Aspectes bàsics sobre els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor

El contingut següent tracta dels tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor. Si vols obtenir informació sobre els tocs d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat, que són un altre tipus de tocs d'atenció, consulta l'article Aspectes bàsics sobre els tocs d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat.

Si reps un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor, vol dir que un propietari de drets d'autor ha enviat una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor legal perquè has utilitzat el seu contingut protegit per drets d'autor. Quan rebem una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor, la revisem. Si la sol·licitud de supressió és vàlida, hem de suprimir el teu vídeo de YouTube per complir la llei sobre drets d'autor.

Un vídeo només pot rebre un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor alhora. Tingues en compte que els vídeos es poden suprimir per altres motius no relacionats amb els drets d'autor. A més, les reclamacions de Content ID no comporten cap toc d'atenció.

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.

Què passa si reps un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor

Tots cometem errors. La primera vegada que rebis un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor, hauràs de completar la formació sobre drets d'autor. La formació sobre drets d'autor ajuda els creadors a entendre els principis dels drets d'autor i com s'apliquen a YouTube. Consta de quatre preguntes breus d'elecció múltiple. Mira aquest vídeo per obtenir més informació sobre les nostres polítiques de drets d'autor.

Consell: mira aquest vídeo per obtenir més informació sobre les nostres polítiques de drets d'autor.

Si la teva transmissió en directe se suprimeix per una infracció dels drets d'autor, no podràs transmetre contingut en directe durant un període de 7 dies.

Si reps tres tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor:

• El teu compte, juntament amb tots els canals associats, estarà subjecte a cancel·lació.
  • Se suprimiran tots els vídeos que hagis penjat al teu compte.
  • No podràs crear altres canals.
Període de cortesia
Si el teu canal forma part del Programa per a partners de YouTube, tens un període de cortesia de set dies. Després de rebre tres tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor, tindràs set dies més per prendre mesures abans que es desactivi el canal. Durant aquest període, els tocs d'atenció no caducaran i no podràs penjar vídeos nous. El canal també continuarà obert, i podràs accedir-hi per cercar una solució per als tocs d'atenció.

Si, després d'enviar notificacions de desacord, el nombre de tocs d'atenció és inferior a 3, el teu canal no es desactivarà fins que es resolguin les notificacions de desacord. Si aquestes notificacions de desacord es reenvien al reclamant de drets d'autor, podràs tornar a penjar contingut. Si la notificació de desacord es resol a favor teu o si la supressió es retracta, el teu canal no es veurà afectat.
Com es pot obtenir informació sobre un toc d'atenció
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Contingut .
  3. Fes clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. A la columna Restriccions, passa el cursor per sobre de l'opció Drets d'autor.
  5. Fes clic a MOSTRA ELS DETALLS.
Resoldre un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor

Hi ha tres maneres de resoldre un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor:

1. Espera fins que caduqui: els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor caduquen al cap de 90 dies. Si és el primer cop d'atenció que reps, hauràs de completar la formació sobre drets d'autor.
  2. Aconsegueix una retractació: pots contactar amb la persona que ha presentat la reclamació contra el teu vídeo i demanar-li que retracti la seva reclamació per infracció dels drets d'autor.
  3. Envia una notificació de desacord: si creus que el teu vídeo s'ha suprimit per error o si consideres que reuneix els requisits d'ús legítim, pots enviar una notificació de desacord.
Protegeix el teu compte dels intents de pesca de credencials. Només enviem notificacions de YouTube sobre tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor des de l'adreça no-reply@youtube.com. Obtén més informació sobre com pots mantenir el teu compte protegit i evitar problemes de seguretat en línia.

Obtenir més informació

Dona una ullada al vídeo següent del canal YouTube Creators per obtenir informació bàsica sobre els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor.

Copyright in YouTube Studio: Addressing Copyright Claims with New Tools, Filters and More