Sopimattomista videoista, kanavista ja muusta YouTube-sisällöstä ilmoittaminen

YouTube-yhteisön jäsenet voivat ilmoittaa meille sisällöstä, jota he pitävät sopimattomana. Sisällöstä voi tehdä ilmoituksen nimettömänä, joten muut käyttäjät eivät saa selville ilmoituksen tekijää.

Mitä tapahtuu, kun teen ilmoituksen sisällöstä?

Emme automaattisesti poista sisältöä pelkän ilmoituksen perusteella. Sisältö tarkastetaan seuraavia sääntöjä noudattaen:

Ilmoitushistoriasta voit tarkistaa, onko ilmoittamasi video poistettu.

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Sisällöstä ilmoittaminen

Videosta ilmoittaminen

YouTube tarkastaa ilmoitettuja videoita ympäri vuorokauden. YouTubeen ladatuista videoista voi tehdä ilmoituksen milloin tahansa. Jos emme löydä videosta sääntöjä rikkovaa sisältöä, video jää sivustolle riippumatta sitä koskevien ilmoitusten määrästä.

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Etsi video, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta videon yläpuolelta Asetukset  ja sitten Tee ilmoitus .
  4. Valitse ilmoitukselle syy, joka parhaiten kuvaa videon rikkomusta.
  5. Valitse TEE ILMOITUS.
Huom. Voit tarkistaa ilmoittamasi videon tilan tietokoneella Ilmoitushistoria-sivulta. Lue lisää ilmoitushistoriasta.

Shorts-videosta ilmoittaminen

YouTube tarkastaa ilmoitettuja videoita ympäri vuorokauden. YouTubeen ladatuista videoista voi tehdä ilmoituksen milloin tahansa. Jos emme löydä videosta sääntöjä rikkovaa sisältöä, video jää sivustolle riippumatta sitä koskevien ilmoitusten määrästä.
YouTube Shorts ‐videosta voi tehdä ilmoituksen Shorts-soittimen kautta.
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Etsi lyhytvideo, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta oikeasta alakulmasta Lisää 더보기 ja sitten Tee ilmoitus .
  4. Valitse ilmoitukselle syy, joka parhaiten kuvaa videon rikkomusta.
  5. Valitse Tee ilmoitus.

Huom. Voit tarkistaa ilmoittamasi videon tilan tietokoneella Ilmoitushistoria-sivulta. Lue lisää ilmoitushistoriasta.

Kanavasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen käyttäjistä tai sopimattomista tausta- tai profiilikuvista.
  1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Siirry kanavasivulle, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää " ja sitten Tee ilmoitus käyttäjästä .
  4. Valinnainen: Valitse yksittäisiä videoita, jotka rikkovat YouTuben käytäntöjä.
  5. Valitse Seuraava.
  6. Valinnainen: Avautuvassa ikkunassa saatetaan pyytää lisätietoja. Lisää muita tietoja, joita haluat kertoa.
  7. Valitse Lähetä.

Huom. Kun teet ilmoituksen kanavasta, emme tarkasta kanavan videoita. Käytämme ilmoitukseen liitettyjä videoita saadaksemme lisätietoja kanavasta, mutta emme tarkasta, liittyykö videoihin rikkomuksia. Sen sijaan arvioimme esimerkiksi kanavan profiilikuvan, tunnuksen ja kuvauksen. Jos jotkin kanavalla julkaistut videot ovat mielestäsi käytäntöjemme vastaisia, tee niistä ilmoitus.

Soittolistasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen soittolistasta, jos sen sisältö, nimi, kuvaus tai tagit rikkovat YouTuben yhteisösääntöjä.

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Etsi soittolista, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää " ja sitten Tee ilmoitus soittolistasta ja sitten TEE ILMOITUS.

Pikkukuvasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen videon pikkukuvasta, joka rikkoo YouTuben yhteisösääntöjä.

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Etsi etusivulta, videoehdotuksista tai hakutuloksista video, josta haluat tehdä ilmoituksen. Pikkukuvasta ei voi tehdä ilmoitusta videon katselusivun kautta.
  3. Napauta pikkukuvan alapuolelta Lisää " ja sitten Tee ilmoitus .
  4. Valitse syy, jonka vuoksi haluat tehdä ilmoituksen pikkukuvasta.
  5. Valitse TEE ILMOITUS.

Kommenteista ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen kommentista, joka rikkoo YouTuben yhteisösääntöjä.

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Etsi kommentti, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta Lisää " ja sitten Tee ilmoitus .
  4. Valitse syy, jonka vuoksi haluat tehdä ilmoituksen sisällöstä.
  5. Valitse TEE ILMOITUS.
  6. Valinnainen: Sisällöntuottajana voit estää käyttäjän kommenttien näkymisen kanavallasi sen jälkeen, kun olet tehnyt ilmoituksen kyseisen käyttäjän kommentista. Merkitse Piilota käyttäjä kanavallani ‑valintaruutu ja sitten klikkaa OK.

Kommenttini merkittiin virheellisesti roskasisällöksi

Jos kommenttisi on mielestäsi merkitty roskasisällöksi virheellisesti, voit ottaa yhteyttä lataajaan ja pyytää häntä palauttamaan kommenttisi.

Livechat-viesteistä ilmoittaminen

Yhteisön jäsenet voivat tehdä ilmoituksia livestriimien sopimattomista kommenteista.

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Etsi livestriimi, jonka viestistä haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta viestiä ja sitten Tee ilmoitus.
  4. Valitse syy, jonka vuoksi haluat tehdä ilmoituksen viestistä.
  5. Valitse TEE ILMOITUS.
Mainoksesta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen mainoksesta, joka on sopimaton tai rikkoo Google Ads ‐käytäntöjä. Täytä ja lähetä tämä lomake.

Ilmoituksen tekeminen videossa olevasta mainoksesta:

1. Klikkaa mainoksesta Tiedot.
  2. Valitse Tee ilmoitus mainoksesta.
  3. Täytä ja lähetä lomake. Tiimimme tarkastaa mainosta koskevan ilmoituksesi ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin.

Huom. Voit tehdä ilmoituksia mainoksista vain YouTuben mobiilisovelluksessa tai tietokoneella.

YouTube-sisällöstä ilmoittaminen televisiossa

Voit tehdä ilmoituksen videosta suoraan YouTube TV ‑sovelluksen kautta.

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Etsi video, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tee ilmoitus.
  4. Valitse syy, jonka vuoksi haluat tehdä ilmoituksen videosta.
  5. Syyn valitsemisen jälkeen näet vahvistusviestin.

Muut ilmoittamisvaihtoehdot

Jos et pysty kuvailemaan ongelmaa tarkasti ilmoitusprosessin avulla, käytettävissäsi on muita ilmoittamistapoja.

Yksityisyyden loukkaamisesta ilmoittaminen

Voit tehdä tietosuojavalituksen aloittamalla tietosuojavalitusprosessin. Prosessi ei vaaranna tietosuojaasi tai yksityisyyttäsi.
Ilmoitukset oikeudellisista asioista
Jos haluat tehdä oikeudelliseen asiaan liittyvän ilmoituksen omasta tai asiakkaasi puolesta:
  1. Etsi sisältö tai kanava, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Klikkaa sisällön tai kanavan alta Lisää ja sitten Tee ilmoitus .
  3. Valitse avautuvasta luettelosta Oikeudellinen ongelma.
  4. Valitse sopiva ongelma. Jos et löydä sopivaa ongelmaa, valitse Muu oikeudellinen ongelma.
  5. Valitse alareunasta SEURAAVA.
  6. Täytä lomake ja lähetä se.
Voit nopeuttaa vaatimuksen käsittelyä lähettämällä sen verkkolomakkeella faksin tai postin sijaan.
Huomaa, että oikeudellisten asioiden lomakkeidemme väärinkäyttö saattaa johtaa Google-tilisi sulkemiseen.