Ongepaste content markeren

Wij vertrouwen erop dat onze YouTube-communityleden video's markeren die ze ongepast vinden. Gemarkeerde content wordt niet automatisch verwijderd door het markeringssysteem.

• Content die onze communityrichtlijnen schendt, wordt van YouTube verwijderd.
  • Content die mogelijk ongepast is voor jeugdige kijkers kan een leeftijdsbeperking krijgen.

Een video markeren

Zeven dagen per week, 24 uur per dag worden gemarkeerde video's door onze YouTube-medewerkers gecontroleerd. Een op YouTube geüploade video kan op elk moment worden gemarkeerd, waarna deze wordt beoordeeld door YouTube-medewerkers. Als ons beoordelingsteam geen overtredingen waarneemt, blijft de video op onze site staan, hoe vaak je deze ook markeert. Markeren gaat anoniem, zodat niemand ziet wie een video heeft gemarkeerd.

Mobiel

1. Ga naar de video die je wilt melden.
  2. Tik op Meer  boven aan de video.
  3. Tik op Melden .
  4. Selecteer een meldingsoptie.

Computer

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik onder de speler van de video die je wilt markeren op Meer.
  3. Selecteer Melden in het dropdown-menu.
  4. Selecteer de reden die het meest overeenkomt met de schending van de video.
  5. Geef aanvullende details op die het beoordelingsteam kunnen helpen een beslissing te nemen, zoals tijdstempels en een beschrijving van de schending.
Flag a video
Een reactie markeren

Met de link 'Spam of misbruik melden' kunnen communityleden spamreacties markeren bij de video's die ze uploaden of bekijken. Als genoeg gebruikers een reactie als spam markeren, dan wordt deze reactie verborgen onder de link 'Gemarkeerd als spam'. De reactie kan worden bekeken door op de link Weergeven te klikken. De spammarkering op een reactie kan worden verwijderd door de gebruiker die de video heeft geüpload.

Mobiel

1. Ga naar de reactie die je wilt melden.
  2. Tik op Meer  onder de reactie.
  3. Tik op Melden.

Computer

1. Ga naar de reactie die je wilt melden.
  2. Klik op Meer .
  3. Klik op Spam of misbruik melden.

Gebruik de functie 'Spam of misbruik melden' niet zomaar. Als je hier misbruik van maakt, word je mogelijk geweerd van YouTube.

Mijn reactie is onterecht als spam gemarkeerd

Als een door jou geplaatste reactie als spam is gemarkeerd, maar je het hier niet mee eens bent, kun je contact opnemen met de uploader van de video om diegene te vragen je reactie te herstellen.

Een kanaal markeren

Je kunt gebruikers, ongepaste achtergrondafbeeldingen of profielavatars rapporteren via het rapportagemenu onder aan het kanaal.

Een kanaal markeren:

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Ga naar de pagina van het kanaal dat je wilt melden.
  3. Klik op Over.
  4. Klik op het dropdown-menu Markeren.
  5. Selecteer de optie die het beste aansluit bij je probleem.

Een afspeellijst markeren
  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Ga naar de contentpagina van de afspeellijst die je wilt markeren.
  3. Klik op Meer .
  4. Selecteer Afspeellijst melden.