Video's markeren

Wij vertrouwen erop dat onze Youtube-communityleden video's markeren die ze ongepast vinden.

De medewerkers van YouTube zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week bezig om gemarkeerde video's te bekijken. Alle video's die onze communityrichtlijnen schenden, worden verwijderd. Video's die mogelijk ongepast zijn voor jeugdige kijkers krijgen een leeftijdsbeperking.

Gemarkeerde video's worden niet automatisch verwijderd door het markeringssysteem. Als een video onze richtlijnen niet schendt, veranderen markeringen hier niets aan en blijft de video op de site.

Hoe je een video kunt markeren:

1. Klik onder de videospeler op de knop 'Meer'
  2. Markeer en klik op de knop 'Rapporteren' in het dropdown-menu
  3. Klik op de reden die het meest overeenkomt met de reden waarom de video de richtlijnen schendt.
  4. Geef bijkomende details op die het beoordelingsteam kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.
Flag a video

Video's markeren gebeurt anoniem. Gebruikers kunnen niet zien door wie een video is gemarkeerd. Het is echter wel nodig om ingelogd te zijn om onze markeringstools te gebruiken.

Een reactie markeren

Met de link 'Spam of misbruik melden' kan de community het aantal spamreacties beperken bij de video's die ze uploaden of bekijken. Als genoeg gebruikers een reactie als spam markeren, dan wordt deze reactie verborgen onder de link 'Dit is gemarkeerd als spam'. De reactie kan nog steeds worden bekeken door op de link 'weergeven' te klikken.

Flag for spam

Gebruik de functie 'Rapporteren als spam of misbruik' niet zomaar. Gebruikers die misbruik maken van de functie wordt mogelijk de toegang tot de site ontzegd. De spammarkering op een reactie kan worden verwijderd door de gebruiker die de video heeft geüpload.

Als je vindt dat je reactie geen spam is maar wel zo is gemarkeerd, dan kun je hierover contact opnemen met de gebruiker die de video heeft geüpload.

Een kanaal markeren

Je kunt gebruikers, ongepaste achtergrondafbeeldingen of profielavatars rapporteren via het rapportagemenu onder aan het kanaal.

Een kanaal markeren:

1. Ga naar het kanaal dat je wilt markeren
  2. Klik op 'Over'
  3. Klik op de dropdown-knop 'Markeren'
  4. Selecteer de optie die het beste aansluit bij je probleem