Dien ’n kopieregverwyderingversoek in

As jou kopieregbeskermde werk sonder jou magtiging op YouTube geplaas is, kan jy ’n kopieregverwyderingsversoek indien om te versoek dat die inhoud verwyder word. Die indien van ’n kopieregverwyderingsversoek is ’n regsproses.

Berei ’n kopieregverwyderingversoek voor

Jy moet die volgende in gedagte hou voordat jy ’n kopieregverwyderingversoek indien:

1. Kopiereguitsonderings: Bepaal of billike gebruik, billike handelgebruik of ’n soortgelyke kopiereguitsondering van toepassing is. Ons kan jou vra om te bevestig dat jy dit bepaal het. Die inhoud wat in jou verwyderingversoek geïdentifiseer is, sal nie verwyder word as jy nie voldoende reageer of as ’n kopiereguitsondering van toepassing is nie.
  2. Persoonlike inligting: Maak seker jy verstaan hoe jou kontakinligting gebruik word wanneer jy ’n kopieregverwyderingversoek indien.
  • Hou in gedagte dat die kopieregeienaar of ’n agent met magtiging om namens die eienaar op te tree, die verwyderingversoek moet indien.

Geskeduleerde verwyderingversoeke: Oorweeg dit om jou verwyderingversoek te skeduleer om oor 7 dae in werking te tree. Dit gee die oplaaier 7 dae om die inhoud uit te vee en ’n kopieregwaarskuwing op hul kanaal te vermy.

Dien ’n kopieregverwyderingversoek in

Die vinnigste en eenvoudigste manier om ’n kopieregverwyderingversoek in te dien, is om ons webvorm op ’n rekenaar in te vul. Ons kan kopieregverwyderingversoeke ook per e-pos, faks of gewone pos aanvaar.

Moenie vals eise indien nie. As jy die verwyderingsversoekwebvorm misbruik, soos om vals inligting in te dien, kan dit veroorsaak dat jou rekening opgeskort word of lei tot ander regsgevolge.

Klik hierdie knoppie om na die webvorm toe te gaan:

Dien ’n kopieregverwyderingversoek in

Jy kan ook direk vanaf YouTube Studio by die webvorm uitkom:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Kopiereg  op die linkerkieslys.
  3. Klik NUWE VERWYDERINGVERSOEK.

Nievideo-inhoud: Ons webvorm kan nie gebruik word om verwyderingversoeke vir nievideo-inhoud soos kanaalbanierprente in te dien nie. Kom meer te wete oor indiening van ’n verwyderingversoek vir nievideo-inhoud.

Voorkom heroplaaie

Jy kan op die webvorm ’n opsie kies om te voorkom dat kopieë van die video’s wat jy aangee weer na YouTube opgelaai word. As jy hierdie opsie kies, kan jou e-posadres en kopieregeienaarnaam dalk gedeel word met die oplaaier van die video’s wat verhinder word om weer opgelaai te word. Kom meer te wete oor voorkoming van heroplaaie van verwyderde video’s.

Bestuur jou verwyderingversoeke

Om die kopieregverwyderingsversoeke wat jy voorheen by YouTube ingedien het, te bekyk:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Klik Kopiereg  op die linkerkieslys.
  3. Klik Verwyderingsversoeke

As jy baie kopieregbeskermde werke bestuur en gereeld verwyderingsversoeke moet indien, kwalifiseer jy dalk vir meer gevorderde kopieregbestuurnutsgoed. Kom meer te wete oor YouTube se kopieregbestuurnutsgoed.

Gaan na ons oorsig van die kopieregverwyderingversoekproses vir meer inliging oor verwyderingversoeke, insluitend wat gebeur nadat jy ’n verwyderingversoek indien.