Gjør deg klar! Nye inntektskilder med Shorts og oppdateringer av YouTubes partnerprogram er på vei. Finn ut mer i YouTube-bloggen, og se alle detaljene i brukerstøtten.

Grunnleggende om advarsler for brudd på retningslinjene for brukere på YouTube

Denne artikkelen omhandler advarsler om brudd på retningslinjene for brukere. For å finne informasjon om opphavsrettsadvarsler – som er noe annet enn advarsler om brudd på retningslinjene for brukere – kan du gå til Grunnleggende om opphavsrettsadvarsler.

Retningslinjene for brukere er kjørereglene for hva som er greit på YouTube. Hvis innholdet ditt er i strid med retningslinjene for brukere, får kanalen din en advarsel.

Vi kan imidlertid fjerne innhold av andre grunner enn brudd på retningslinjene for brukere. Det kan for eksempel være en personvernklage fra en førstepart eller en rettskjennelse. I slike tilfeller får du ikke noen advarsel.

Dette skjer når du får en advarsel

Når du får en advarsel, blir du varslet via e-post. Du kan også velge å få tilsendt slike varsler på mobil, datamaskin og via kanalinnstillingene. Vi informerer deg også om

• hvilket innhold som er fjernet
  • hvilke retningslinjer innholdet er i strid med (for eksempel for trakassering eller vold)
  • hvilke følger det får for kanalen din
  • hva du kan gjøre videre

Hvis innholdet ditt er i strid med retningslinjene våre for brukere, får det følgende konsekvenser for kanalen din:

Varsel

Vi forstår at folk kan gjøre feil, og at brukere sjelden bryter retningslinjene våre med vilje – og derfor får du vanligvis bare et varsel første gang du bryter dem. Du får bare ett varsel, og dette blir værende på kanalen din. Neste gang innholdet ditt anses for å være i strid med retningslinjene for brukere, får du en advarsel. Noen ganger kan ett enkelt, men alvorlig tilfelle av uriktig bruk føre til oppsigelse av kanalen uten varsel. Hvis du mener at vi har gjort en feil, kan du anke varselet.

Første advarsel

Hvis vi oppdager for andre gang at innholdet ditt ikke er i tråd med retningslinjene våre, får du en advarsel.

Dette betyr at du ikke kan gjøre følgende på én uke:

• laste opp videoer, sende direkte eller legge ut snuttsamlinger
  • starte en planlagt direktesending
  • planlegge når en video skal offentliggjøres
  • opprette premierer
  • legge til trailere for kommende premierer eller direktesendinger
  • opprette egendefinerte miniatyrbilder eller foruminnlegg
  • opprette og redigere spillelister eller gi andre redigeringstilgang til spillelister
  • legge til eller fjerne spillelister med «Lagre»-knappen på videosiden

Innhold du har planlagt å publisere, er angitt som «privat» så lenge advarselen gjelder. Du må planlegge publiseringen på nytt når denne perioden er over.

Etter en uke får du automatisk full tilgang igjen, men advarselen blir værende på kanalen din i 90 dager.

Andre advarsel

Hvis du får en ny advarsel i løpet av den samme 90-dagers perioden som den første advarselen, kan du ikke legge ut innhold på to uker. Hvis det ikke oppstår noen flere problemer, får du automatisk full tilgang igjen etter de to ukene. Hver advarsel utløper 90 dager etter at den ble utstedt.

Tredje advarsel

Tre advarsler i løpet av den samme 90-dagers perioden fører til at kanalen din fjernes fra YouTube for godt. Hver advarsel utløper 90 dager etter at den ble utstedt.

Merk: Advarselen fjernes ikke selv om du sletter det aktuelle innholdet. Vi kan også utstede advarsler om brudd på retningslinjene for brukere på bakgrunn av innhold som er slettet. I personvernreglene våre kan du finne ut mer om når vi oppbevarer slettet innhold.

Den offisielle artistkanalen din blir suspendert og omgjort til en vanlig kanal hvis den får en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere. Finn ut mer.

Dette kan du gjøre hvis du får en advarsel

Vi vil gjerne ha deg på YouTube, så husk å gjøre følgende:

1. Sett deg inn i retningslinjene for brukere for å kontrollere at innholdet ditt er i samsvar med dem.
  2. Hvis du har fått en advarsel mot kanalen din og mener at vi har gjort en feil, kan du gi oss beskjed. Du kan anke avgjørelsen her.

YouTube forbeholder seg også retten til å begrense skapernes muligheter til å opprette innhold – etter eget skjønn. Kontoen din kan bli deaktivert eller begrenset fra å bruke funksjonene på YouTube. Hvis dette skjer, har du ikke lov til å bruke en annen kanal for å omgå disse begrensningene. Forbudet gjelder så lenge begrensningen på kontoen din er aktiv. Hvis du overtrer denne begrensningen, anses det som omgåelse i henhold til vilkårene for bruk, noe som kan føre til oppsigelse av kontoen din.