Sopimattomasta sisällöstä ilmoittaminen

YouTube-yhteisön jäsenten ilmoitukset sopimattomaksi katsomastaan sisällöstä ovat meille hyvin tärkeitä. Sisällöstä voi tehdä ilmoituksen nimettömänä, joten muut käyttäjät eivät saa selville ilmoituksen tekijää.

Emme automaattisesti poista sisältöä pelkän ilmoituksen perusteella. Ilmoitukset tarkistetaan seuraavien ohjeiden perusteella:

Näin voit ilmoittaa sisällöstä

Videosta ilmoittaminen

YouTuben työntekijät tarkistavat ilmoitettuja videoita joka päivä vuorokauden ympäri. YouTubeen ladatuista videoista voi tehdä milloin tahansa ilmoituksen, minkä jälkeen YouTuben työntekijät tarkistavat sen. Jos emme löydä videosta sääntöjä rikkovaa sisältöä, video jää sivustolle riippumatta sitä koskevien ilmoitusten määrästä.

1. Siirry videoon, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Valitse videon yläreunasta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus .
  4. Valitse ilmoitukselle syy.

Soittolistasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen soittolistasta, jos sen sisältö, nimi, kuvaus tai tagit rikkovat YouTuben yhteisön sääntöjä.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry soittolistan sivulle.
  3. Valitse näytön oikeasta yläreunasta Lisää .
  4. Valitse Tee ilmoitus soittolistasta.
  5. Valitse Lähetä.

Pikkukuvasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen syötteessäsi näkemästäsi videon pikkukuvasta.

1. Siirry ilmoitettavaan pikkukuvaan.
  2. Valitse pikkukuvan alapuolelta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.
  5. Valitse Tee ilmoitus.
Kommenteista ilmoittaminen

Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä ‑linkin avulla käyttäjät voivat ilmoittaa lataamiensa tai katselemiensa videoiden kommentteja roskasisällöksi. Jos riittävän moni käyttäjä merkitsee kommentin roskasisällöksi, se piilotetaan Merkitty roskasisällöksi ‑linkin alle. Kommentin saa uudelleen näkyviin klikkaamalla Näytä-linkkiä. Videon lataaja voi poistaa kommentin roskasisältömerkinnän.

1. Siirry sen kommentin kohdalle, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Valitse kommentin alapuolelta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.

Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä ‑toimintoa on syytä käyttää harkiten. Väärinkäyttö voi johtaa YouTuben käytön estämiseen.

Kommenttini merkittiin roskasisällöksi virheellisesti

Jos kommenttisi on mielestäsi merkitty virheellisesti roskasisällöksi, voit ottaa yhteyttä videon lataajaan ja pyytää häntä palauttamaan kommenttisi.

Live-chat-viesteistä ilmoittaminen

Yhteisön jäsenet voivat tehdä ilmoituksia striimiin lisätyistä sopimattomista kommenteista.

1. Siirry ilmoitettavan viestin kohdalle.
  2. Valitse kommentin alapuolelta Lisää .
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse ilmoitukselle syy.
Kanavasta ilmoittaminen

Kanavasta voi tehdä ilmoituksen vain tietokoneella. Klikkaa Tietokone-välilehteä ja seuraa ohjeita kohdasta Kanavasta ilmoittaminen.

Sisällöstä ilmoittaminen YouTube on TV:ssä

Voit tehdä ilmoituksen videosta suoraan YouTube on TV ‑sovelluksessa.

1. Valitse videosoittimen valikosta Ilmoita
  2. Valitse avautuvasta valikosta syy, miksi haluat ilmoittaa videosta.
  3. Syyn valitsemisen jälkeen näet vahvistusviestin.

Muut ilmoittamisvaihtoehdot

Jos et pysty kuvailemaan ongelmaa tarkasti ilmoitusprosessin avulla, käytettävissäsi on useita muita ilmoittamistapoja.

Tietosuojaan liittyvät ilmoitukset

Voit tehdä tietosuojaan liittyvän valituksen aloittamalla tietosuojavalitusprosessin. Prosessi ei vaaranna tietosuojaasi tai yksityisyyttäsi.
Ilmoitukset oikeudellisista asioista
Jos haluat tehdä oikeudelliseen asiaan liittyvän ilmoituksen omasta tai asiakkaasi puolesta:
  1. Siirry ilmoitettavan videon katselusivulle.
  2. Klikkaa videon alta kolmen pisteen valikkoa.
  3. Valitse Tee ilmoitus.
  4. Valitse Loukkaa oikeuksiani.
  5. Valitse sopiva ongelma. Jos et löydä sopivaa ongelmaa, valitse Muu oikeudellinen vaatimus.
  6. Täytä lomake ja valitse Lähetä.
Voit nopeuttaa vaatimuksen käsittelyä lähettämällä sen verkkolomakkeella faksin tai postin sijaan.
Huomaa, että oikeudellisten asioiden lomakkeidemme väärinkäyttö saattaa johtaa YouTube-tilisi sulkemiseen.

Kuolemaa tai vakavaa loukkaantumista kuvaava sisältö

Pyrimme kunnioittamaan omaisten tahtoa liittyen sisältöön, jossa henkilö loukkaantuu vakavasti. Jos löydät sisältöä, jossa näytetään perheenjäsenesi kuolema tai vakava loukkaantuminen ja haluat pyytää tämän sisällön poistamista, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.
Tarkistamme jokaisen pyynnön huolellisesti. Huomaa kuitenkin, että otamme videon yleisen hyödyn ja uutisarvon huomioon päättäessämme sisällön poistamisesta.