Utilitzar YouTube de manera segura per a adolescents

Els adolescents són una part important de la comunitat de YouTube. Si ets un adolescent, utilitza les eines i els consells següents per preservar la teva seguretat a YouTube.

Nota: per crear un Compte de Google, has de complir els requisits d'edat mínims al teu país o regió.

Si ets docent, pare, mare o tutor legal, ves als nostres recursos per a pares i als recursos per a educadors. Per obtenir més informació sobre la seguretat a Internet, llegeix aquests consells de Google sobre la seguretat en línia.

Consells de seguretat per a adolescents

• Informa't sobre quin contingut es pot gravar. Si graves amics, companys de classe o altres menors, recorda que els vídeos mai no poden incloure contingut sexualment suggeridor, violent ni perillós.

• Recorda la "regla de la iaia". Voldries que aquest vídeo el veiessin els teus avis, els teus pares o una persona que t'hagi de contractar més endavant? Si la resposta és no, probablement no és una bona idea publicar-ho. Després de publicar un vídeo, no pots saber mai qui l'acabarà veient. Si el vídeo es copia o es torna a publicar, no pots suprimir-ne totes les còpies.

• Evita situacions perilloses o incòmodes. No publiquis res simplement perquè algú t'ho ha demanat. Parla amb un adult de confiança abans de quedar amb un amic que has conegut en línia.

• Utilitza les nostres funcions de privadesa. YouTube té funcions que permeten decidir qui pot veure els vídeos que publiques. Per ajudar a protegir la teva privadesa, pots definir els vídeos personals com a "privats" o "ocults". Per gestionar la teva experiència a YouTube, visita el Centre de seguretat i privadesa.

• Per llegir consells i mirar vídeos que et poden ajudar a sentir-te més segur a YouTube, consulta el Centre de seguretat per a creadors.
Si pateixes assetjament, amenaces, suplantació d'identitat o intimidació, informa del canal. Si trobes contingut inadequat, informa'n.