strafklip for at krænke ophavsretten:

1. Vent på, at det udløber: Strafklip for at krænke ophavsretten udløber efter 90 dage. Hvis det er dit første strafklip, skal du fuldføre Skole om ophavsret.
  2. Få en tilbagetrækning: Du kan kontakte klageren og bede vedkommende om at tilbagetrække sin klage over krænkelse af ophavsret.
  3. Indsend en indsigelse: Hvis du mener, at din video er blevet fjernet ved en fejl eller kan betegnes som fair use, kan du indsende en indsigelse.
Beskyt din konto mod forsøg på phishing. Vi sender kun notifikationer om strafklip for at krænke ophavsretten på YouTube fra no-reply@youtube.com. Få flere oplysninger om, hvordan du beskytter din konto og færdes sikkert på nettet.

Se med her for at få flere oplysninger

Se den følgende video fra YouTube Creators-kanalen, hvor du får grundlæggende oplysninger om strafklip for at krænke ophavsretten.

Copyright in YouTube Studio: Addressing Copyright Claims with New Tools, Filters and More