Sopimattomasta sisällöstä ilmoittaminen

YouTube-yhteisön jäsenten ilmoitukset sopimattomaksi katsomastaan sisällöstä ovat meille hyvin tärkeitä. Sisällöstä voi tehdä ilmoituksen nimettömänä, joten muut käyttäjät eivät saa selville ilmoituksen tekijää.

Emme automaattisesti poista sisältöä pelkän ilmoituksen perusteella. Ilmoitukset tarkistetaan seuraavien ohjeiden perusteella:

Näin voit ilmoittaa sisällöstä

Videosta ilmoittaminen

YouTuben työntekijät tarkistavat ilmoitettuja videoita joka päivä vuorokauden ympäri. YouTubeen ladatuista videoista voi tehdä milloin tahansa ilmoituksen, minkä jälkeen YouTuben työntekijät tarkistavat sen. Jos emme löydä videosta sääntöjä rikkovaa sisältöä, se pysyy sivustolla riippumatta sen saamien ilmoitusten määrästä.

1. Siirry videoon, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Valitse videon yläreunasta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus .
  4. Valitse ilmoitukselle syy.

Soittolistasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen soittolistasta, jos sen sisältö, otsikko, kuvaus tai tagit rikkovat YouTuben yhteisön sääntöjä.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry soittolistan sivulle.
  3. Valitse näytön oikeasta yläreunasta Lisää .
  4. Valitse Tee ilmoitus soittolistasta.
  5. Valitse Lähetä.

Pikkukuvasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen syötteessäsi näkemästäsi videon pikkukuvasta.

1. Siirry ilmoitettavaan pikkukuvaan.
  2. Valitse pikkukuvan alapuolelta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.
  5. Valitse Tee ilmoitus.
Kommenteista ilmoittaminen

Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä ‑linkin avulla käyttäjät voivat ilmoittaa lataamiensa tai katselemiensa videoiden kommentteja roskasisällöksi. Jos riittävän moni käyttäjä merkitsee kommentin roskasisällöksi, se piilotetaan Merkitty roskasisällöksi ‑linkin alle. Kommentin saa uudelleen näkyviin klikkaamalla Näytä-linkkiä. Videon lataaja voi poistaa kommentin roskasisältömerkinnän.

1. Siirry sen kommentin kohdalle, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Valitse kommentin alapuolelta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.

Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä ‑toimintoa on syytä käyttää harkiten. Väärinkäyttö voi johtaa YouTuben käytön estämiseen.

Kommenttini merkittiin roskasisällöksi virheellisesti

Jos kommenttisi on mielestäsi merkitty virheellisesti roskasisällöksi, voit ottaa yhteyttä videon lataajaan ja pyytää häntä palauttamaan kommenttisi.

Live-chat-viesteistä ilmoittaminen

Yhteisön jäsenet voivat tehdä ilmoituksia striimiin lisätyistä sopimattomista kommenteista.

1. Siirry ilmoitettavan viestin kohdalle.
  2. Valitse kommentin alapuolelta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.
Kanavasta ilmoittaminen

Jokaisen kanavan alaosassa on ilmoitustoiminto, jolla voit tehdä ilmoituksen käyttäjästä, sopimattomasta taustakuvasta tai profiilikuvasta.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry ilmoitettavan kanavan sivulle.
  3. Valitse Tietoja.
  4. Valitse Tee ilmoitus Ilmoita
  5. Valitse sopivin vaihtoehto.

Muut ilmoittamisvaihtoehdot

Jos et pysty kuvailemaan ongelmaa tarkasti ilmoitusprosessin avulla, käytettävissäsi on useita muita ilmoittamistapoja.

Ilmoittamistyökalut

Ilmoituspainike on hyvä tapa ilmoittaa yksittäisestä videosta, joka mielestäsi rikkoo yhteisön sääntöjä, mutta joskus voi tulla tarve ilmoittaa useammasta kuin yhdestä sisällöstä tai lähettää arvioitavaksi normaalia yksityiskohtaisempi ilmoitus. Ilmoittamistyökalulla voit nostaa esiin käyttäjän kommentteja ja videoita sekä antaa lisätietoja havaitsemastasi ongelmasta. Jos koet joutuneesi väärinkäytöksen uhriksi, tämä työkalu on paras tapa ilmoittaa sisällöstä.
Ilmoita väärinkäytöksestä tuotteen omalla ilmoitustyökalulla.

Tietosuojaan liittyvät ilmoitukset

Voit tehdä tietosuojaan liittyvän valituksen aloittamalla tietosuojavalitusprosessin. Prosessi ei vaaranna tietosuojaasi tai yksityisyyttäsi.

Ilmoitukset oikeudellisista asioista

Jos haluat tehdä oikeudelliseen asiaan liittyvän ilmoituksen omasta tai asiakkaasi puolesta, voit ottaa meihin yhteyttä oikeudellisten asioiden verkkolomakkeella. Helpotat vaateesi tutkimista, kun lähetät sen verkkolomakkeella faksin tai postin sijaan.
Huomaa, että oikeudellisten asioiden lomakkeidemme väärinkäyttö saattaa johtaa YouTube-tilisi sulkemiseen.

Kuolemaa tai vakavaa loukkaantumista kuvaava sisältö

Pyrimme kunnioittamaan omaisten tahtoa liittyen sisältöön, jossa henkilö loukkaantuu vakavasti. Jos löydät sisältöä, jossa näytetään perheenjäsenesi kuolema tai vakava loukkaantuminen ja haluat pyytää tämän sisällön poistamista, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.
Tarkistamme jokaisen pyynnön huolellisesti. Huomaa kuitenkin, että otamme videon yleisen hyödyn ja uutisarvon huomioon päättäessämme sisällön poistamisesta.