Ikärajoitettu sisältö

Toisinaan sisältö ei riko yhteisösääntöjä, mutta se ei silti ole YouTuben käyttöehtojen mukaista tai sovi alle 18-vuotiaille. Tällaisissa tapauksissa videolle saatetaan asettaa ikärajoitus. Tätä käytäntöä sovelletaan videoihin, videoiden kuvauksiin, omiin pikkukuviin, livestriimeihin sekä muihin YouTuben tuotteisiin ja ominaisuuksiin.

Lue lisää ikärajoituksista

Alla on lisätietoja sisältötyypeistä, joille saatetaan asettaa ikärajoitus. Voimme asettaa sisällöllesi ikärajoituksen, jos siinä käsitellään näitä teemoja. Alla on esimerkkejä ikärajoitettavasta sisällöstä. Kunkin käytännön kohdalla on esimerkkejä teemoista. Lista ei ole kaikenkattava.

Lasten turvallisuus

• Video, jolla aikuiset osallistuvat vaaralliseen toimintaan, jota lapset voisivat helposti matkia, kuten räjähteiden käsittely tai mahdollisesti ruumiinvamman aiheuttavat haasteet
  • Aikuisille tarkoitettu video, jonka voi helposti luulla sopivan koko perheelle
Huom. "Tehty lapsille" ‑asetukset eivät vaikuta videoiden ikärajoituksiin.

Haitallinen tai vaarallinen toiminta, johon liittyy säänneltyjä aineita tai huumeita

• Video, jolla näytetään teeskenneltyjä vahingollisia kepposia, jotka näyttävät niin aidoilta, että katsojat luulevat niitä todellisiksi
  • Video, jolla esitellään kannabismyymälöitä

Alastomuus tai seksuaalisesti vihjaileva sisältö

• Video, jossa rohkaistaan seksuaaliseen toimintaan, kuten kiihottavaan tanssimiseen tai kosketteluun
  • Video, jonka esiintyjä on katsojaa tarkoituksellisesti kiihottavassa asennossa
  • Video, jonka esiintyjä on pukeutuneena vaatteisiin, joita yleisesti pidetään sopimattomina julkisella paikalla (esim. alusvaatteet)

Väkivaltainen tai järkyttävä sisältö

• Video, jolla näkyy liikenneonnettomuudesta selviytyneiden uhrien vammoja asiayhteydessä
  • Video, jonka keskeisessä osassa on väkivaltainen tai verinen kuvamateriaali, kuten video, joka keskittyy vain elokuvan tai videopelin väkivaltaisimpiin kohtiin

Karkea kielenkäyttö

• Video, jonka nimessä, pikkukuvassa tai metadatassa on voimakasta kiroilua
  • Video, joka keskittyy kiroiluun, kuten asiayhteydestä irrotettu kokoelma tai klipit

Mitä tapahtuu, jos sisällölle asetetaan ikäraja?

Ikärajoitettuja videoita ei näytetä käyttäjille, jotka ovat alle 18-vuotiaita tai jotka eivät ole kirjautuneet sisään. Ikärajoitettuja videoita ei myöskään voi katsella useimmilla kolmansien osapuolten sivustoilla. Ikärajoitetun videon klikkaaminen YouTuben ulkopuolisella sivustolla, esimerkiksi upotetusta soittimesta, ohjaa katsojan YouTubeen tai YouTube Musiciin. Siellä sisällön voivat katsoa yli 18-vuotiaat ja sisään kirjautuneet käyttäjät. Tällä tavoin voimme varmistaa, että YouTubessa olevat videot näkyvät vain sopivalle yleisölle riippumatta siitä, mistä ne löydetään.

Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit valittaa ikärajoituksesta.

Kaupallistaminen ja ikärajoitukset

Jos kanavallasi voidaan näyttää mainoksia, muista tutustua mainontaan sopivan sisällön sääntöihin. Ikärajoitettuja videoita voi kaupallistaa näyttämällä niissä mainoksia. Osa mainostajista suosii kuitenkin perheystävällistä sisältöä tai sisältöä, jossa ei ole yllä mainittuja teemoja. Tällöin videossa saattaa näkyä mainoksia rajoitetusti tai ei ollenkaan.

Toisinaan sisältö ei riko yhteisösääntöjä, mutta se ei silti ole YouTuben käyttöehtojen mukaista tai sovi alle 18-vuotiaille.

Sisällön mahdollisen ikärajoituksen tarkistaminen

Näet sisältösi mahdollisen ikärajoituksen YouTube Studiosta käyttämällä Ikärajoitus-suodatinta. Voit myös katsoa Videot-sivulta, näkyykö Rajoitukset-sarakkeessa merkintää "Ikärajoitus".Järjestelmämme kehittyvät jatkuvasti, ja luokittelu saattaa muuttua, jos havaitsemme arviostasi poikkeavia seikkoja.

Yli 18-vuotiaat ja kirjautuneet katsojat näkevät videon mahdollisen ikärajoituksen sen kuvauksen alta. Lue lisää ikärajoitettujen videoiden katsomisesta.