Tekijänoikeuksien vastailmoituksen lähettäminen

Jos sisältösi on poistettu tekijänoikeuspoistopyynnön vuoksi ja asiassa on tapahtunut mielestäsi virhe tai sisältö on tunnistettu väärin, voit tehdä vastailmoituksen. Se on oikeudellinen pyyntö palauttaa esille sisältö, joka on poistettu tekijänoikeuspoistopyynnön takia.

Hyvä muistaa

• Tee vastailmoitus vain, jos sisältösi on poistettu virheen tai väärän tunnistuksen vuoksi. Virhe voi liittyä esimerkiksi kohtuulliseen käyttöön, kohtuulliseen levitykseen tai muihin tekijänoikeuksien poikkeustilanteisiin.
  • Jos sisältö ei täytä yllä mainittuja ehtoja, voit odottaa, että tekijänoikeusvaroitus vanhenee. Tähän menee 90 päivää. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä vaatimuksen tekijään ja pyytää vaatimuksen perumista.
Älä lähetä virheellisiä tietoja. Vilpillisten asiakirjojen toimittaminen tai prosessin muunlainen väärinkäyttö voi johtaa tilin sulkemiseen ja muihin oikeudellisiin seuraamuksiin.

Sisällön arviointi

Näin voit tarkistaa sisällön, joka on poistettu tekijänoikeuspoistopyynnön vuoksi:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeudet.
  4. Etsi kyseinen video.
  5. Vie hiiren osoitin Rajoitukset-sarakkeen Tekijänoikeudet-kohdan päälle.
  6. Klikkaa NÄYTÄ TIEDOT.
  7. Katso Videon tekijänoikeustiedot ‐sivulta lisätietoja poistopyyntöön liittyvästä sisällöstä.
    • Jos samaan tekijänoikeusvaroitukseen liittyy muita poistettuja videoita, tarkista myös niiden Videon tekijänoikeustiedot ‑sivu. Jos useita videoita on poistettu mielestäsi virheellisesti, voit lähettää niistä kaikista yhden vastailmoituksen.
  8. Huomioi seuraavat asiat ennen vastailmoituksen lähettämistä:
  • Omistajuus: Onko kyseessä itse tekemäsi alkuperäinen sisältö, ja omistatko kaikki sen oikeudet?
  • Todisteet: Jos olet käyttänyt jonkun muun omistamaa, tekijänoikeudella suojattua teosta, voitko esittää todisteita lisenssistä tai luvasta sisällön käyttöön?
  • Tekijänoikeuksien poikkeustilanne: Onko kyseessä kohtuullinen käyttö tai vastaava tekijänoikeuksien poikkeustilanne?
  • Vapaa käytettävyys: Onko sisältö vapaasti käytettävissä?

Jos mikään yllä oleva ei koske tilannettasi, voit odottaa 90 päivää, minkä jälkeen tekijänoikeusvaroitus vanhenee. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä vaatimuksen tekijään ja pyytää vaatimuksen perumista.

Vastailmoituksen lähettäminen

Vastailmoituksen voi lähettää vain sisällön alkuperäinen lataaja. Alkuperäisen lataajan täytyy suostua vastailmoituksen tietojen jakamiseen vaatimuksen tekijälle. Jos henkilökohtaisten tietojen paljastaminen mietityttää, valtuutettu edustaja (kuten asianajaja) voi lähettää vastailmoituksen lataajan puolesta sähköpostilla, faksilla tai postitse.

Näin lähetät vastailmoituksen YouTube Studiossa:

1. Etsi ensin poistettu video YouTube Studiosta seuraamalla edellä olevia ohjeita.
  2. Klikkaa Tästä videosta tunnistettu sisältö ‐kohdasta VALITSE TOIMINTO ja sitten Lähetä vastailmoitus.
  3. Lue vastailmoituksen vaatimukset ja merkitse valintaruudut vahvistamisen merkiksi ja sitten JATKA.
  4. Lisää yhteystietosi ja sitten JATKA.
    • Muista liittää mukaan postiosoitteesi ja koko virallinen nimesi (tavallisesti etu- ja sukunimi). Älä lisää yrityksen tai kanavan nimeä.
  5. Lisää perustelusi. Kerro selkeästi ja ytimekkäästi, miksi uskot sisällön poistamisen johtuvan virheestä tai väärästä tunnistuksesta.
  6. Tarkista lisäämäsi tiedot ja hyväksy ne merkitsemällä valintaruudut.
  7. Lisää koko virallinen nimesi allekirjoitukseksi ja sitten JATKA.
  8. (Valinnainen) Jos saman poistopyynnön perusteella on poistettu muita videoita ja myös ne on mielestäsi poistettu virheellisesti, voit valita videot ja sisällyttää ne kaikki vastailmoitukseen.
  9. Klikkaa LÄHETÄ.
Voit lähettää vastailmoituksen myös sähköpostilla, faksilla tai postitse.

Mitä vastailmoituksen lähettämisen jälkeen tapahtuu?

Vastailmoituksen lähettämisen jälkeen se välitetään vaatimuksen tekijälle, jos se on kaikkien vaatimusten mukainen. Vastailmoituksessa pitää esimerkiksi kertoa selkeästi, miksi sisältö on tunnistettu tai poistettu virheellisesti. Puutteelliset vastailmoitukset voidaan hylätä.

Vaatimuksen tekijällä on tekijänoikeuslain mukaisesti 10 Yhdysvaltain arkipäivää aikaa vastata ilmoitukseen. Vaatimuksen tekijän on toimitettava todisteet käynnistetyistä oikeustoimista, jotta sisältöä ei palauteta YouTubeen.

Jos vaatimuksen tekijä ei esitä todisteita 10 päivän kuluessa, sisältö palautetaan YouTubeen (ellet ole poistanut sitä) ja siihen liittyvä tekijänoikeusvaroitus poistetaan kanavalta.

Usein kysyttyä

Mistä näen lähettämäni vastailmoituksen tilan?

Näin tarkistat vastailmoituksesi tilan:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeudet.
  4. Etsi kyseinen video.
  5. Vie hiiren osoitin Rajoitukset-sarakkeen Tekijänoikeudet-kohdan päälle.
  6. Klikkaa NÄYTÄ TIEDOT.
  7. Näet vastailmoituksen tilan Tästä videosta tunnistettu sisältö ‐kohdasta.
Voinko perua lähettämäni vastailmoituksen?
Voit perua vastailmoituksen, jos vaatimuksen tekijä ei ole ehtinyt vastata siihen.
Voit perua vastailmoituksen vastaamalla YouTuben vahvistussähköpostiin (eli viestiin, jossa vastailmoituksen vastaanottaminen vahvistettiin). Ilmoita vastauksessasi, että haluat perua vastailmoituksen. Voit myös lähettää perumispyynnön osoitteeseen copyright@youtube.com.
Miten voin lähettää vastailmoituksen, joka koskee muuta kuin videosisältöä?

Jos vastailmoitus koskee muuta kuin videosisältöä, esimerkiksi kommentteja tai kanavabannereita, se on lähetettävä sähköpostilla, faksilla tai postitse.

Huom. Koska kanavan profiilikuvat ovat Googlen hostaamia, niihin liittyvät vastailmoitukset pitää lähettää Googlen verkkolomakkeella.

Voinko lähettää vastailmoituksen, jos tilini on suljettu tekijänoikeusrikkomusten vuoksi?
Jos tilisi on suljettu tekijänoikeusrikkomusten vuoksi, et voi lähettää vastailmoitusta YouTube Studion kautta. Voit kuitenkin lähettää ilmoituksen sähköpostilla, faksilla tai postitse.