Sikkerhed for teenagere på YouTube

Teenagere er en vigtig del af YouTube-fællesskabet. Hvis du er teenager, kan du bruge de forskellige værktøjer og tips nedenfor til at få en sikker oplevelse på YouTube.

Bemærk! Hvis du vil oprette en Google-konto, skal du opfylde alderskravene i dit land/din region.

Hvis du er lærer eller forælder, skal du bruge vores forældreressourcer og ressourcer for undervisere. Hvis du vil vide mere om sikkerhed på internettet, kan du læse Googles råd om onlinesikkerhed.

Sikkerhedstips til teenagere

• Du skal vide, hvilken type indhold du må filme. Når du optager videoer af dine venner, klassekammerater eller andre mindreårige, skal du huske, at videoerne aldrig må være seksuelt orienterede, voldelige eller farlige.

• Husk "bedstemorreglen". Er din video af noget, du gerne vil have, at dine bedsteforældre, forældre eller fremtidige arbejdsgiver skal se? Hvis ikke, er det nok ikke en god idé at uploade den. Når du har uploadet en video, vil du aldrig kunne vide, hvem der kan se den. Hvis videoen bliver kopieret eller delt igen, kan du ikke fjerne alle kopier.

• Undgå farlige eller ubehagelige situationer. Lad være med at uploade noget, bare fordi en anden har bedt dig om det. Tal med en voksen, som du stoler på, før du forsøger at mødes med en onlineven i virkeligheden.

• Brug vores privatlivsfunktioner. YouTube har funktioner, der kan hjælpe dig med at begrænse, hvem der kan se de videoer, du slår op. For at værne om dit privatliv kan du indstille personlige videoer til at være "private" eller "skjulte". Du kan administrere din oplevelse på YouTube ved at gå til Privatliv og Sikkerhedscenter.

• Du kan læse tips og se videoer, der kan få dig til at føle dig mere sikker, på YouTube i Sikkerhedscenter for youtubere.
Hvis du oplever chikane, trusler, personefterligning eller mobning, skal du rapportere kanalen. Hvis du finder upassende indhold, skal du rapportere det.