Grundläggande information om varningar om brott mot communityns riktlinjer på YouTube

Den här artikeln handlar om varningar om brott mot communityns riktlinjer. Om du vill ha information om upphovsrättsvarningar, som inte är samma sak som varningar om brott mot communityns riktlinjer, kan du läsa grundläggande information om upphovsrättsvarningar.

Riktlinjerna för communityn är regler för hur du beter dig på YouTube. Policyerna gäller alla typer av innehåll på plattformen, inklusive olistat och privat innehåll, kommentarer, länkar, community-inlägg och miniatyrer. Listan är inte fullständig. Om ditt innehåll bryter mot riktlinjerna för communityn får din kanal en varning.

Obs! Vi kan ta bort innehåll av andra anledningar än överträdelse av riktlinjerna för communityn. Till exempel på grund av en integritetsanmälan från första part eller ett domstolsbeslut. I dessa fall får inte kanalen en varning.

Skapa med sunt förnuft: YouTubes riktlinjer för communityn

Det här händer när du får en varning

Du blir informerad via e-post när du får en varning. Du kan också välja att få aviseringar skickade till dig via mobila enheter eller datorn, och i dina kanalinställningar. Dessutom talar vi om

• vilket innehåll som har tagits bort
  • vilka policyer det bryter mot (till exempel trakasserier eller våld)
  • hur det påverkar din kanal
  • vad du kan göra nu.

Så här påverkar det din kanal om ditt innehåll bryter mot våra riktlinjer för communityn:

Anmärkning

Vi förstår att det är lätt att göra misstag och att du inte avser att bryta mot våra policyer. Det är därför första överträdelsen i regel bara leder till en anmärkning. Om du vill att anmärkningen ska upphöra att gälla efter 90 dagar kan du genomföra en policyutbildning. Om innehållet däremot bryter mot samma policy inom de 90 dagarna löper anmärkningen inte ut och kanalen får en varning.

I vissa fall kan ett enstaka fall av allvarlig otillåten användning leda till avstängning av kanal utan anmärkning. Om du anser att vi har gjort ett misstag kan du överklaga anmärkningen.

Valfria policyutbildningar

Policyutbildningar är korta utbildningar som görs i produkten för den policy vars riktlinjer för communityn du har överträtt.

Om du får en anmärkning om brott mot communityns riktlinjer kan du komma åt policyutbildningen från ditt Studio-konto överallt där du vanligtvis kontrollerar dina policyöverträdelser. Detta inkluderar Studio-översikten och fliken Innehåll. Det finns även en länk för att öppna utbildningen i e-post- och banneraviseringarna. Obs! Alla anmärkningar om brott mot riktlinjerna för communityn är inte kvalificerade för policyutbildningar.

Om du slutför en frivillig policyutbildning löper anmärkningen ut efter 90 dagar. Om du bryter mot en annan policy efter att du har slutfört utbildningen får du ytterligare en anmärkning.

Upprepade överträdelser av våra policyer, eller enstaka fall av allvarliga överträdelser, kan leda till att ditt konto sägs upp. Vi kan förhindra att personer som begått flera överträdelser gör utbildningar i framtiden.

Första varningen

Om vi upptäcker att innehållet bryter mot våra policyer en andra gång får du en varning.

Denna varning innebär att du under en vecka inte kan

• ladda upp videor eller livestreamar
  • starta en schemalagd livestream
  • schemalägga en video som offentlig
  • skapa en premiär
  • lägga till en trailer i en kommande premiär eller livestream
  • skapa anpassade miniatyrer eller community-inlägg
  • skapa, redigera eller lägga till samarbetspartner till spellistor
  • lägga till eller ta bort spellistor från visningssidan med hjälp av knappen Spara.

Din schemalagda video är inställd som privat under varningsperioden. Du måste schemalägga den på nytt när varningen löpt ut.

Obs! Varningen börjar gälla på dagen för bekräftelsen.

Efter en vecka återställer vi fullständig behörighet automatiskt, men varningen finns kvar på din kanal i 90 dagar.

En varning kan också leda till att du förlorar åtkomsten till avancerade funktioner. Läs mer om hur du återfår åtkomsten.

Andra varningen

Om du får en andra varning inom samma 90-dagarsperiod som den första varningen kommer du inte att kunna lägga upp innehåll under två veckor. Om det inte uppstår fler problem återställer vi de fullständiga rättigheterna automatiskt efter två veckor. Varje varning försvinner inte förrän efter 90 dagar från det att de utfärdades.

Tredje varningen

Om du får tre varningar under en 90-dagarsperiod tas kanalen bort från YouTube permanent. Varje varning försvinner inte förrän efter 90 dagar från det att de utfärdades.

Obs! En varning försvinner inte bara för att du raderar innehållet. Vi kan även utfärda en varning om brott mot communityns riktlinjer på raderat innehåll. Du kan läsa mer om när vi lagrar raderat innehåll i vår integritetspolicy.

Din officiella artistkanal stängs av och blir en standardkanal om den får en varning om brott mot communityns riktlinjer. Läs mer.

Vad du ska göra om du får en varning

Vi vill hjälpa dig att stanna på YouTube, så tänk på följande:

1. Läs våra riktlinjer för communityn för att se till att ditt innehåll följer våra policyer.
  2. Kontakta oss om din kanal har fått en varning och du anser att vi har gjort ett misstag. Du kan överklaga beslutet här.

YouTube förbehåller sig också rätten att efter eget gottfinnande begränsa en kreatörs rätt att skapa innehåll. Din kanal kan ha inaktiverats eller begränsats från att använda YouTubes funktioner.

Om det händer får du inte använda, skapa eller förvärva en annan kanal för att kringgå begränsningarna. Det här förbudet gäller så länge begränsningen förblir aktiv på din YouTube-kanal. Brott mot den här begränsningen anses vara kringgående enligt våra användarvillkor och kan resultera i uppsägning av alla dina befintliga YouTube-kanaler, nya kanaler du skapar eller förvärvar och kanaler där du ofta syns på framträdande plats.