Grunnleggende om advarsler for brudd på retningslinjene for brukere

Denne artikkelen handler om advarsler om brudd på retningslinjene for brukere. Hvis du ser etter informasjon om opphavsrettsadvarsler, som ikke er det samme som advarsler om brudd på retningslinjene for brukere, bør du heller gå til Grunnleggende om opphavsrettsadvarsler.

Retningslinjene for brukere er kjøreregler for hvordan man skal oppføre seg på YouTube. Hvis innholdet ditt er i strid med retningslinjene for brukere, får kanalen din en advarsel.

Noen ganger blir innhold fjernet av andre årsaker enn brudd på retningslinjene for brukere, for eksempel en personvernklage fra en førstepart eller en rettskjennelse. I slike tilfeller får ikke opplasteren en advarsel.

Dette skjer hvis du får en advarsel

Hvis du får en advarsel, gir vi deg beskjed per e-post, via varsler på mobil og datamaskin og i kanalinnstillingene dine. Vi informerer deg også om

• hvilket innhold som er fjernet
  • hvilke retningslinjer innholdet er i strid med (for eksempel for trakassering eller vold)
  • hvilke følger det får for kanalen din
  • hva du kan gjøre videre

Hvis innholdet ditt er i strid med retningslinjene våre for brukere, får det følgende konsekvenser for kanalen din:

Varsel

Vi forstår at folk kan gjøre feil, og at brukere sjelden bryter retningslinjene våre med vilje, og derfor får du bare et varsel første gang du bryter dem. Merk at du bare får ett varsel, og dette varselet forblir på kanalen din. Neste gang innholdet ditt anses for å være i strid med retningslinjene for brukere, får du en advarsel. Noen ganger kan ett enkelt, men alvorlig tilfelle av uriktig bruk føre til at kanalen sies opp uten varsel. Hvis du mener at vi har gjort en feil, kan du anke varselet.

Første advarsel

Hvis vi oppdager for andre gang at innholdet ditt ikke er i tråd med retningslinjene våre, får du en advarsel.

Dette betyr at du ikke kan gjøre følgende på én uke:

• laste opp videoer, sende direkte eller legge ut snuttsamlinger
  • opprette egendefinerte miniatyrbilder eller foruminnlegg
  • opprette og redigere spillelister eller gi andre redigeringstilgang til spillelister
  • legge til eller fjerne spillelister med «Lagre»-knappen på videosiden
  • visning av trailer under premierene dine
  • viderekobling av seerne fra en direktesending til en premiere, eller viderekobling av seerne fra en premiere til en direktesending

Du får automatisk full tilgang igjen etter en uke, men advarselen forblir på kanalen din i 90 dager.

Andre advarsel

Hvis du får en ny advarsel i løpet av den samme 90-dagers perioden som den første advarselen, kan du ikke legge ut innhold på to uker. Hvis det ikke oppstår noen flere problemer, får du automatisk full tilgang igjen etter de to ukene, men hver enkelt advarsel utløper 90 dager etter at den ble utstedt.

Tredje advarsel

Hvis du får tre advarsler i løpet av den samme 90-dagers perioden, blir kanalen din fjernet fra YouTube for godt. Hver enkelt advarsel utløper altså 90 dager etter at den ble utstedt.

Merk: Advarselen fjernes ikke selv om du sletter det aktuelle innholdet. Vi kan også utstede advarsler om brudd på retningslinjene for brukere på bakgrunn av innhold som er slettet. I personvernreglene våre kan du finne ut mer om når vi beholder slettet innhold.

Dette kan du gjøre hvis du får en advarsel

Vi vil gjerne ha deg på YouTube, så huske å gjøre følgende:

1. Sett deg inn i retningslinjene for brukere for å kontrollere at innholdet ditt er i samsvar med dem.
  2. Hvis du har fått en advarsel mot kanalen din og mener at vi har gjort en feil, kan du gi oss beskjed. Du kan klage på avgjørelsen her.

Vi forbeholder oss også retten til å begrense skapernes muligheter til å opprette innhold – etter eget skjønn. Hvis kontoen din er deaktivert eller forhindret fra å bruke noen av YouTube-funksjonene, har du ikke lov til å bruke en annen kanal for å omgå disse begrensningene. Dette gjelder så lenge begrensningen er aktiv på kontoen din. Hvis du overtrer denne begrensningen, anses det som omgåelse i henhold til vilkårene for bruk, noe som kan føre til oppsigelse av kontoen din.