Dra tillbaka en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl

Om du felaktigt har skickat in en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl kan du dra tillbaka den. När du drar tillbaka en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl

• tas upphovsrättsvarningen bort från uppladdarens kanal om inte annat innehåll bidrar till varningen
  • återställs uppladdarens innehåll till YouTube, såvida uppladdaren inte har raderat innehållet.

Om du är en uppladdare vars innehåll har tagits bort kan du eventuellt begära ett tillbakadragande.

Om du har skickat in begäran om borttagning

Du kan dra tillbaka en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl på två sätt:

• Dra tillbaka i YouTube Studio.
  • Dra tillbaka via e-post.
Dra tillbaka i YouTube Studio

Om din begäran om borttagning redan har åtgärdats och innehållet har tagits bort kan du dra tillbaka den i YouTube Studio:

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Välj Upphovsrätt i menyn till vänster.
  3. På fliken Begäranden om borttagning letar du reda på videon som du skickade in begäran om borttagning för.
  4. Klicka på Utöka om du vill se mer information om videon.
  5. Om videon redan har tagits bort klickar du på DRA TILLBAKA BORTTAGNING. Om videon väntar på borttagning på grund av en schemalagd begäran om borttagning klickar du på DRA TILLBAKA BEGÄRAN.
  6. Klicka på DRA TILLBAKA i popup-fönstret.
Anmärkning för YouTube-partners: Om du har ett CVP-konto eller åtkomst till Innehållshanteraren i Studio kan du dra tillbaka eller avbryta begäranden om borttagning med dessa plattformar. Kontrollera att du är inloggad på samma Google-konto som den ursprungliga begäran om borttagning skickades från. Tänk på att du inte gör anspråk på matchande videor efter att ett anspråk har dragits tillbaka.
Dra tillbaka via e-post

Du kan dra tillbaka en begäran om borttagning via e-post så länge e-postmeddelandet uppfyller följande krav:

1. E-postmeddelandet måste skickas från den ursprungliga anmälaren eller ett ombud (till exempel ett juridiskt ombud) för anmälarens räkning.
  2. E-postmeddelandet måste skickas från samma e-postadress eller företagsdomän som användes för att skicka in den ursprungliga begäran om borttagning.
  3. E-postmeddelandet måste innehålla följande information:
    • Formaterade länkar till innehållet i din begäran om borttagning: För videor är det giltiga webbadressformatet www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx. För innehåll som inte är videoinnehåll använder du webbadressformatet för relevant innehållstyp som anges här.
    • Meddelande om tillbakadragning: Till exempel ”Härmed drar jag tillbaka mitt anspråk om intrång i upphovsrätten”. Tänk på att vi endast kan godkänna ett tillbakadragande av begäran om borttagning. Vi kan inte godkänna ett tillbakadragande av endast upphovsrättsvarningen, som ”Jag drar tillbaka min upphovsrättsvarning”.
    • Elektronisk signatur: Längst ned i e-postmeddelandet måste anmälaren eller det behöriga ombudet ange sitt fullständiga officiella namn som signatur. Ett fullständigt officiellt namn får inte vara ett företagsnamn.
  4. E-postmeddelandet måste skickas till copyright@youtube.com.
Obs! YouTube-kanalens profilbilder finns på Google. Om du vill dra tillbaka en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl för en profilbild svarar du på bekräftelsemeddelandet du fick från Google gällande din ursprungliga begäran om borttagning. Se till att din e-post uppfyller kraven 1–3 ovan.

Kom ihåg: Vi kan bara ta emot tillbakadraganden som skickas in i YouTube Studio eller via e-post som uppfyller alla krav som beskrivs i avsnitten ovan.

Om innehållet har tagits bort

Om du har laddat upp innehåll som tagits bort på grund av en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl kan du kontakta anmälaren direkt och be om ett tillbakadragande. Vissa kreatörer anger hur man kan kontakta dem på sin kanal.

Tänk på att YouTube enligt lag inte kan medla i upphovsrättstvister.

Det här händer efter ett tillbakadragande

När du har dragit tillbaka en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl får du en e-postavisering om att begäran om borttagning har dragits tillbaka. Uppladdaren meddelas också om statusen för den tillhörande upphovsrättsvarningen och det borttagna innehållet.

Mer info