Rapportera olämpliga videor, kanaler och annat innehåll på YouTube

Vi förlitar oss på att medlemmarna på YouTube rapporterar, eller flaggar, innehåll de tycker är olämpligt. Du är anonym när du rapporterar. Andra användare kan inte se vem som skickade rapporten.

Vad händer när jag har rapporterat innehåll?

När innehåll har rapporterats tas det inte bort automatiskt. Rapporterat innehåll granskas enligt dessa riktlinjer:

Du kan kontrollera om en video som du har rapporterat har tagits bort i rapporthistoriken.

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Så här rapporterar du innehåll

Rapportera en video

YouTube granskar rapporterade videor dygnet runt alla dagar. En video kan rapporteras när som helst efter att den har laddats upp till YouTube. Om granskarna inte hittar några överträdelser spelar det ingen roll hur många gånger videon har rapporterats – den kommer ändå att finnas kvar på webbplatsen.

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna videon du vill rapportera.
  3. Tryck på Inställningar  följt av Rapportera längst upp i videon.
  4. Välj den anledning som bäst passar överträdelsen i videon.
  5. Tryck på RAPPORTERA.
Obs! Om du vill kontrollera statusen för en video du har rapporterat öppnar du Rapporthistorik på en dator. Läs mer om rapporthistoriken.

Rapportera en Shorts-video

YouTube granskar rapporterade videor dygnet runt alla dagar. En video kan rapporteras när som helst efter att den har laddats upp till YouTube. Om granskarna inte hittar några överträdelser spelar det ingen roll hur många gånger videon har rapporterats – den kommer ändå att finnas kvar på webbplatsen.
Du kan rapportera YouTube Shorts-videor från Shorts-spelaren.
  1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Shorts-videon du vill rapportera.
  3. Tryck på Mer 더보기 längst ned till höger följt av Rapportera .
  4. Välj den anledning som bäst passar överträdelsen i videon.
  5. Tryck på Rapportera.

Obs! Om du vill kontrollera statusen för en video som du har rapporterat öppnar du Rapporthistorik på en dator. Läs mer om rapporthistoriken.

Rapportera en kanal

Du kan rapportera användare, olämpliga bakgrundsbilder eller olämpliga profilavatarer.
  1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna kanalsidan du vill rapportera.
  3. Tryck på Mer ” följt av Rapportera användare uppe till höger.
  4. Valfritt: Välj specifika videor som strider mot YouTubes policyer.
  5. Tryck på Nästa.
  6. Valfritt: I fönstret som öppnas kan du bli ombedd att ange mer information. Ange andra uppgifter du vill dela.
  7. Tryck på Skicka.

Obs! När du rapporterar en kanal granskar vi inte kanalens videor. Vi använder videorna du eventuellt bifogar i rapporten för att förstå kanalen bättre, men vi kontrollerar inte om det finns överträdelser i videorna. Kanalegenskaperna vi granskar omfattar, men är inte begränsade till, kanalens profilfoto, namn och beskrivning. Om du anser att en kanals specifika videor bryter mot våra policyer bör du rapportera de specifika videorna.

Rapportera en spellista

Du kan rapportera en spellista om dess innehåll, titel, beskrivning eller taggar strider mot riktlinjerna för communityn.

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna spellistan du vill rapportera.
  3. Tryck på Mer ” följt av Rapportera spellista följt av RAPPORTERA uppe till höger.

Rapportera en miniatyr

Du kan rapportera en videominiatyr som bryter mot våra riktlinjer för communityn.

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna videon du vill rapportera på startsidan, i förslag på videor eller i sökresultat. Du kan inte rapportera en miniatyr från en videos visningssida.
  3. Tryck på Mer ” följt av Rapportera under miniatyren.
  4. Välj den anledning som bäst beskriver varför du vill rapportera miniatyren.
  5. Tryck på RAPPORTERA.

Rapportera en kommentar

Du kan rapportera en kommentar som bryter mot våra riktlinjer för communityn.

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna kommentaren du vill rapportera.
  3. Tryck på Mer  ” följt av Rapportera .
  4. Välj anledningen till att du vill rapportera innehållet.
  5. Tryck på RAPPORTERA.
  6. Valfritt: När du som kreatör har rapporterat en kommentar kan du förhindra att den personens kommentarer visas på din kanal. Markera rutan bredvid Dölj användaren på min kanal följt av klicka på OK.

Min kommentar markerades som spam på felaktig grund

Om du anser att en kommentar felaktigt har markerats som spam kan du kontakta uppladdaren och be personen återinföra kommentaren.

Rapportera ett livechattmeddelande

Användare kan rapportera olämpliga meddelanden i en livestream.

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna livestreamen med meddelandet du vill rapportera.
  3. Tryck på meddelandet följt av Rapportera.
  4. Välj den anledning som bäst beskriver varför du vill rapportera meddelandet.
  5. Tryck på RAPPORTERA.
Rapportera en annons

Om du hittar en annons som är olämplig eller strider mot Google Ads-policyerna kan du rapportera den. Fyll i och skicka in det här formuläret.

Så här rapporterar du en annons från en video:

1. Klicka på Information i annonsen.
  2. Välj Rapportera annons.
  3. Fyll i och skicka in formuläret. Vårt team granskar din anmälan av annonsen och vidtar åtgärder om det behövs.

Obs! Du kan bara rapportera annonser på YouTube för mobilen eller på en dator.

Rapportera innehåll på YouTube från tv:n

Du kan rapportera en video direkt från YouTube TV-appen.

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna videon du vill rapportera.
  3. Öppna Inställningar följt av Rapportera.
  4. Välj anledningen till att du vill rapportera videon.
  5. När du har valt anledning visas ett bekräftelsemeddelande.

Andra alternativ för rapportering

Om rapporteringen inte fångar upp just ditt problem finns det andra rapportmekanismer som du kan använda.

Integritetsrapporter

Starta processen för integritetsklagomål om du vill lämna in ett integritetsklagomål. Vi respekterar din integritet under processen.
Rapporter om juridiska åtgärder
Om du behöver rapportera ett juridiskt problem angående dig själv eller en kund:
  1. Öppna innehållet eller kanalen du vill rapportera.
  2. Under innehållet eller kanalen klickar du på Mer följt av Rapportera .
  3. I listan som visas klickar du på Juridiskt problem.
  4. Välj det aktuella problemet. Om problemet inte finns med klickar du på Annat juridiskt problem.
  5. Klicka på NÄSTA längst ned.
  6. Fyll i formuläret och lämna in det.
Vi kan snabbare och enklare undersöka ditt anspråk om du lämnar in det via vårt webbformulär snarare än att skicka det via fax eller post.
Observera att missbruk av våra juridiska formulär kan leda till uppsägning av ditt Google-konto.